чистачки за е39 на добра цена, къде ги има
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 M52B20 TU
- Мечтае да кара: Е39 M5
Re: чистачки за е39 на добра цена, къде ги има
Не си струва експерименти с тези вакси и темп подобни.Или си подменяте перата или си купувате едни нормални чистачки например Bosch и то не от някой битак.Разликата е 10 -12 лв ако си вземете от някой от колегите в раздела с авточастите,но поне няма да има изненади като ти се падне да си зад някой тир или камион в силен дъжд и кал 

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
gsi_leo написа:Колеги аз ползвам услугите на един пич от София,идва на място сваля чистачките и сменя перата,и ефекта е УАУ...дава и гаранция и всичко това за 25лв.Включва перата и труда и разходката в рамките на София.Ако някой се интересува може на лично съобщение да му дам номера на пича.
Наскоро си смених перата. Цена 5лв за комплекта от автоманийте ги продават. За 10 мин. работа е. Миналата година пак така сложих за 5 лв и си чистеха супер. Смяната им е елементарна не си струва да даваш 25 лв за смяна.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Сменял съм и само пера такива обикновени. Резултата е надраскано стъкло. И това на две коли. Сега на тази пак започна да се драска от такива ментета. Ама откакто сложих тия хубавите, повече няма да сложа други. Чистят перфектно, няма стъргане, няма шум, просто се родих. Отсега нататък за каквато ще да е кола, само хубави чистачки!

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Има пера силиконови пера такива трябва да се слагат, иначе преди да ги сменя за пръв път чистачките подскачаха по стъклото от втвърдената гума/ оригинални/. Надраскването става, като има прах с твърди частици по стъклото и чистачките иначе колкото и да е твърда гумата не е по-твърда от стъклото 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
spower написа:Има пера силиконови пера такива трябва да се слагат, иначе преди да ги сменя за пръв път чистачките подскачаха по стъклото от втвърдената гума/ оригинални/. Надраскването става, като има прах с твърди частици по стъклото и чистачките иначе колкото и да е твърда гумата не е по-твърда от стъклото
Да де, от праха се драскат. Ама хубавите с едно движение изчистват праха с водата, а евтините го замазват и минават по няколко пъти по прахта която като полепне става като шкурка. Казвам ти на предишната ми кола стъклото беше станало матово от едната страна с черти там където минават чистачките. Сменял съм по два пъти в годината и ефект никакъв, все не чистят както трябва и все стържат. Нищо общо обаче с тия с които съм в момента. Разликата само в чистенето, без да смятаме драскането на стъклото, е уникална просто. Не случайно хубавите чистачки струват скъпо.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
А какъв е смисъла да дадеш 35лв за пера шампион, като за цели чистачки бош ще дадеш 45
Иначе няма спор, че хубавата чистачка е голям кеф - няма шум, няма скърцане, няма черти, няма пропуснати участъци

Иначе няма спор, че хубавата чистачка е голям кеф - няма шум, няма скърцане, няма черти, няма пропуснати участъци
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Ами не знам, аз си взех чистачки, не пера. Просто моите бяха остарели и имаха луфт вече, иначе при следваща смяна може да си сменя и само перата.

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Хайде да ви разклатя малко кошера

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Don_Diego
- ентусиаст
-
Няма го сниман резултата как чисти тази чистачка
Аз залагам, че ще чисти само в двата края

Аз залагам, че ще чисти само в двата края

- ивчо
- старши ентусиаст
-
Мммм, не мисля

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?

- Don_Diego
- ентусиаст
-
Аз пак ще съм контра
Хубави модерни чистачки пак са една чанта пари, така че комплект бош за 50пари и си капитан
Хубави модерни чистачки пак са една чанта пари, така че комплект бош за 50пари и си капитан
До колкото знам тези чистачки захвата им е с обратен принцип и товари моторчето от съпротивлението на вятъра..просто слух и не знам дали е така ама съм резервиран да ползвам точно този тип
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- ивчо
- старши ентусиаст
-
Точно така е ! Затова и при "ретрофит", Бош казват ако чистачките са 2х55, да станат 2х53 ! Т.е. размер надолу !
Не че са с обратен захват, а просто имат формата на спойлер, и аеродинамично оказват по-голямо съпротивление - съответно чистят по-добре !
Просто видях тези клипчета и реших да споделя
Не че са с обратен захват, а просто имат формата на спойлер, и аеродинамично оказват по-голямо съпротивление - съответно чистят по-добре !
Просто видях тези клипчета и реших да споделя

- The 5th element
- Арабиата
-
Не ме кефат тези преправяници на оригиналното,,,аз си карам с бошови чистачки и съм доволен

[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
- gsi_leo
- младши ентусиаст
-
- Кара: LX62314
- Мечтае да кара: e31 860
- Детайли за колата: Бърза,Мощна,Вечна
И аз карах с бош,една година и в кофата.
Sent from my ME172V using Tapatalk
Sent from my ME172V using Tapatalk
-0896965069-Сашо
...готов да помогне всекиму...
...готов да помогне всекиму...