Rompetrol?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Re: Rompetrol?
Чета тука из форума и не вярвах, до преди една седмица... Сипах първо едни 30 лева, да не рискувам... никаква разлика, реших все пак да пробвам пак... не харчи по-малко в ... обаче върви доста по-добре. Хора които само са се возили ме питаха какво съм правил.. значи разликата е усезаема.
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Аз вече съм абонат на Rompetrol. Досега издъних поне един резервоар гориво, нямам никакви ядове с вървеж и май разхода е повече от добър. Преди на борда стоеше 8.0, сега стои 7.6.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
вчера заредих от тях за 2 път - не мисля, че се поддаваме на масова психоза, но май наистина разхода е малко по-добър.
- miroalpina
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525 D

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Днеска бръмчах с буса и го набухах до горе. Определено е по-добре от БГ нафтата, но.... както казах в предните си постове това се дължи на добавка. Момчето което ме зарежда ми е познат и подшушна, че ползват наистина някаква немска добавка в горивата. 

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
Имам приятел , който е управител на Ромпетрол в града . Наистина и дизела , и бензина са с добавки и ме уверява , че горивата които ползват са наистина много добри . Новите горива се казват Efix дизел и Efix бензин
.

- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Чудно ми е тези добавки дали ще окажат негативно влияние ако сипеш дезолит например? Чакам да свърши нафтата/да останат 10-15л/ и да заредя от Ромпетрол,но и да сипя две шишета дезолит К.
LUCIFER'S написа:Днеска бръмчах с буса и го набухах до горе. Определено е по-добре от БГ нафтата, но.... както казах в предните си постове това се дължи на добавка. Момчето което ме зарежда ми е познат и подшушна, че ползват наистина някаква немска добавка в горивата.
добавката ще бъде в новите горива, които тепърва ще се пускат на пазара - Еfix
не се учудвам, че момчето ти е подшушнало, защото има страшни изисквания към работниците за разясняване на това какви добавки ще има в горивата, кой ги е произвел, с колко процента по-малко пяна има и други такива

Всъщност кампанията тепърва ще започва, но явно добре са ги тренирали

между другото има тайни клиенти които обикалят бензиностанциите, записват кой какво прави и какво казва и после режат заплати
Горивата efix съдържат пакет висококачествени добавки на реномирани световни производители като BASF Германия (производител на Керопур) и Lubrizol Франция (производител на Ултразол). През 2009 г. Ромпетрол България АД инвестира в нова и напълно автоматизирана система за смесване на горива с добавки, като част от цялостната инвестиционна програма на компанията с цел да посрещне високите изисквания и очаквания на клиентите по отношение на качеството на горивата. Смесването се извършва при натоварване на горивата в петролния терминал. По този начин ние гарантираме точното количество на нужните добавки, като същевременно осигуряваме контрол на качеството на крайния продукт при стриктно спазване на всички действащи национални и европейски стандарти за безопасност и опазване на околната среда.
Efix бензин 95 съдържа висококачествената добавка Ултразол за защита и почистване на двигателя и е на цената на стандартния бензин 95. Горивото:
почиства и подобрява работата на инжекторите
намалява нагара и отлаганията по клапаните и цилиндрите
намалява разхода на гориво
Efix дизел съдържа висококачествената добавка Керопур за защита и почистване на двигателя и е на цената на стандартния дизел. Горивото:
почиства и подобрява работата на инжекторите
осигурява пълноценна защита против корозия
намалява образуването на пяна
намалява разхода на гориво
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
© написа:...
точно с такова ефикс ме заредиха днес

а за тайните клиенти споко... около и в моя град има 4 ром петрола така, че.....
- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
има ли вече някой с впечатление от Efix дизел ???
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Много странна работа. Четейки тази тема, намерих къде е ромпетрола във Варна и заредих, като бях изгорил до дупка нафтата в резервоара предварително. Определено не си втълпявам, тази кола започна да върви съвсем леко извън града. Със съвсем леко подаване на газ поддържа 100-120км/ч, като стрелката на разходомера едвам минава третото деление (4-5/100 според 4-то меню на БК). Разхода по БК ми го даде 5/100
Преди при същото каране ми е правила 6.8-7/100. Следващия път като напълня до горе ще разбера, дали е реален този разход.
До сега съм карал предимно с Шел, щото ми е най-близко.

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Dimitroff написа:Добре дошъл в клуба!

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
mad_presley написа:Много странна работа. Четейки тази тема, намерих къде е ромпетрола във Варна и заредих, като бях изгорил до дупка нафтата в резервоара предварително. Определено не си втълпявам, тази кола започна да върви съвсем леко извън града. Със съвсем леко подаване на газ поддържа 100-120км/ч, като стрелката на разходомера едвам минава третото деление (4-5/100 според 4-то меню на БК). Разхода по БК ми го даде 5/100![]()
![]()
Преди при същото каране ми е правила 6.8-7/100. Следващия път като напълня до горе ще разбера, дали е реален този разход.
Аз като дадох разход от 4.1 на 100км всички ми се смееха

Колата е 03 Е46.
Ръчка.
От караулката на Черна Маца до колелото на Стара Загора - само автопилот със 120км/ч...нито едно изпреварване или докосване на спирачката през целия път

И клипове имам

Горивото - Ромпетрол!
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
mad_presley написа:Много странна работа. Четейки тази тема, намерих къде е ромпетрола във Варна и заредих, като бях изгорил до дупка нафтата в резервоара предварително. Определено не си втълпявам, тази кола започна да върви съвсем леко извън града. Със съвсем леко подаване на газ поддържа 100-120км/ч, като стрелката на разходомера едвам минава третото деление (4-5/100 според 4-то меню на БК). Разхода по БК ми го даде 5/100![]()
![]()
Така трябва да си върви... разхода със хубава нафта при скорост 100-120 км /ч - умерено каране е такъв 5, и нещо... Аз преди като съм казвал за такъв разход никой не вярваше... и в градско трябва да смъкне.

- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Аз зареждам газчица от там и онази вечер ходих до Добрич със леко каране 100-120 ми падна на 9.1л/100км (даже и снимка имам
) а до сега никога не съм го свалял под 12л/100км (по борд компютър).Градското ми показваше 16-17 винаги а сега не мърда от 11.9-12;) Дано качеството на горивата не е временно и при тези бензиностанции