Няколко въпроса към имащите 2.5TDS

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 03 Фев 2009, 7:20

Окей мерси колега и отново благораря на всички :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от clubzendo » 05 Фев 2009, 11:56

///sasho написа:
ja написа:
520_i написа:Дайте да се включа и аз.Преди 2 месеца си ударих сарата е39-ка tds.Продадох я ударена и с парите от каското тръгнах да търся друга.Значи за 3 седмици обикаляне на пазарите -София,Дупница и Пловдив не видях нито една читава за под 11к.А за 11 са в сравнително добро състояние(в никакъв случай перфектно).Да не говорим,че има и за над 11 пълни таралясници.

Що не купи на Сашо ТДС-а?

Ами човека е написал горе-долу в каква ценова група е гледал коли , а моя TDS се продава на малко по висока цена от тази група.

ja написа:
anzak написа:ja i BMW-E39 и двамата кефите максимално особено тоя дето е минал през италия за по лесно от германия с жълти номера от такива като вас професионални разбирачи хората се лъжат ся ще ви го кажа по един друг начин ХУБАВО И ЕВТИНО няма и ви пожелавам приятно разлистване на мобиле.де и купувайте евтини комън рейли по 5000 евро пък щом комън рейла е 5 евро бензинките по 2 трябва да са или направо подаръци да ги дават а до колегите който им се подведе по акъла на тия двамата и отиде с 5 хилки евро в германия за комън рейл го очаква едно голямо разочарование или стабилна греда повече нямам какво да кажа по темата... аа и още нешто което пропуснахте като сте гледали обявите за евтини коли от мобиле .де пропуснахте да напишете че колите са на реални километри със пълна сервизна история карани са от баби и дядовци до магазина и обратно даже имат и бели косми по седалките нали :lol:

Са кво искаш да ми обясниш, че за мойта като съм дал 12 500 значи не е хубава?

Ти май не го разбра точно какво иска да каже с поста си , но както и да е , аз и по нагоре му написах , че просто няма да го разберете. Според мен никой с нищо не засяга твоята кола в случая , просто защото никой не е запознат реално с нея за да си изказва мнението , но щом си доволен от нея и ти доставя удоволствие - със здраве да си я караш!!! Просто недей да пишеш за коли , с които не си реално запознат какво представляват , било то и за скъпи TDS-и и евтини комарели. Това са коли , които виждате само на снимка и няма смисъл преди да сте ги видяли и обстойно разгледали , да ги коментитате в какво състояние се очаква да са според вас.

Извинявам се,още съм пресен в този форум като регистриращ се,но от отдавна чета .
Специално са поребител @Сашо
Хич не ми е работа разбира се да коментирам постовете ти,но с голямо удоволствие бих коментирал продажбите на автомобилите в подписа ти.
Такива цени няма дори и в Германия на рециклирани автомобили,аз поне не съм специалист по автомобилите като вас,но поне достатъчно дълго съм живял и отскачам до тази държава,Като почнем от 525 тицата ,минем през 3-ката (точно онзи ден един познат си взе от България 3-ка 318 автоматик,дори му е метнат и метан,има разбира се забележки по кожения салон и външни,пак е компак,за сериозната сума от 2000(две) хиляди лева-96 година,за още 3-става чисто нова като се смени всьо,а понеже аз си търся 525 тедеес,в търсенето попаднах на 318-TDS 2000 година,компак в перфектно,повтарям ПЕРФЕКТНО състояние за 4500 лева,на 137000 километра доказани със всякакви документи и климатик,но ми трябва голям автомобил,и накрая за опела...чисто нов подобен опел струва по малко,но ме бих могъл точно да коментирам...защото никога дори не поглеждам подобно недоразумение в автомобилостроенето.
Мисля,а и виждам че сега кризата здраво удари Германия,масово се предлагат добри автомобили на добри цени,а и когато се прави какъвто и да е ремонт на автомобил...тои се прави от необходимост,малко са смешни обяви от рода на "има акумолатор...гуми..."ми всъщност всеки автомобил трябва да има подобни неща,те не са екстри,утре ще почнете да пишете че има и врати и седалки...

Моля отново за извинение към @Сашо,в никакъв случай,ама в никакъв случай не искам да се заяждам или да обиждам,все пак сме хора и всеки има право на мнение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 05 Фев 2009, 13:45

Колега , сега , какво да ти бяснявам и на теб отделно , какво представлява колата , и защо е на такава цена. Писал съм го много пъти , много хора са го разбрали , нямам намерение да пиша сега пак едно и също. Много лесно може да си намериш и по евтин TDS по автокъщите , съмнява ме да има много общо с този , но пак ще е такъв модел , а и е много вероятно с покупка на един по евтин такъв автомобил да разбереш какви са частите , които се износват при тези дизелови автомобили на около 10 години , части , които на моята кола са подменени , с които се доказва да някаква степен качеството и.
Щом спомена Германия вероятно си запознат , наистина читавите коли какви цени държът там и колко е трудно да намериш наистина читав TDS и да ти се вмести в тази цена с докарване , обслужване , такси и т.н. , като имаш в предвид , че само Автокаско+Гражданска Отговорност+Данък надвишават 1000 лв.
Цената е според колата , аз съм обяснил какво представлява колата в много теми , а и какво включва тази цена , ясно го пише в обявата и , така , че тази кола струва толкова колкото пише в обявата и.
Успех в покупката!!! :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от clubzendo » 05 Фев 2009, 15:34

///sasho написа:Колега , сега , какво да ти бяснявам и на теб отделно , какво представлява колата , и защо е на такава цена. Писал съм го много пъти , много хора са го разбрали , нямам намерение да пиша сега пак едно и също. Много лесно може да си намериш и по евтин TDS по автокъщите , съмнява ме да има много общо с този , но пак ще е такъв модел , а и е много вероятно с покупка на един по евтин такъв автомобил да разбереш какви са частите , които се износват при тези дизелови автомобили на около 10 години , части , които на моята кола са подменени , с които се доказва да някаква степен качеството и.
Щом спомена Германия вероятно си запознат , наистина читавите коли какви цени държът там и колко е трудно да намериш наистина читав TDS и да ти се вмести в тази цена с докарване , обслужване , такси и т.н. , като имаш в предвид , че само Автокаско+Гражданска Отговорност+Данък надвишават 1000 лв.
Цената е според колата , аз съм обяснил какво представлява колата в много теми , а и какво включва тази цена , ясно го пише в обявата и , така , че тази кола струва толкова колкото пише в обявата и.

Пак казвам,в никакъв случай не бих искал да те засегна или обидя,изразявам мнение,моля да ме извиниш.
А иначе за другото,като цена и тн. то пазара си има принципи ,и дори най-голямо желание да има човек не би могъл да победи основните зависимости на пазара,с 2 думи казвам че когато едно нещо е скъпо,вероятноста да се намери куповач на тази цена е огромна малка...в сравнение ако цената да се коригира в нужната и съответващата на пазара стойност
Успех в продажбата

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 05 Фев 2009, 16:56

clubzendo написа:ако цената да се коригира в нужната и съответващата на пазара стойност
Успех в продажбата

Аман бе колеги от такива тарикати дето искат от " кална жаба цица да сучат"...мазни, мазни кат нафтена туба...:puke: Купуват евтини дараци и после ела та да видиш как плюят... ТДС туй... онуй... пълнят форума само с глупостите си и проблемите си по раздрънканите си бараки.... Вместо да си направят хубаво сметката, като си купуват колата, каво е обслужването и, според годините в какво състояние е и какво се сменя (като пари) за да е перфектна, за да се гордеят и се кефят че карат истинско БМВ, те търсят се авантата.... Никой от този форум (Е39) не е балама да си даде обслужената кола на цената на един дарак нов внос.... пък бил той и от Германия.... дето му късат гъза до дупка на автобана с часове....ТДС за времето си е много добър дизелов двигател, и ако някой ми каже обратното то той си няма представа изобщо от двигатели! Ще ми сравняват 318ТДС компакт (пуча въшка) с 525ТДС...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 06 Фев 2009, 0:30

clubzendo написа: ....А иначе за другото,като цена и тн. то пазара си има принципи ,и дори най-голямо желание да има човек не би могъл да победи основните зависимости на пазара,с 2 думи казвам че когато едно нещо е скъпо,вероятноста да се намери куповач на тази цена е огромна малка...в сравнение ако цената да се коригира в нужната и съответващата на пазара стойност
.......

Ами тя цената е според пазара и според колата. Разбирам да ми съм я пуснал на 30 000 например , та да ми пишеш , че и е висока цената за тази кола , ама такава кола на 15 500 не само предполагам , ама и съм почти сигурен , че не само от Германия ами от където и да е , ще е трудно да се намери , като се вмести в тази цена. Казах ти , много лесно можеш да си намериш по автокъщите и по евтин TDS , не се чувствай длъжен да коментираш цената на тази след като не си запознат с нея.И аз съм далече от мисълта да въвлизам в излишни спорове , ама като четете някоя обява не гледайте само цената написана в нея , ами и какво всъщност включва тази цена.
На тази кола цената е толкова , колата е перфектна, ако не ти харесва , предполагам знаеш къде може да намериш и по евтина.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 06 Фев 2009, 19:40

///sasho написа:Колега , сега , какво да ти бяснявам и на теб отделно , какво представлява колата , и защо е на такава цена. Писал съм го много пъти , много хора са го разбрали , нямам намерение да пиша сега пак едно и също. Много лесно може да си намериш и по евтин TDS по автокъщите , съмнява ме да има много общо с този , но пак ще е такъв модел , а и е много вероятно с покупка на един по евтин такъв автомобил да разбереш какви са частите , които се износват при тези дизелови автомобили на около 10 години , части , които на моята кола са подменени , с които се доказва да някаква степен качеството и.

Абсолютно си прав.След като имах инцидент с ТДС-а си купих Д за 29 000 лева.Това стана преди четири месеца.Повечето колеги от форума биха казали-Този е малоумен,има 525д за 15 000.Найстина има ама те още с покупката заемат челно място в проблемите във форума.И после има мнения като "Има ли по чуплива кола от 525..."Истината е една и който не я е разбрал побелява с покупката на автомобила си-Всяко нещо си има цена и няма нищо перфектно и евтино.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 06 Фев 2009, 20:15

Колега а за 20-22 хил няма ли 525Д,което да е читаво? :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от joropc » 06 Фев 2009, 21:26

Ivo_Borisov написа:Колега а за 20-22 хил няма ли 525Д,което да е читаво? :roll:

Със сигурност има ама аз пусто ги намирам все скъпи.......нямам късмет!-Шега!Когато си купувах колата още с виждането им в Мюнхен(от там я купих)си реших,че ще е моя,а след оглед и диагностика на двигателя от вещ човек във вещ сервиз я платих веднага.Пояснявам,че я взех по частна обява!Въпроса ти е абсолютно уместен и отговора ми е :Да за тези пари може да си намериш читава 525д.Разликата от там нагоре е в годинките,километрите и различните газариики по нея(някой им викат екстри).И всъщност системата е ИМАЛ–ДАЛ!...Абе като се замисля за истински читава,сложи още 3000 отгоре.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 06 Фев 2009, 21:29

joropc даи снимки да я видиме твоята, тая ще излезне некоя голема красавица с доста екстри за тези пари :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 06 Фев 2009, 21:30

joropc написа:
Ivo_Borisov написа:Колега а за 20-22 хил няма ли 525Д,което да е читаво? :roll:

Със сигурност има ама аз пусто ги намирам все скъпи.......нямам късмет!-Шега!Когато си купувах колата още с виждането им в Мюнхен(от там я купих)си реших,че ще е моя,а след оглед и диагностика на двигателя от вещ човек във вещ сервиз я платих веднага.Пояснявам,че я взех по частна обява!Въпроса ти е абсолютно уместен и отговора ми е :Да за тези пари може да си намериш читава 525д.Разликата от там нагоре е в различните газариики по нея(някой им викат екстри).И всъщност системата е ИМАЛ–ДАЛ!
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от joropc » 06 Фев 2009, 21:41

BMW-E39 написа:joropc даи снимки да я видиме твоята, тая ще излезне некоя голема красавица с доста екстри за тези пари :mhihi:

Нищо особено.Екстрите са всички възможни(ама всички),ама отвън-стандартен вид.Даже е и сива и зимните ми гуми са 15цола( не 18).Снимки нямам.Аз понеже минавам по 5000-6000 километра на месец,когато си купувам кола я купувам да я карам,не да я снимам.Снимки имам на семейството ми и как примерно карам ски.....Не се заяждам просто найстина нямам снимки..........Абе стига с моята кола дайте по темата!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dieselboy » 06 Фев 2009, 21:49

Толкова ли поевтиняха вече тия Е60-ки?За 29 000 лв 525д не е зле никак. :mhihi: Предполагам че е с мотора 163 коня,щото иначе още 6 големи за акциз :mhihi: .Иначе пича който си търсеше е39 525д мисля че спокойно за 6-7000 евро ще си намери(без кожа и над 150 000 к).

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 06 Фев 2009, 21:56

Мисля , че човка говори за Е39 , а не за Е60.
Последна промяна ///sasho на 06 Фев 2009, 23:50, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от joropc » 06 Фев 2009, 21:57

dieselboy написа:Толкова ли поевтиняха вече тия Е60-ки?За 29 000 лв 525д не е зле никак. :mhihi: Предполагам че е с мотора 163 коня,щото иначе още 6 големи за акциз :mhihi: .Иначе пича който си търсеше е39 525д мисля че спокойно за 6-7000 евро ще си намери(без кожа и над 150 000 к).

Става въпрос за Е39 не за Е60

ПредишнаСледваща

Назад към E39