Месечни разходи Е39 на база 4 години
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Re: Месечни разходи Е39
Имам познати с Е46 и според това,което виждам при тях,нещата не са кой знае колко различни.Според мен разликата никак не е голяма,а някъде и няма такава 

- zenthel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528i
- Мечтае да кара: Самолетоносач
Избирам 5-така пред 3-ката винаги!
Защо? Ми имам 5ца, но не това е главната причина.
- По-малко младежи скачат в 5-ца, т.е в 90 от 100 случая, имаш шансове да попаднеш на по-добре пазена кола.
- Е39-тката е корава, солидна, уверена, и най-вече сигурна кола, 3-ката не е много по-назад в тоя ред, но изглежда доста по-анонимно и има по-лоша (да не кажа хулиганска) репутация, по-карана е и в повечето случаи взимаш по-строшена кола.
- 5цата си стои по-уверено на пътя и предполага уседнал, сериозен, внимателен човек.
- Има особено динамичен чар характерен за еБ еМ Ве
, но не бие на очи и не си умира за внимание.
Та, що се отнася до темата за месечните разходи.
Средно 350лв месец.
Защо? Ми имам 5ца, но не това е главната причина.
- По-малко младежи скачат в 5-ца, т.е в 90 от 100 случая, имаш шансове да попаднеш на по-добре пазена кола.
- Е39-тката е корава, солидна, уверена, и най-вече сигурна кола, 3-ката не е много по-назад в тоя ред, но изглежда доста по-анонимно и има по-лоша (да не кажа хулиганска) репутация, по-карана е и в повечето случаи взимаш по-строшена кола.
- 5цата си стои по-уверено на пътя и предполага уседнал, сериозен, внимателен човек.
- Има особено динамичен чар характерен за еБ еМ Ве

Та, що се отнася до темата за месечните разходи.
Средно 350лв месец.

- FragNatic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бмв Е39 М47
- Мечтае да кара: Ягуар
dimodi написа:Аз пък да попитам - дали има голяма разлика в поддръжката на Е46 320д 150 к.с. и Е39 525д/530д? Нафтата ми е служебна, така че факторът разход не играе особена роля.Сега съм с гореспоменатата Е46-ца, но доста ми отесня и обмислям дали да скачам на по-високия клас.
Колега

Малко по високи ще са ти разходите с е39-ката, но не кой знае колко.
Скачай на е39 

FragNatic написа:Колегаизвинявай но не се сдържах....Като ти отеснява що не отслабнеш малко...чак пък колата да сменяш...
Аз съм си слаб и отпред ми е добре. Тясно е по-скоро на седящата отзад останала част от семейството.

- seriozen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Ъпдейтнах си първия пост. Добавих ремонти за 760 лева, но пък карам колата по-малко и парите за бензин паднаха с 50-60 лева.
За 10 месеца и половина средно на месец 670 лв поддръжка + гориво.
За 10 месеца и половина средно на месец 670 лв поддръжка + гориво.
- seriozen
- кандидат ентусиаст
-
Направих година с 5 цата и калкулирах наново разходите по нея.
За първата година средно на месец 600 лв поддръжка + гориво.
За първата година средно на месец 600 лв поддръжка + гориво.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колеги въобще не е правилно да се смята горивото в поддръжката. Някой ще се включи с голф 2 и ще пише че поддръжката му на месец е 1000 лв с горивото /да речем пътува много/. И това прави ли голфа с по скъпа поддръжка от Е39? Аз също пътувам много, трябва ли да пиша 1000 лв на месец с горивото?
Създава се грешна представа и няма общо с това колко е поддръжката на Е39 на месец.

Създава се грешна представа и няма общо с това колко е поддръжката на Е39 на месец.

Същото е с каското и гражданската, понеже на един Е39-ката може да е 540 а на друг 520. Някой може да има Е39 като на Илко и каското му да е 2к на година,а др може да има Е39 с по-ниско оборудване дори от базовото и да му е 300лв/г.
Според мен трябва да се смятат само разходите по консумативи и сервизи. Всичко друго е относително.
Според мен трябва да се смятат само разходите по консумативи и сервизи. Всичко друго е относително.
Абе стига сте плашили хората какви са тея разходи 600лв на месец!!! Правилно някой каза да не се слага горивото. Ами защо слагате гумите може да вземеш колата с нови гуми и да караш малко и да не се налага да сменяш 5-6 години. Разходите за гуми и за гориво са константни за всички автомобили това всеки сам може да го сметне. Дайте цифрата за ремонти това е важното но пък тя варира в зависимост от ъстоянието на колата - така че остава само обслужването.
Tool - Fear Inoculum
- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
Ами то и обслужването не се прави всеки месец, ако трябва да сме точни... Мисля, че по-адекватно би било, ако темата се казва "Годишни разходи Е39". Защото примерно, този месец М5-цата ми има 0лв. месечни разходи, само сипвам бензин и карам асфалта да изтръпва, което значи ли, че М5 е с по-евтина поддръжка? 

- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
"Ами то и обслужването не се прави всеки месец, ако трябва да сме точни... Мисля, че по-адекватно би било, ако темата се казва "Годишни разходи Е39". "
И не се пресмята разхода за гориво - всеки кара различно.....
И не се пресмята разхода за гориво - всеки кара различно.....
- seriozen
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, темата съм я пуснал, за да ориентирам бъдещия притежател на Е39. Както писах в началото, търсих такова инфо за Е38 преди около година и половина и не намерих никъде.
Ще се радвам много, ако всеки от вас напише колко пари дава средно на месец по колата, като го изчисли на база всички разходи откак има колата. Т.е ако имате колата от 2 години и сте дали 5 000 лева за ремонти, 1500 лева за КАСКО и 3000 лева за нафта излиза, че колата ви коства средно 400 лева на месец.
Ще се радвам много, ако всеки от вас напише колко пари дава средно на месец по колата, като го изчисли на база всички разходи откак има колата. Т.е ако имате колата от 2 години и сте дали 5 000 лева за ремонти, 1500 лева за КАСКО и 3000 лева за нафта излиза, че колата ви коства средно 400 лева на месец.
- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
Което в никой случай не би могло да бъде, като ориентир за някого... Най-малкото всеки кара по различен начин и различно много като километри и отделно колите са в различно състояние и едни се чупят повече, други по-малко и тн. и тн...