Rompetrol?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Re: Rompetrol?

Мнение от Giorceto » 17 Мар 2010, 22:53

Чета тука из форума и не вярвах, до преди една седмица... Сипах първо едни 30 лева, да не рискувам... никаква разлика, реших все пак да пробвам пак... не харчи по-малко в ... обаче върви доста по-добре. Хора които само са се возили ме питаха какво съм правил.. значи разликата е усезаема.
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 18 Мар 2010, 13:46

Аз вече съм абонат на Rompetrol. Досега издъних поне един резервоар гориво, нямам никакви ядове с вървеж и май разхода е повече от добър. Преди на борда стоеше 8.0, сега стои 7.6.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: Entwicklung 38
Мечтае да кара: B12

Мнение от 7BREYTON » 18 Мар 2010, 14:35

вчера заредих от тях за 2 път - не мисля, че се поддаваме на масова психоза, но май наистина разхода е малко по-добър.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525 D

Мнение от miroalpina » 19 Мар 2010, 10:12

:bowdown: ееее браво на мене да пусна и аз една свестна тема :mhihi: :mhihi: :mhihi: значи колеги истина е :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 19 Мар 2010, 19:56

Днеска бръмчах с буса и го набухах до горе. Определено е по-добре от БГ нафтата, но.... както казах в предните си постове това се дължи на добавка. Момчето което ме зарежда ми е познат и подшушна, че ползват наистина някаква немска добавка в горивата. ;)
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 19 Мар 2010, 20:56

Имам приятел , който е управител на Ромпетрол в града . Наистина и дизела , и бензина са с добавки и ме уверява , че горивата които ползват са наистина много добри . Новите горива се казват Efix дизел и Efix бензин :D .
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 19 Мар 2010, 21:25

Чудно ми е тези добавки дали ще окажат негативно влияние ако сипеш дезолит например? Чакам да свърши нафтата/да останат 10-15л/ и да заредя от Ромпетрол,но и да сипя две шишета дезолит К.
36436
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 19 Мар 2010, 22:38

LUCIFER'S написа:Днеска бръмчах с буса и го набухах до горе. Определено е по-добре от БГ нафтата, но.... както казах в предните си постове това се дължи на добавка. Момчето което ме зарежда ми е познат и подшушна, че ползват наистина някаква немска добавка в горивата. ;)

добавката ще бъде в новите горива, които тепърва ще се пускат на пазара - Еfix
не се учудвам, че момчето ти е подшушнало, защото има страшни изисквания към работниците за разясняване на това какви добавки ще има в горивата, кой ги е произвел, с колко процента по-малко пяна има и други такива :mhihi:
Всъщност кампанията тепърва ще започва, но явно добре са ги тренирали :mhihi:

между другото има тайни клиенти които обикалят бензиностанциите, записват кой какво прави и какво казва и после режат заплати

Горивата efix съдържат пакет висококачествени добавки на реномирани световни производители като BASF Германия (производител на Керопур) и Lubrizol Франция (производител на Ултразол). През 2009 г. Ромпетрол България АД инвестира в нова и напълно автоматизирана система за смесване на горива с добавки, като част от цялостната инвестиционна програма на компанията с цел да посрещне високите изисквания и очаквания на клиентите по отношение на качеството на горивата. Смесването се извършва при натоварване на горивата в петролния терминал. По този начин ние гарантираме точното количество на нужните добавки, като същевременно осигуряваме контрол на качеството на крайния продукт при стриктно спазване на всички действащи национални и европейски стандарти за безопасност и опазване на околната среда.

Efix бензин 95 съдържа висококачествената добавка Ултразол за защита и почистване на двигателя и е на цената на стандартния бензин 95. Горивото:
почиства и подобрява работата на инжекторите
намалява нагара и отлаганията по клапаните и цилиндрите
намалява разхода на гориво

Efix дизел съдържа висококачествената добавка Керопур за защита и почистване на двигателя и е на цената на стандартния дизел. Горивото:
почиства и подобрява работата на инжекторите
осигурява пълноценна защита против корозия
намалява образуването на пяна
намалява разхода на гориво

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 19 Мар 2010, 23:43

© написа:...

точно с такова ефикс ме заредиха днес ;)

а за тайните клиенти споко... около и в моя град има 4 ром петрола така, че.....

ентусиаст
Аватар
Кара: Entwicklung 38
Мечтае да кара: B12

Мнение от 7BREYTON » 23 Мар 2010, 4:56

има ли вече някой с впечатление от Efix дизел ???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 25 Мар 2010, 10:48

Много странна работа. Четейки тази тема, намерих къде е ромпетрола във Варна и заредих, като бях изгорил до дупка нафтата в резервоара предварително. Определено не си втълпявам, тази кола започна да върви съвсем леко извън града. Със съвсем леко подаване на газ поддържа 100-120км/ч, като стрелката на разходомера едвам минава третото деление (4-5/100 според 4-то меню на БК). Разхода по БК ми го даде 5/100 :shock: :shock: :shock: Преди при същото каране ми е правила 6.8-7/100. Следващия път като напълня до горе ще разбера, дали е реален този разход.

До сега съм карал предимно с Шел, щото ми е най-близко.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 25 Мар 2010, 11:02

Dimitroff написа:Добре дошъл в клуба! :bchug:

:wave:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 25 Мар 2010, 11:25

mad_presley написа:Много странна работа. Четейки тази тема, намерих къде е ромпетрола във Варна и заредих, като бях изгорил до дупка нафтата в резервоара предварително. Определено не си втълпявам, тази кола започна да върви съвсем леко извън града. Със съвсем леко подаване на газ поддържа 100-120км/ч, като стрелката на разходомера едвам минава третото деление (4-5/100 според 4-то меню на БК). Разхода по БК ми го даде 5/100 :shock: :shock: :shock: Преди при същото каране ми е правила 6.8-7/100. Следващия път като напълня до горе ще разбера, дали е реален този разход.

Аз като дадох разход от 4.1 на 100км всички ми се смееха :) (4.0 по борд, 4.1 по колонка после)
Колата е 03 Е46.
Ръчка.
От караулката на Черна Маца до колелото на Стара Загора - само автопилот със 120км/ч...нито едно изпреварване или докосване на спирачката през целия път :mhihi:
И клипове имам :mhihi: (4 броя)
Горивото - Ромпетрол!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 25 Мар 2010, 12:04

mad_presley написа:Много странна работа. Четейки тази тема, намерих къде е ромпетрола във Варна и заредих, като бях изгорил до дупка нафтата в резервоара предварително. Определено не си втълпявам, тази кола започна да върви съвсем леко извън града. Със съвсем леко подаване на газ поддържа 100-120км/ч, като стрелката на разходомера едвам минава третото деление (4-5/100 според 4-то меню на БК). Разхода по БК ми го даде 5/100 :shock: :shock: :shock: Преди при същото каране ми е правила 6.8-7/100. Следващия път като напълня до горе ще разбера, дали е реален този разход.

Така трябва да си върви... разхода със хубава нафта при скорост 100-120 км /ч - умерено каране е такъв 5, и нещо... Аз преди като съм казвал за такъв разход никой не вярваше... и в градско трябва да смъкне. 8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 25 Мар 2010, 12:14

Аз зареждам газчица от там и онази вечер ходих до Добрич със леко каране 100-120 ми падна на 9.1л/100км (даже и снимка имам :mhihi: ) а до сега никога не съм го свалял под 12л/100км (по борд компютър).Градското ми показваше 16-17 винаги а сега не мърда от 11.9-12;) Дано качеството на горивата не е временно и при тези бензиностанции

ПредишнаСледваща

Назад към E39