5 серия срещу Пасат - поддръжка?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
в мантинелите се ударих вла4и се по тях и се върна на пътя посредата всичко стана щтото са ни супер магистралите и при дъжд има супер локви за аква планинг разчитах на путенцата16'' ама колата подскочи двапъти отзад и се завъртя и бам в мантинелите изравни съсъ земята 6 от вертикалните винкели на мантинелата и като се върна на мгистралата всичко живо ме изпреварваше от ляво и в авариината имам и снимки преди и след
е39
опа май имам само след сори, че се изказах неподготвен за преди. Тук няма много интересно само дето колата е шадоу а предната брония е с никел и номера е поизчукан като ги кача другите на компа ще ги добавя
- Toni Montana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 318dA, E39 520i, Civic 1,6i
- Детайли за колата: 2016 F34 318dA LCI, 1997 Е39 520i, 2004 Honda Civic 1.6i
dajungle написа:Дефинирай моля те, в какво се изразява "удоволствието да караш БМВ", докато возиш семейството си насам-натам?![]()
Ако го погледнеш от тази страна - с какво то превъзхожда VW-то , E-класа, Audi или подобна кола от този клас, че ми е интересно?
Удоволствието да караш БМВ се изразява в това че имаш много прецизно управление по тесни завои, да включваш скоростите е удовлствие, имаш задно и че караш 6 цилиндров редови двигател който е напира за обороти!!!

покарай 6 цилиндрово БМВ и да видим дали ше искаш пасат пак!!!

Ааа виж забрваих и сприрачките! Само Мерц може да се опре на спирачките на БМВ. За Пасат (ако е с напречен двигател като Голф спира О.К.) и Ауди просто не ми се говори!!! БМВто като натиснеш спирачката и захпва, а Ауди и Пасат (с надлъжно разположен двг.) спират мнооооого баааааааавно!

- Kartoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535xd LCI
Наистина не мога да разбера какво може да се сравнява при тези две коли ?
Аз както и повечето хора преди да си взема БМВ-то гледах всякакви други коли и по идея на един приятел гледах и пасатите 4-ка 5-ца, обаче след като се качих на БМВ-то просто забравих за всичко останало...
Малко след това осъзнах, че и на АУДИ А4 както и на пасат средната колонка май е обърната към пазажера, а не към водача
!??! Какво повече да си говорим...
Е, все пак аз моята я взех преди 2 години за 13000 лева и за тия пари ми предлагаха пасати 1,9 ТДИ без екстри, а моята е със почти всички екстри за модела - ел. седалки с памет, мултиволан, сензор за дъжд, големия борд + радио + касетофон + управление за ЦД ченджър и самия чейнджър(не ми се налага да си купувам отделно каквото и да било) и още много глезотийки и липсват само навигацията, кожения салон, шибидаха... Е, тогава за толкова пари пасат с такива екстри не можеше да се вземе пък най малкото, че и половината от тях не се вграждат в пасатите...
Аз както и повечето хора преди да си взема БМВ-то гледах всякакви други коли и по идея на един приятел гледах и пасатите 4-ка 5-ца, обаче след като се качих на БМВ-то просто забравих за всичко останало...
Малко след това осъзнах, че и на АУДИ А4 както и на пасат средната колонка май е обърната към пазажера, а не към водача

Е, все пак аз моята я взех преди 2 години за 13000 лева и за тия пари ми предлагаха пасати 1,9 ТДИ без екстри, а моята е със почти всички екстри за модела - ел. седалки с памет, мултиволан, сензор за дъжд, големия борд + радио + касетофон + управление за ЦД ченджър и самия чейнджър(не ми се налага да си купувам отделно каквото и да било) и още много глезотийки и липсват само навигацията, кожения салон, шибидаха... Е, тогава за толкова пари пасат с такива екстри не можеше да се вземе пък най малкото, че и половината от тях не се вграждат в пасатите...
Чак пък половината да не се вграждат ... Не съм запознат много с Е39 , възможно е да има някакви по-сложни круиз контрол системи или пък автоматично затъмняващи се външни огледала да не се вграждат, но всичко друго си го има и при VW-то. Е39 има ли X версия?
Разликата е в двигателите, че при BMW са предимно шестаци и е търсено "по-спортно" поведение. Попрочетох доста и мнението ми е, че не ми трябва спортна лимузина камо ли пък 6 цилиндъра, камо ли пък със задно за да си возя семейството - ще си карам пасата
) Със скоростите с които карам по завои почти няма да усетя разлика между задното и предното. Все още за основна кола 850-900 км с един резервоар ми звучат доста добре
Пък и някак си (сега ще ме линчувате
)) спортното каране с такъв "шлеп" като петицата е компромис , ако ще е спортно - да е истинска спортна кола.
... имам цел тази година! Едно Z3 за лична
Разликата е в двигателите, че при BMW са предимно шестаци и е търсено "по-спортно" поведение. Попрочетох доста и мнението ми е, че не ми трябва спортна лимузина камо ли пък 6 цилиндъра, камо ли пък със задно за да си возя семейството - ще си карам пасата

- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
Аз си мислех,че искаш петица и смо подръжката те спира,а ти ще си карам пасата. Е за какво изписахме 5страници?
обичам BMW
- vladibkolev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м Трезвен!!!
- Детайли за колата: Е39, 525 тдс
Бате ако не друго поне си изчесахме езиците...............ти явно не събираш мнения по въпроса, а просто ни позагуби времето тук. Щом си ти харесва "дървената лодка", караи си я, остави ги тия с спортното окочване не е за теб определено, а и това заднооооо мани мани
Безаварийно шофиране!!!

- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
dajungle написа:Чак пък половината да не се вграждат ... Не съм запознат много с Е39 , възможно е да има някакви по-сложни круиз контрол системи или пък автоматично затъмняващи се външни огледала да не се вграждат, но всичко друго си го има и при VW-то. Е39 има ли X версия?
Разликата е в двигателите, че при BMW са предимно шестаци и е търсено "по-спортно" поведение. Попрочетох доста и мнението ми е, че не ми трябва спортна лимузина камо ли пък 6 цилиндъра, камо ли пък със задно за да си возя семейството - ще си карам пасата) Със скоростите с които карам по завои почти няма да усетя разлика между задното и предното. Все още за основна кола 850-900 км с един резервоар ми звучат доста добре
)) спортното каране с такъв "шлеп" като петицата е компромис , ако ще е спортно - да е истинска спортна кола.
Колега,понеже по горе споменаваш за возенето на твоето семейство ще ти дам един малък пример с мен.На 22 август на магистрала във Франция ударих спрял в аварийната лента камион.Карах точно със 140 с моята стара и вярна ТДС-ка(бог да я прости).Бях със жена ми и детето ми,което спеше на задната седалка.След удара в камиона и незнам колко завъртания и закачания на мантинелата последствията бяха уплахата и обратния път със самолет.Повярвай ми двигателят се скъса и падна под купето(както трябва),всички ЕАР-беци се отвориха(на тази кола бяха 4-тери),но по нас нямаше дори драскотина.Буквално от бъбреците до предното стъкло,нямаше кола,но назад всичко беше.....като на БМВ-вратите се отваряха като на нов автомобил и нямаше никакви поражения вътре в купето.От тогава дори моята жена на иска да чува за друга марка,макар че 3 години преди това беше мърморене,че им били големи габаритите на автомобила и тн.Всеки сам си преценява,но недей пренебрегва елемента сигурност,защото когато живота и този на семейството ти мине пред теб са части от секундата като на кино лента няколкото си скапани лева повече,който си давал за подръжка на по сигурен автомобил сам разбираш,че са едно голямо нищо.Въпреки голямата доза късмет при тази катастрофа,нашата любима марка си каза тежката лидерска дума.Не съм снобар,не слугувам на обществени мнения,но САМО БМВ!!!!!!
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
- Kartoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535xd LCI
Ааа само забравих да спомена, че частите по предницата, носачи, биалетки и труд ми излезнаха всичко 550 лева и даже по малко, но не помня точно, пък ти както искаш го смятай...
Не се опитвам да те убедя, че БМВ-то е по добрата кола, но смело мога да заявя, че е така поне според моите впечатления...
Не се опитвам да те убедя, че БМВ-то е по добрата кола, но смело мога да заявя, че е така поне според моите впечатления...
- buller
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39, 520i 1997
- Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG
CERT написа:...
Сравнението ти е изключително неуместно и наивно. Едното е Е39 facelift с добра визия, а другото стоков Passat B5, комби с "постен" и неугледен външен вид

Поддръжката и на двете коли не е евтина, но ако трябва да избирам - което е по-запазено

Двигателят 2.5TDI не е от най-сполучливите агрегати на VAG - справка Ауди форума и по-точно собствениците на А6-ци

Проблемите, които колегата dajungle е посочил в първия пост са факт при огромен пробег - да смениш турбина, маховик или друг възлов и скъп детайл е гаранция, че колата е на мнооого километри.
А за возията - въпрос на вкус. Пасатът в никакъв случай не е тесен автомобил, а ако погледнем и разхода - 6 литра на 100 км. за дизелите е нещо нормално. Дизайнът, купето, материалите, дори ако искате осветлението на таблото на Пасата са една много добре издържана комбинация

joropc написа:dajungle написа:Чак пък половината да не се вграждат ... Не съм запознат много с Е39 , възможно е да има някакви по-сложни круиз контрол системи или пък автоматично затъмняващи се външни огледала да не се вграждат, но всичко друго си го има и при VW-то. Е39 има ли X версия?
Разликата е в двигателите, че при BMW са предимно шестаци и е търсено "по-спортно" поведение. Попрочетох доста и мнението ми е, че не ми трябва спортна лимузина камо ли пък 6 цилиндъра, камо ли пък със задно за да си возя семейството - ще си карам пасата) Със скоростите с които карам по завои почти няма да усетя разлика между задното и предното. Все още за основна кола 850-900 км с един резервоар ми звучат доста добре
Колега,понеже по горе споменаваш за возенето на твоето семейство ще ти дам един малък пример с мен.На 22 август на магистрала във Франция ударих спрял в аварийната лента камион.Карах точно със 140 с моята стара и вярна ТДС-ка(бог да я прости).Бях със жена ми и детето ми,което спеше на задната седалка.След удара в камиона и незнам колко завъртания и закачания на мантинелата последствията бяха уплахата и обратния път със самолет.Повярвай ми двигателят се скъса и падна под купето(както трябва),всички ЕАР-беци се отвориха(на тази кола бяха 4-тери),но по нас нямаше дори драскотина.Буквално от бъбреците до предното стъкло,нямаше кола,но назад всичко беше.....като на БМВ-вратите се отваряха като на нов автомобил и нямаше никакви поражения вътре в купето.От тогава дори моята жена на иска да чува за друга марка,макар че 3 години преди това беше мърморене,че им били големи габаритите на автомобила и тн.Всеки сам си преценява,но недей пренебрегва елемента сигурност,защото когато живота и този на семейството ти мине пред теб са части от секундата като на кино лента няколкото си скапани лева повече,който си давал за подръжка на по сигурен автомобил сам разбираш,че са едно голямо нищо.Въпреки голямата доза късмет при тази катастрофа,нашата любима марка си каза тежката лидерска дума.Не съм снобар,не слугувам на обществени мнения,но САМО БМВ!!!!!!
Колега просто се радвай , че си имал късмет

На магистралата лятото като се размаза оная 7ца в мантинелата... с 10 еърбега беше и к'во ? Всички бяха мъртви такаче.....
Просто се радвай на семейството и на късмета си