530д шум при студен старт ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- JorisssM
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 печка
- Мечтае да кара: M5
Re: 530д шум при студен старт ?
Да наистина в началото като натоваря системата с повече консуматори се увеличаваше. Сега като я натоваря и замлъква за минута и пак се появява. Добре де. По пътя на логиката като е студен има повече шумове и вибрации. Като загрее заработва по спокойно. Да не би да е заминало амортесъорчето което опъва. Преди време бях попаднал на тема в която говореха за Belt tenssioner Че той като заминел пак ставало така.
Смених ремъка и се оправи, стария явно е бил ментак контитек 2060 или крив нещо, чак и аз не мога да повярвам, новия е топранче няма грешка върви мазно и не скача 2063.
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби
При мен мистерията остава като по напред в темата споделих, когато пусна фаровете (ксенонови Хела с лупа) този шум (ружене) спира, какво общо има с фаровете незнам. 

Като загрее има ли? Де да знам ква е логиката вече, като пуснеш фаровете една идея се натоварва генератора и се натоварва ремъка и затова трябва да спира. Аз съм писал всичко, което смених дано и при вас се оправи така.
- 320iPower
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport
мале ще подивея с тоя шум няколко дена го нямаше днес паля вадя колата от гаража тихо затварям гаража отивам към колата и бвввввв аааа гледах ремъци ролки нищо не играе нищо не вибрира
и като карам особенно като превключва скоростите в диапазано под 2000оборота като резонанс чак се чува ужас

- gelermoto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 528I
- Мечтае да кара: Е60
320iPower написа:мале ще подивея с тоя шум няколко дена го нямаше днес паля вадя колата от гаража тихо затварям гаража отивам към колата и бвввввв аааа гледах ремъци ролки нищо не играе нищо не вибрираи като карам особенно като превключва скоростите в диапазано под 2000оборота като резонанс чак се чува ужас
todorakis82 написа:При мен мистерията остава като по напред в темата споделих, когато пусна фаровете (ксенонови Хела с лупа) този шум (ружене) спира, какво общо има с фаровете незнам.
Защо не посетите някой форумен сервиз може да се открие проблема? И аз имах проблем с едно тракане от към алтернатора и се чудех какво е а видимо не се виждаше и отидох в кварталният сервиз и един ми вика че алтернатора ми заминал

- todorakis82
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби
mugen написа:Като загрее има ли? Де да знам ква е логиката вече, като пуснеш фаровете една идея се натоварва генератора и се натоварва ремъка и затова трябва да спира. Аз съм писал всичко, което смених дано и при вас се оправи така.
Като загрее няма шум колега, дори като е топло лятото например го нямам този проблем, ремъците не се мятат ролки до сега не съм сменял от две години я имам колата само ремъците съм сменял до сега пистовия на Бош а малкия на климатика мисля, че беше Дайко. Алтернатора го смених преди година с втора ръка и го обслужих преди да го сложат не мисля, че в него ще е проблема. Според моя майстор и мой приятел този шум е от хидравличната помпа казва, че на повечето БМВ-та които е правил го имат този проблем каза, че им е като дефект проблем няма в помпата просто като се сменя климата и шуми.
Като дойде зимата и се започва с шумове, скърцане. Имам едно скърцане от дясно най много се чува когато завивам и правя маневра примерно като паркирам и това е втора зима когато е топло няма скърцане няма нищо.
Проверете си и акумулаторите, ако са слаби или имат нужда от зареждане или са пред скапване, генератора се натоварва много в студеното време за да възстановява батерията след паленето и от там почва да шляпа ремъка, все пак е 150А генератор. Затова точно през зимата се появява шума, дано съм бил полезен и не съм ви объркал.
- valeri_ignatov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530da M paket Shadowline
- Мечтае да кара: Предишната си е39 ка
- Детайли за колата: Carbon Schwarz
Акумулатора ми е чисто нов на 2 месеца вече Банер 100а никаква промяна сутрин като я запаля пак си ружи 

Вече и аз не знам от какво може да е, не е от акумулатора. Кво ли не пробвах и смених (акумулатор, хидравлична помпа, обтегач, ролки, два ремъка). Демпферната шайба изглежда здрава, само нея не съм сменял и водна помпа
Днес ми напълниха главата и с други глупости.. че бастуна на обтегача бил задържал във втулката и бла бла да се почисти и сложи няква качествена грес понеже докато бил студен метала имало вероятност да задържа, ама това граничи вече с научната фантастика 

- valeri_ignatov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530da M paket Shadowline
- Мечтае да кара: Предишната си е39 ка
- Детайли за колата: Carbon Schwarz
mugen написа:Демпферна шайба
Колега не си прочел темата(цялата)на 2.3 поста сме писали че за пробата сме слагали 4.5 демпферни шайби+2 чисто нови резултат НУЛЕВ.Колеги прочетете първо темата и тогава се изказвайте.

Прочел съм я и то доста пъти, моята шайба не съм сменял и мисля да го направя пък да видим. Тъй тъй съм подкарал всичко наред, по-добри идеи не виждам. Къс ремък някакси ми бяга логиката да се правят удорми на тая кола.
- JorisssM
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 печка
- Мечтае да кара: M5
Колеги Така или инъче не влизам много но да кажа че взех още една кола че ми е нужна та тази седмица ще я оставя един ден със сигорност колата на моя майстор да видим каква научна фантастика както му викате ще ми каже на мен. Надявам се да успее да го хване. Кадърно момче е. До тогава успех на всички
Ще ви държа в течение !