Rompetrol?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: Rompetrol?
Смятам че е дълг на всеки патриотичен българин да го "тури" на нефтохима и да зарежда от братската румънска нафта на Ромпетрол. 

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Идва момента че специлано мойта стана доста по шума от преди 

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Giorceto написа:Идва момента че специлано мойта стана доста по шума от преди
Сипвай двутактово масло и след 100км става като бензин и това съвсем сериозно. Маслото беше stihl или husqvarna smokeless. Aз не сипвам, щото роб на печката няма да ставам, ама на един приятел с Х5 3.0д сипахме заради една проблемна дюза и резултата беше впечатляващ. За повече информация - @Lacho, той ме светва в тез цепии

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
mad_presley написа:Сипвай двутактово масло и след 100км става като бензин и това съвсем сериозно. Маслото беше stihl или husqvarna smokeless. Aз не сипвам, щото роб на печката няма да ставам, ама на един приятел с Х5 3.0д сипахме заради една проблемна дюза и резултата беше впечатляващ. За повече информация - @Lacho, той ме светва в тез цепии

Като инфо дизела който се произвежда е с мин количество сяра, а сярата смазва и на старите дизели обезателно трябва да се ползва масло в горивото или спец добавка поради този проблем.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
LUCIFER'S написа:....
Проста сметка, 1л двутактово бездимно масло струва 14лв. за един резервоар 70л сипваш 700ml.
При цена на горивото 2.05лв един резевоар струва 144лв + 14лв за масло стават 158лв делено на 70л 2.25лв за литър

Е да го *** в дизела аз, като ще ми излиза с 20ст по-скъпо горивото. То като ще е така, по-добре 530i

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
нали имаше теми за маслото, където на дълго и широко го обсъждаха и накрая го отрекоха ...
и аз съм сипвал няколко пъти двутактово и ефекта беше точно както сте го описали
и аз съм сипвал няколко пъти двутактово и ефекта беше точно както сте го описали
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Всеки сам си преценява - аз откакто съм взел моя кюмюр непрекъснато си му сипвам масло и нямам никакви проблеми. Според мен маслото е полезно специално за българската нафта щото всеки знае какви витамини тряскат вътре идиотите от Нефтохим.
Si non confectus, non reficiat.
- sashozmeq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i Touring
- Мечтае да кара: BMW
И аз да споделя моето мнение. От ОМВ спрях да зареждам, откакто с газта им не можах да излеза от паркинга на мола (1ва, газ до 5000 оборота и неможах да тръгна). Едва я изгорих тая газ. От Ромпетрол съм доволен, а от скоро зареждам на ЕКО и също съм много доволен.
П.С. Ако си изкарате клубна карта на SDI (безплатно), ползвате 5 стотинки на литър отстъпка от ЕКО, за което и да е гориво.
П.С. Ако си изкарате клубна карта на SDI (безплатно), ползвате 5 стотинки на литър отстъпка от ЕКО, за което и да е гориво.

Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.
- ivo098
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 330d
- Мечтае да кара: F80 M3
някакъв високооктанов бензин имат ли те и ако да как е сравнено с Лукойл 98, ОМВ100, Кинитрон100 и т.н.?
Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.
Your Sh!ttiness may vary.
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
ivo098 написа:някакъв високооктанов бензин имат ли те и ако да как е сравнено с Лукойл 98, ОМВ100, Кинитрон100 и т.н.?
Аз доколкото знам май нямат повече от 95 и затова май няма да зареждам от там слаб ми е тоя 95

- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Sesko написа:ivo098 написа:някакъв високооктанов бензин имат ли те и ако да как е сравнено с Лукойл 98, ОМВ100, Кинитрон100 и т.н.?
Аз доколкото знам май нямат повече от 95 и затова май няма да зареждам от там слаб ми е тоя 95![]()
Абе и в сайта им не пише да имат 98 ама все си мисля,че там където зареждам аз имат 98

Последна промяна im0tep на 03 Май 2010, 14:02, променена общо 1 път
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Sesko написа:ivo098 написа:някакъв високооктанов бензин имат ли те и ако да как е сравнено с Лукойл 98, ОМВ100, Кинитрон100 и т.н.?
Аз доколкото знам май нямат повече от 95 и затова май няма да зареждам от там слаб ми е тоя 95![]()
Определено и бензина 95 ефикс им е добре за сега... и на двете бензинки се сипва от там и ефекта е добър. Едната се караше със 100 октана на ОМВ и изобщо не си пролича като заредих ефикс 95. Явно тук горивото на ОМВ е ташак!
За дизела съм заредил вече 3 резервара на Е39та и колата върви много с тоя ефикс дизел, но и вдигна малко разхода... щот и се кефя повече

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
LUCIFER'S написа:Определено и бензина 95 ефикс им е добре за сега... и на двете бензинки се сипва от там и ефекта е добър. Едната се караше със 100 октана на ОМВ и изобщо не си пролича като заредих ефикс 95. Явно тук горивото на ОМВ е ташак

- Jikata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 540ia
здр ,колеги.значи аз имам е34 535и и е39 3.0д .и джете ги карам с ромпетрол.парво за вапроса за дали има пове4е от 95 октана .има и на 3,5 литрожата бензинка сипвам само 98.и варви ,зву4и и гори като омв карера 100 и на екото 100.сипвам от ромпетрол от близо година и половина.а пак нафтата само полужителни отзиви както и при другите колеги.като цяло сам много доволен от горивата им