Как са 5 чките на снега?:))
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Re: Как са 5 чките на снега?:))
На мен това ми е първата кола със задно и хем ми харесва хем ме е шубе , с предното на сняг беше доста по лесно . Тоя дизел верно тръгва от 1000+ оборота да се хлъзга
Аз АСЦто не го изключвам , случвало ми се е да се намеси с над 100 км/ч. на мокро много преди да разбера какво става и тогава си казах добре че го има .

И аз съм го забелязал това ,мислех че е от гумите защото летните бяха за боклука ,но и сега го има .Пробвах го на сухо.
Газ до ламарина от място и си върти гъза
Шарнирните втулки са сменени и е минала реглаж .
Газ до ламарина от място и си върти гъза

Шарнирните втулки са сменени и е минала реглаж .
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
dak написа:На мен това ми е първата кола със задно и хем ми харесва хем ме е шубе , с предното на сняг беше доста по лесно . Тоя дизел верно тръгва от 1000+ оборота да се хлъзгаАз АСЦто не го изключвам , случвало ми се е да се намеси с над 100 км/ч. на мокро много преди да разбера какво става и тогава си казах добре че го има .

Важното е да знаеш какво можеш да очакваш от колата.Когато поведението и започне да не те изненадва нещата си идват на мястото

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
dak написа:На мен това ми е първата кола със задно и хем ми харесва хем ме е шубе , с предното на сняг беше доста по лесно . Тоя дизел верно тръгва от 1000+ оборота да се хлъзгаАз АСЦто не го изключвам , случвало ми се е да се намеси с над 100 км/ч. на мокро много преди да разбера какво става и тогава си казах добре че го има .
Намираш един голяяяяям паркинг (желателно без улични ламБи и тротоари), пълниш резервоара и почваш извращения с колата - всякакви комбинации от режими на скорости и включени/изключени спомагателни системи. Така най-добре ще добиеш представа как реагира при поднасяния и ще знаеш какво да правиш.
dextuar написа:Не знам, аз галя газта и въпреки това задницата тръгва. Ако бях изключил системата, трябваше да играя контри от началото до края, щяха да ми се схванат ръцете от въртене на волана.
За да мине номера с отнемането на газта, много зависи от ситуацията, в която си изпаднал. В случая си на прав участък и май нарочно я "хвърляш" да се занесе и номера минава (то самата кола е взела газта и сигурно е стиснала някоя спирачка). Обаче ако си в завой и задницата тръгне като върнеш газта само ще влошиш нещата - факт, че това е инстинктивната реакция, но задържане на равномерна газ и леко контриране с волан е правилната реакция (това за кола с изключени системи където ти решаваш какво и как да се случва; ако има системи вече зависи коя колко и как ще се намеси. В друга тема бях ви казал, че със системи можеш да се ботурясаш както без тях няма да успееш

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
(bubsa) написа:Dirty M5 driveR написа:
Я си признай,че не си карал подобен дизел
Наскоро седнах на едно 530d e60 LCI, та... няма нищо общо с 530d e39.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Не си ме разбрал, не отнемам газта, а подавам леко и колата тръгваDon_Diego написа:dak написа:На мен това ми е първата кола със задно и хем ми харесва хем ме е шубе , с предното на сняг беше доста по лесно . Тоя дизел верно тръгва от 1000+ оборота да се хлъзгаАз АСЦто не го изключвам , случвало ми се е да се намеси с над 100 км/ч. на мокро много преди да разбера какво става и тогава си казах добре че го има .
Намираш един голяяяяям паркинг (желателно без улични ламБи и тротоари), пълниш резервоара и почваш извращения с колата - всякакви комбинации от режими на скорости и включени/изключени спомагателни системи. Така най-добре ще добиеш представа как реагира при поднасяния и ще знаеш какво да правиш.dextuar написа:Не знам, аз галя газта и въпреки това задницата тръгва. Ако бях изключил системата, трябваше да играя контри от началото до края, щяха да ми се схванат ръцете от въртене на волана.
За да мине номера с отнемането на газта, много зависи от ситуацията, в която си изпаднал. В случая си на прав участък и май нарочно я "хвърляш" да се занесе и номера минава (то самата кола е взела газта и сигурно е стиснала някоя спирачка). Обаче ако си в завой и задницата тръгне като върнеш газта само ще влошиш нещата - факт, че това е инстинктивната реакция, но задържане на равномерна газ и леко контриране с волан е правилната реакция (това за кола с изключени системи където ти решаваш какво и как да се случва; ако има системи вече зависи коя колко и как ще се намеси. В друга тема бях ви казал, че със системи можеш да се ботурясаш както без тях няма да успееш)
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
(bubsa) написа:Ivo_Borisov написа:Ами аз едно време съм карал без никакви системи, без зимни гуми дори. Сега ми е все тая, но определено със системите е по лесно и безопасно.
И аз съм карал,но при тези дизели си е по-различно,особенно ако си и автоматик.
Съгласен съм,,,,,при ТДС а,2,5 ,,,ръчка и с гуметки 195-205/60/15,,,,беше едно,а сега 530Д,автоматик си е бая друго ,,,:))) Като цяло си е приключение де:))Днес ще е почивен ден за шофиране като гледам

[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
- kluna_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
прави ми впечатление, че някои колеги много на сериозно се вземат.
Може ли при зимни условия да караш все едно е лято. Това,че имаш някакви системи за подпомагане, не прави
вероятността да се бухнеш някъде по-малка...
Може ли при зимни условия да караш все едно е лято. Това,че имаш някакви системи за подпомагане, не прави
вероятността да се бухнеш някъде по-малка...
- Dyakov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39
Днес съм много доволен, върви си без никакви грижи, копае и по неутъпкания сняг, при условие, че съм със спортно окачване по-ниско от М-вото. Гуми Хенкук 205/65/15 на 3-4 сезон, 28-а, ръчка. 

Всичко е хубаво,всичко е прекрасно :гуми,системи ,пОтки майни... и като ви натресе отзад бай Кольо с Варбурга все тая
Днес цяла сутрин гледам е36-ци със шперове как си правят Fun ,и пуснах една сълза

Днес цяла сутрин гледам е36-ци със шперове как си правят Fun ,и пуснах една сълза

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
И аз тъй. Не мога да изляза от паркинга, вятъра е навял едни преспи, не чистят покрай нас и тъй. Иначе оня ден на паркинга на Т Маркет изкл. DSC и въртях за ужас на жената. И гледам по едно време, нек'ви лапета седят и гледат и се ухилили до ушите.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
@dextuar - моя грешка в такъв случай. То тия условия са най-гадни: пресен сняг, още неутъпкан и с тенденция да се превръща в киша. Дори ТДС-а се усеща като спортна кола в такава ситуация 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Охооо, ама се разрових и газ навън.
P.S. И ко да видя, Лада Нива се нахакала в един бус.
P.S. И ко да видя, Лада Нива се нахакала в един бус.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- BobbyD
- кандидат ентусиаст
-
Не е точно петичка, но все пак
http://sendvid.com/7xisqi7p

- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Днес за сефте закъсах с 5ичката
влязох в едни криви улички (почистени уж) направих грешката да се опитам да маневрирам и до там ... Добре че имаше едни добри хора та ме избутаха
Тая кола спре ли по наклон и няма тръгване ! А може би причината е че беше заледено