Почистване на AGR клапана
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: Почистване на AGR клапана
Ето тук коментирах това: viewtopic.php?f=35&t=346875
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320CD
- Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
- Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.
Благодаря колега,сега вече ми е ясно и разбрах,че няма място за притеснение.Четох и в други форуми и даже пишат,че на чисто нова кола от магазина(става въпрос за форд) ги има тези маслени пари и в маркуча и кулера се събира по малко масълце.
- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
Играх си вчера, доста меглио отиде. Покарах 30ина км след това, не усещам разлика. В крайна сметка, каква е точно ролята на тази дивотия и как работи точно, тези двете метални частички посредата каква им е ролята?
гледам тука и че слагат заглушка? Какъв е смисълът да се направи и колко е разумно да се прави изобщо?
http://e38.ru/node/11507
гледам тука и че слагат заглушка? Какъв е смисълът да се направи и колко е разумно да се прави изобщо?
http://e38.ru/node/11507
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
ето колега тема от която може да си направиш изводи :
viewtopic.php?f=34&t=55234&hilit=agr+%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BD
viewtopic.php?f=34&t=55234&hilit=agr+%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BD
- dosko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530 D Хафтомат
- Мечтае да кара: 740D
Аз вчера почистих моя клапан.
Снимки не направих , омазах се
- а и щяха да са както на колегите. Много нагар , след почистването - лъскав.
Разлика във вървенети сякаш не усетих , но не съм карал много, около 30на км. градско.
Но пък ми направи впечатление че доста бързо загря (имам в предвид че ремпературата стигна 12ч.)
3 термостата сменях , все от дару , и си загряваше бавно ( а на място почти не излзаше от синьото).
И до колкото забелязах , при 3-4 кикдауна (само за проба), не изпушва както преди.
Та за сега това са ми впечатленията.
Но се загнезди един въпрос във мен. Тъй като погледнах в колектора , а и бръкнах вътре , установих че и там има доста нагар.
До колкото огледах , не видях самия колектор да има възможност за отваряне и почистване.
Ако съм в грешка , дали някой ще сподели как се прави?
Снимки не направих , омазах се

Разлика във вървенети сякаш не усетих , но не съм карал много, около 30на км. градско.
Но пък ми направи впечатление че доста бързо загря (имам в предвид че ремпературата стигна 12ч.)
3 термостата сменях , все от дару , и си загряваше бавно ( а на място почти не излзаше от синьото).
И до колкото забелязах , при 3-4 кикдауна (само за проба), не изпушва както преди.
Та за сега това са ми впечатленията.
Но се загнезди един въпрос във мен. Тъй като погледнах в колектора , а и бръкнах вътре , установих че и там има доста нагар.
До колкото огледах , не видях самия колектор да има възможност за отваряне и почистване.
Ако съм в грешка , дали някой ще сподели как се прави?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Колега, за да се почисти колектора трябва да се свали.
Колега 7BREYTON, ето как работи EGR:
https://www.youtube.com/watch?v=dNg7tJJ ... e=youtu.be
- dosko
- кандидат ентусиаст
-
zvetiko написа:Колега, за да се почисти колектора трябва да се свали.
Ясно колега че се сваля. От там нататък как се дйства ме интересува

Как се отваря като за начало?
Снимков матерял доста би помогнал

Режеш с флекса, чистиш и после заварка.dosko написа:Ясно колега че се сваля. От там нататък как се дйства ме интересуваzvetiko написа:Колега, за да се почисти колектора трябва да се свали...
Как се отваря като за начало?...
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
Или с поялника 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Колега dosko. Колектора е пластмасов. Гледай по-скоро да не го счупиш, а не да питаш как се отваря. Не се отваря. Накисваш, плакнеш с нафта, обезмаслител, каквото имаш и с някаква четка за бутилки, ръчкаш вътре през дупките. Каквото успееш да махнеш, махнеш. И внимавай, че можеш да заприличаш на коминочистач от подобна процедура.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Зависи коя година е. Има поне 3 модела колектори за тоя двигател.Elesar74 написа:...Колектора е пластмасов...
- dosko
- кандидат ентусиаст
-
Elesar74 написа:Колега dosko. Колектора е пластмасов. Гледай по-скоро да не го счупиш, а не да питаш как се отваря. Не се отваря. Накисваш, плакнеш с нафта, обезмаслител, каквото имаш и с някаква четка за бутилки, ръчкаш вътре през дупките. Каквото успееш да махнеш, махнеш. И внимавай, че можеш да заприличаш на коминочистач от подобна процедура.
Благодаря колега.
Да моя е пластмасов. И на мен ми се беше зародила идеята да го кисна. Но пък за четката за бутилки не се бях сетил.
Сега първо трябва да си сменям челното стъкло (пусти летящи камъчета) , и после се заемам с колектора.
Предполагам че ще отнеме няколко дни, съдейки по това какво се беше наслоило по ЕГР клапана , и колко го киснах.
А поне като го сваля ще видя дали имам "пеперудки". Те бяха от долната страна на колектора ако не се лъжа или?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
dosko написа:Elesar74 написа:Колега dosko. Колектора е пластмасов. Гледай по-скоро да не го счупиш, а не да питаш как се отваря. Не се отваря. Накисваш, плакнеш с нафта, обезмаслител, каквото имаш и с някаква четка за бутилки, ръчкаш вътре през дупките. Каквото успееш да махнеш, махнеш. И внимавай, че можеш да заприличаш на коминочистач от подобна процедура.
Благодаря колега.
Да моя е пластмасов. И на мен ми се беше зародила идеята да го кисна. Но пък за четката за бутилки не се бях сетил.
Сега първо трябва да си сменям челното стъкло (пусти летящи камъчета) , и после се заемам с колектора.
Предполагам че ще отнеме няколко дни, съдейки по това какво се беше наслоило по ЕГР клапана , и колко го киснах.
А поне като го сваля ще видя дали имам "пеперудки". Те бяха от долната страна на колектора ако не се лъжа или?
Колеги, за какво киснене говорите- носите го на пароструйка.

Колега dosko, добре е да се сменят и гарнитурите на колектора. Трябва да се внимава при изваждането и монтажа на колектора да не изпаднат в отворите на главата едни гумено-метални шайби- намират се там където са шпилките с гайките.
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
Или на песакоструйка 

- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
Или на песакоструйка