Как са 5 чките на снега?:))

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 05 Яну 2017, 20:25

Халф мод, ама само за тръгване, ще кача клипче как ми поднесе колата след умишлено подаване на газ и после ми попречи DTC-то да я вкарам в пътя, то и в книжката пише да се ползва само за тръгване

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Как са 5 чките на снега?:))

Мнение от Dirty M5 driveR » 05 Яну 2017, 20:29

Точно. :yes: Затова го изключвам напълно. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: ше: е36,e39,e61..

Мнение от hummer » 05 Яну 2017, 20:42

Това е кофтито,че да го спреш трябва да изгасиш мотора .
Тръгваш ,спираш някъде където може да продължиш без проблем ,гасиш да изключи режима :mhihi: :mhihi: :mhihi: Смешна работа :kuku:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 05 Яну 2017, 20:50

Е, то като е скрит моуд се предполага, че повечето хора няма да знаят за него. :mhihi:
Не знам. За мен тия системи влияят доста на възприятието на човек за поведението на автомобила. Аз го изключвам винаги като е хлъзгаво, защото искам единствен аз да имам контрол върху колата. И един вид седя и повече на щрек. Иначе се разглезвам и почвам да давам всичката газ на места, където без системата не бих...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 05 Яну 2017, 21:30

Не знам как ги карате без системи. Имам чувството, че без DSC ще се пребия ввднага. При всяко леко подаване на газ задницата тръгва. А не карам кола 400 коня :mhihi: Дали наистина не трябва да мина реглаж? Гумите са нови и са хубави, не е от тях. Отделно левия ми аморт. е изпуснал леко, предполагам също играе роля. Камерата лъже, бая занесе...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525d ,2001г.

Мнение от vesoyanev2011 » 05 Яну 2017, 21:43

Ооооо! :shock: :shock: :shock:
Това си е сериозно поднасяне!Без DSC ,аз също не бих рискувал да карам в зимни условия,освен при трудно потегляне.Пробвал съм без DSC просто за кефа на заледен път....,всичко стана толкова бързо! :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 05 Яну 2017, 21:46

Ами аз едно време съм карал без никакви системи, без зимни гуми дори. Сега ми е все тая, но определено със системите е по лесно и безопасно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 05 Яну 2017, 21:49

Ivo_Borisov написа:Ами аз едно време съм карал без никакви системи, без зимни гуми дори. Сега ми е все тая, но определено със системите е по лесно и безопасно.

И аз съм карал,но при тези дизели си е по-различно,особенно ако си и автоматик.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше: е36,e39,e61..

Мнение от hummer » 05 Яну 2017, 22:24

Да с тия дизели автоматици е друго ,миналата зима с 520-ката ръчка,нямаше толкова изненади .
Ама там даваш газ и нищо не се случваше :mhihi:

Трябва да го пробвате тоя мод на автомат да видите разликата

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 05 Яну 2017, 22:26

Едно и също е всичкото... Нито автоматика изменя нещата, нито дизела. Просто усет към презавиването и реакция да го контрираш. Ама не само да контрираш и да ти набие камшиците :mhihi: , ами да си играеш с колата. Тогава вече имаш пълен контрол. Пълен естествено условно - винаги може да сгафиш. Те и професионалистите го правят понякога.
Мен това ми е първа кола със система. Преди имах е36 и е34. е34-ката беше и със шпер (тя и е36, ама за три дни :mhihi: ) и нямах никакви притеснения да я пързалям със 120, понякога и нагоре. Е, не говорим в условия като от клипа на колегата dextuar, защото тия коловози са най-гадното място, където да ти тръгне колата. Сега е39ката без шпер ми е терсене и не смея с над 100. :mhihi: С включена система постоянно имам чувството, че колата ще тръгне и аз няма да мога да коригирам адекватно, защото или ще ми отнеме газта или ще ми набие спирачка на някое от колелетата. Затова я изключвам със сядането още.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 05 Яну 2017, 23:14

Dirty M5 driveR написа:Едно и също е всичкото... Нито автоматика изменя нещата, нито дизела. Просто усет към презавиването и реакция да го контрираш. Ама не само да контрираш и да ти набие камшиците :mhihi: , ами да си играеш с колата. Тогава вече имаш пълен контрол. Пълен естествено условно - винаги може да сгафиш. Те и професионалистите го правят понякога.
Мен това ми е първа кола със система. Преди имах е36 и е34. е34-ката беше и със шпер (тя и е36, ама за три дни :mhihi: ) и нямах никакви притеснения да я пързалям със 120, понякога и нагоре. Е, не говорим в условия като от клипа на колегата dextuar, защото тия коловози са най-гадното място, където да ти тръгне колата. Сега е39ката без шпер ми е терсене и не смея с над 100. :mhihi: С включена система постоянно имам чувството, че колата ще тръгне и аз няма да мога да коригирам адекватно, защото или ще ми отнеме газта или ще ми набие спирачка на някое от колелетата. Затова я изключвам със сядането още.

Покарай 530д без системи,дори и на мокро и пак го сравни с 520...няма съпоставка.Тези дизели при 1500 оборота тръгват така,както 520-ката не може и с 4500.Не казвам,че са самолети,но все пак не са за подценяване!
Лятото на мокър асфалт ми е тръгвала със около 120 при рязко подаване на газ е39-ката :mhihi: До тогава първата ми работа като я запаля беше да изключа ДСЦ-то.

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 05 Яну 2017, 23:28

Чакай сега, ние говорим за каране на сняг. И аз на 28цата ако й задам до долу и ще ме хвърли в някое дере. :mhihi: Пак повтарям - усет! Как да подадеш, колко да подадеш, колко да контрираш. Карал съм дизели и за мен е същото. Автоматите имат адекватни спортни режими - цъкаш си предавките и няма грижи. Или имате предрасъдъци или ви отнема повече време да свикнете. Излизаш на някой булевард нощно време, задаваш 3та на DS и даваш постепенно газ. Докато се усетиш вече си играеш със 100 и кусур и е вече за 4-та. Е, въпрос на преценка е колко е удачно. С тия отворени диференциали наистина е кофти.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 05 Яну 2017, 23:45

Не знам, аз галя газта и въпреки това задницата тръгва. Ако бях изключил системата, трябваше да играя контри от началото до края, щяха да ми се схванат ръцете от въртене на волана. Затова и питах дали нещо може по окачването да е. Да е не стабилна, ама чак пък толкова. 189 коня, Е90 320д ръчка с наистина хубави гуми

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 05 Яну 2017, 23:47

Мини реглаж. Ако ти е поотворена сходимостта на задните колелета това е ефекта. Не е нормално да ходи чак толкова много.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 05 Яну 2017, 23:52

Dirty M5 driveR написа:Мини реглаж. Ако ти е поотворена сходимостта на задните колелета това е ефекта. Не е нормално да ходи чак толкова много.

Я си признай,че не си карал подобен дизел :mhihi:

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39