Мнение за избор на Е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е60 530, М54В30

Re: Мнение за избор на Е39

Мнение от pagu1 » 21 Фев 2014, 19:59

Мисля, че темата постигна целта си и може да бъде заключена!

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 21 Фев 2014, 20:05

Изключваме вървежа защото както каза не всеки е състезател. (Аз също не се слагам като такъв) но това което написа че колата извънградско е добра не съм съгласен,просто съм на мнение че кола като Е39 трябва да може да изтегли достатъчно бързо когато се наложи...е b20 обаче не може...и тук не говорим за състезания а просто за мощност което на това купе е доста скопена..В някой ситуации по-слабата кола се оказва по-опасна от силната.. :) И не мога да приема че малолитражка като b20 харчи повече от 530i в същото купе! Е да му плюя и на по-евтиния данък и застраховка както казваш! Имаше една тема с недостатъците при любимите ни BMWта,там не малко бяха писали именно за М52B20 в Е39 и може би има защо...
И да не кажеш че си говоря на изуст ще ти кажа че преди бая време първото ми BMW беше Е34 М50B20 и миналата година си купих пак същото само че комби с ванус в перфектно състояние и колата си е мъртво родена и харчи като 3.5 V8,но върши работа като за бус. :mhihi:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 21 Фев 2014, 20:32

т'ва с горенето и вървенето много относително. Специално в България нито трафика е като трафик, нито горивата са като горива. Така, че колко гори и колко върви....малко са бош лаф приказки.

Истината е, че в цивилизованите страни има закони и ограничето е повечето пъти 140км/ч на магистрала. Само Германия е изключение, ама повечето пъти и там ограничението е 120км/ч. Та повечето пъти тези големи мотори, само собствениците им си знаят, че са големи и никой друг.

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 21 Фев 2014, 20:43

@2bar написа:т'ва с горенето и вървенето много относително. Специално в България нито трафика е като трафик, нито горивата са като горива. Така, че колко гори и колко върви....малко са бош лаф приказки.

Истината е, че в цивилизованите страни има закони и ограничето е повечето пъти 140км/ч на магистрала. Само Германия е изключение, ама повечето пъти и там ограничението е 120км/ч. Та повечето пъти тези големи мотори, само собствениците им си знаят, че са големи и никой друг.

Не става въпрос за максимални скорости а за времето за което ще направиш изпреварване при което имаш ускорение от 70 до 110 примерно..
Изображение
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 21 Фев 2014, 20:52

абе след като сте решили така, така да е....

само да ти кажа, че в нормалните държави, всеки спазва закона и като пуснеш мигача и са те пуснали. Никой (за времето, което карам тук) не съм видял да изпадне в ситуация, че му трябва мощност.....

И на магистралата е същата работа....караш си спокойно, насрещно движение няма....нито някой се ебава с теб, да не пуска, никой някой се състезава с теб...всичко спокойно. Е спокойно, защото постоянно има по магистралата цивилни полицаи, ама какво е от това.

Ама нека сме честни и откровенни - от 70 до 120 всяко съвременно дизелче ще разцепи е39.....нека не живеем в някакъв измислен свят..

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 21 Фев 2014, 22:42

@2bar написа:абе след като сте решили така, така да е....

само да ти кажа, че в нормалните държави, всеки спазва закона и като пуснеш мигача и са те пуснали. Никой (за времето, което карам тук) не съм видял да изпадне в ситуация, че му трябва мощност.....

И на магистралата е същата работа....караш си спокойно, насрещно движение няма....нито някой се ебава с теб, да не пуска, никой някой се състезава с теб...всичко спокойно. Е спокойно, защото постоянно има по магистралата цивилни полицаи, ама какво е от това.

Ама нека сме честни и откровенни - от 70 до 120 всяко съвременно дизелче ще разцепи е39.....нека не живеем в някакъв измислен свят..

Само ще те поправя че аз постоянно съм по нормалните държави и може би мога да си позволя да твърдя че нещата са ми малко по-ясни от на теб и за съжеление нещата не са точно както ги описваш за културата на движение и това че не си видял че ти трябва мощност,ми може би не си видял защото не си видял колкото аз така че мисля че е излишно да спорим точно за това,случки всякакви и пак стигаме до момента че по-добре да имаш ресурс да се прибереш/изпревашиш отколкото да се опиташ и да застрашиш себе си и околните.
Иначе си много прав че всяко съвременно и не толкова съвременно дизелче ще разцепи Е39 520i :)
Горното за нормалните държави го написах да не остане някой с заблуждението че само тук сме идиоти,има ги навсякъде и по-много...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 21 Фев 2014, 23:16

@2bar написа:Ама нека сме честни и откровенни - от 70 до 120 всяко съвременно дизелЧЕ ще разцепи е39.....нека не живеем в някакъв измислен свят..

Бахахаха :mhihi: Голяма ръсеница пада в тая тема, ей :mhihi:
Колега, силни твърдения изказваш и отписваш все още сериозни ниши на автомобилостроенето, недей така :)
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 21 Фев 2014, 23:25

Правилно съм преценил, че такава тема в този подфорум не трябва и няма да има!!!

Предишна

Назад към E39