Обръщане на волан

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от `DaRkMaN » 17 Фев 2009, 11:47

не е ли ясно отдавна че България е страна на абсурдите :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sash0 » 17 Фев 2009, 13:01

SportenSHPAIK написа:Ми много ясно че катастрофите с десен волан са многоо многооо малко все пак колите с такъв са 000.1% от колите.Ако миналата година са били 5 катастрофите тази заради хора дето искат да карат коли които немогат да си позволят ще са повече.

Опитвам се да обесня от одеве че не е важно с какъв волан ти е колата а кой седи зад този волан
Не мога да ни разбера Вас и това е
че като забранят регистрацията на коли с десен волан какво чакате да последва наполовина по малко катастрофи ли да има
пълни глупости са това
който си е добър шофьор ще се оправи и с десен волан а на които не му е ясно и с ляв волан пак ще предизвиква конфликти и опасности за птп

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от `DaRkMaN » 17 Фев 2009, 14:25

slav4o1 написа:добре де според тебе нормално ли е една 10 и повече години 540 да има акциз от 12600лв?

ти на толкова ли си оценяш живота защото аз на моя цена не мога да му сложа
:roll:

никой не казва че гарантирано ще се изпаткаш като караш кола с десен волан просто се създава по-голям риск за теб и другите шофьори срещу теб...и като пиеш 5 ракии не е сигурно че ще се удариш но риска е доста по-голям нали ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SportenSHPAIK » 17 Фев 2009, 15:33

И какво щом важното не е каде ти е волана а кой седи зад него като решиш да изпреварваш какво правиш явно не се изнасяш в ляво да погледнеш,а си показвш главата през шибидаха.А за това че акциза е 12000 и за мене не е нормално особено за 10 годишна кола и затова бих карал някоя с по-малко коне.
Истината е в бензиновата паница.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от slav4o1 » 17 Фев 2009, 15:38

`DaRkMaN написа:
slav4o1 написа:добре де според тебе нормално ли е една 10 и повече години 540 да има акциз от 12600лв?

ти на толкова ли си оценяш живота защото аз на моя цена не мога да му сложа
:roll:

никой не казва че гарантирано ще се изпаткаш като караш кола с десен волан просто се създава по-голям риск за теб и другите шофьори срещу теб...и като пиеш 5 ракии не е сигурно че ще се удариш но риска е доста по-голям нали ;)

Темата е обръщане на волан . имах в предвид да се кара английска 540ка на англииски номера конвертирана с ляв волан.

Иначе ако е с десен волан риска е само при изпреваране но трябва да си много тъп да тръгнеш да изпреварваш без видимост (понякога дори и с десен волан имаш видимост). И с ляв волан понякога нямаш видимост така че ако си толко тъп да изпреварваш с десен волан без видимост ще го направиш и с ляв волан без видимост не е ли същото? Ако си караш бавно и славно зад някой камион (както правя аз не ми е нужно излишно напрежение) риска да се удариш е колкото с ляв волан да си караш мирно и кротко.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от `DaRkMaN » 17 Фев 2009, 16:53

само че ако си с ляв волан малко по-лесно имаш видимост нали...не е ли доста логично и излишно да го обсъждаме...нормално е като докарваш коли от Англия да защитаваш тази теза но реално погледнато е смехотворно да се твърди че няма по-голям риск

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sash0 » 17 Фев 2009, 21:01

Просто сте уникални !
а със сигурност кола със десен волан само сте виждали
В града и на магистралата дали си със десен или ляв е абсолютно повтарям на хората чешещи си изиците тука АБСОЛЮТНО еднакво
ако някой твърди противното значи не се е качвал
ако на някой това не му се вярва да каже ако има път към пловдив ще обикаляме из града ще отидем и до софия и след това ще си направи сам извода!
единствено разликата е като се ходи до морето или други еднопосочни пътища , но като направят и магистралата за морето ........
а да ви кажа аз как изпреварвам ами не се залепвам зад кола тир или камиона пред мен а оставям 20-30 метра дистанция за да мога да си погледна спокойно
еми ще кажете на кому е нужно - еми прдпочитам да карам по-нова кола с десен волан отколкото 12-15 годишни бараки с ляв

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от `DaRkMaN » 17 Фев 2009, 21:07

е колко % от пътищата в тая страна са магистрали ве батка какви ги говориш да не си мислиш че живееш в нормална европейска страна нещо ??? говорим за нормалните пътища нали знаеш че има други места освен София и Пловдив и така наречената от теб местност Морето...и ти може да предпочиташ само че аз ако карам от другата страна може да не предпочитам ти да си с десен волан мисля че сме равноправни участници в движението и не е колегиално най-малкото ти да ме застрашаваш повече от колкото аз теб :roll: тая страна никога няма да се промени докато всеки си гледа собствения гъз

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 17 Фев 2009, 23:08

Ако си достатъчно добър шофьор, ако ще и на задната седалка да е волана, пак ще се справиш. Факт е, че много бързо се свиква, не е трудно и въпрос на бързина на приспособяване :) Когато те подкрепят достатъчно коне и торк под предния капак, и изпреварванията не са толкова трудни :winky: Малко по-голяма дистанция се оставя за по-добра видимост и това е .

п.п Повечето автомобилни предавания от "Острова" не съм видял да се оплакват господата водещи от леви волани или да имат някакви затруднения :) Въпрос на навик и професионализъм.

Десният волан е компромисен вариант, но пък караш кола, за която би платил тройно с ляв волан ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от blacksapphire » 17 Фев 2009, 23:09

...
Последна промяна blacksapphire на 18 Фев 2009, 0:33, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от blacksapphire » 17 Фев 2009, 23:10

....
Последна промяна blacksapphire на 18 Фев 2009, 0:29, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 17 Фев 2009, 23:26

blacksapphire написа:Ако си достатъчно добър шофьор, ако ще и на задната седалка да е волана, пак ще се справиш. Факт е, че много бързо се свиква, не е трудно и въпрос на бързина на приспособяване :) Когато те подкрепят достатъчно коне и торк под предния капак, и изпреварванията не са толкова трудни :winky: Малко по-голяма дистанция се оставя за по-добра видимост и това е .

п.п Повечето автомобилни предавания от "Острова" не съм видял да се оплакват господата водещи от леви волани или да имат някакви затруднения :) Въпрос на навик и професионализъм.

Десният волан е компромисен вариант, но пък караш кола, за която би платил тройно с ляв волан ;)

пусна 3 пъти поста за по голяма достоверност ли и да ти кажа колега с десен волан си като СЛЯП пък нали се сещаш че и на Шумахер да му вържат очите и той ще се изложи вземи първо покарай кола с десен волан на двупосочно с по една лента в посока и после сподели впечатление относно ситуация с камион пред теб каращ с 50 как ли ще го изпревариш единия вариант е да имащ към 2 метра шия да погледнеш от ляво кой е насреща а другия вариант е да затвориш очите и каквото сабя покаже и да тръгнеш на сляпо . И без лоши чувства за англииските коли но днес бях свидетел на една катастрофа с кола с десен волан точно по тази причина бяха се сблъскали поради липса на видимост и неубедено изпреварване от страна на шофьора на колата с десен волан и замислете се кое ли е по добре да караш по нова кола несъвместима с БГ движението и да застрашаваш живота на колегите на пътя и своя собствен или да си караш кошницата с нормална дирекция и да ти е мирна главата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 18 Фев 2009, 0:22

anzak написа:
blacksapphire написа:Ако си достатъчно добър шофьор, ако ще и на задната седалка да е волана, пак ще се справиш. Факт е, че много бързо се свиква, не е трудно и въпрос на бързина на приспособяване :) Когато те подкрепят достатъчно коне и торк под предния капак, и изпреварванията не са толкова трудни :winky: Малко по-голяма дистанция се оставя за по-добра видимост и това е .

пусна 3 пъти поста за по голяма достоверност ли и да ти кажа колега с десен волан си като СЛЯП пък нали се сещаш че и на Шумахер да му вържат очите и той ще се изложи вземи първо покарай кола с десен волан на двупосочно с по една лента в посока и после сподели впечатление относно ситуация с камион пред теб каращ с 50 как ли ще го изпревариш единия вариант е да имащ към 2 метра шия да погледнеш от ляво кой е насреща а другия вариант е да затвориш очите и каквото сабя покаже и да тръгнеш на сляпо . И без лоши чувства за англииските коли но днес бях свидетел на една катастрофа с кола с десен волан точно по тази причина бяха се сблъскали поради липса на видимост и неубедено изпреварване от страна на шофьора на колата с десен волан и замислете се кое ли е по добре да караш по нова кола несъвместима с БГ движението и да застрашаваш живота на колегите на пътя и своя собствен или да си караш кошницата с нормална дирекция и да ти е мирна главата.
умници колегата ви обясни4е когато оставиш 20-30м дистанция и нямаш грижи особено като си с нормален 4,4л мотор , никви грижи в крайна сметка вси4ко зависиот това колко километра имаш зад гърба си един истински шофиор трябва да умее еднакво добре да кара всякакви автомобили без това да му коства нищо така 4е правете си изводите

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от `DaRkMaN » 18 Фев 2009, 0:31

направо ставате смешни вече с тея "добри шофьори" какво ние като караме с ляв волан коли сме шматки ли какво ? вие големи майстори се извъдихте и пак никой не ми отговаря защо някой който не познавам който е решил че е най-големия селски тарикат и другите са балъци че карат коли подходящи за страната в която живеят ще ми застрашава живота ??? вие глупави ли сте или сериозно вярвате в тези си твърдения...правя опит да не ставам груб защото пак ще наскачат бастунковците с моралните стандарти...само че ми писна всеки 2-ри чикиджия да си мисли че е много голям тарикат...айде местете се в Англия и си карайте колите с десен волан в моята страна е нужен ляв...айде лека вечер от мен...ако някой се е обидил от поста ми...значи поста ми е постигнал целта си
Последна промяна `DaRkMaN на 18 Фев 2009, 0:33, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SportenSHPAIK » 18 Фев 2009, 0:32

Jani Умнико айде като си толкова добър шофйор утре си откачи спирачките и тръгни към морето да докажеш че на добрия шофйор нищо не му пречи.И айде да видим като си зад камион на 30 метра колко време ще е така,защото на 1та минута тази дистанция няма да е има заради колите които ще се наврът между вас??????
Истината е в бензиновата паница.

ПредишнаСледваща

Назад към E39