Обслужване автомат. скоростна кутия
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
56 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- liort
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA touring,Е30 320i
- Мечтае да кара: E30 кабрио с V8
Re: Обслужване автомат. скоростна кутия
Не знам, но и в Youtub ги дават, че се сменят. Нямам никаква представа защо ги подменят с нови.
-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Аз като обслужвах моята кутия, имаше вариант да си взема гарнитура и филтър отделно, но имаше и комплекти, при които болтовете също са включени като резервна част. Аз примерно взех комплект на Febi...
Не знам дали болтовете не вървят заедно с гарнитурата, ако не се взема комплект гарнитура и филтър... 

- mermenkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d e39
Колеги,
нещо не открих на колко километра е хубаво да се сменя маслото в автомата /аз съм за смяна тъй че моля без коментари дали се сменя или не
/ Става въпрос за 530Д 184к.с. '99. Последната смяна е била преди почти 34'000 км.
нещо не открих на колко километра е хубаво да се сменя маслото в автомата /аз съм за смяна тъй че моля без коментари дали се сменя или не

- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
Как на колко - на 150 000. Щом си ЗА смяната, трябваше да изчетеш по внимателно темата...
- Minchev8802
- Потребител
-
- Кара: Бмв 523i
Здравейте колеги
Имам един проблем преди 3 месеца се прибрах от Англия карам е39-ка 523i 170к. Двоен ванос автоматик.
Преди да се прибера в България обслужих всичко по колата включително и скоростната кутия,но преди 3 седмици се получиха вибраций в купето като запаля сутрин леко тресе като включа на D и държа на спирачка малко повече вибрира като включа след това на R намалява вибрацията
Като позагрее колата пак същия проблем ходих при майстор и ми каза че може да са тампончета на кутията.Маслото с което смених старото е Castrol syntrax longlife 75w-90
Моля ви помогнете ако знаете какво може да е много ми е стегната колата и неискам да я прецакам защото се съмнявам в кутията
Благодарности!!!
Имам един проблем преди 3 месеца се прибрах от Англия карам е39-ка 523i 170к. Двоен ванос автоматик.
Преди да се прибера в България обслужих всичко по колата включително и скоростната кутия,но преди 3 седмици се получиха вибраций в купето като запаля сутрин леко тресе като включа на D и държа на спирачка малко повече вибрира като включа след това на R намалява вибрацията
Като позагрее колата пак същия проблем ходих при майстор и ми каза че може да са тампончета на кутията.Маслото с което смених старото е Castrol syntrax longlife 75w-90
Моля ви помогнете ако знаете какво може да е много ми е стегната колата и неискам да я прецакам защото се съмнявам в кутията
Благодарности!!!
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Ауу колега, как 75в90 масло на автомат
........ Слагай атф декстрон 3, това масло е за ръчна скоростна кутия, махай го веднага да не прецакаш дисковете вътре, че после кутията ще е долу. Прегледай ги и тампоните на кутията- ако има сцепен си личи.

- Minchev8802
- Потребител
-
Благодаря колега несъм много в час с скоростните кутий,а и този който ми смени маслото в Англия ми е приятел и му се доверих днес ще ми сменят маслото с ATF 3 и филтъра и се надявам да няма проблеми
Благодаря все пак за помоща

Благодаря все пак за помоща
- Minchev8802
- Потребител
-
Здравейте пак днес си смених маслото на скоростната кутия филтъра и гарнитурата но тези вибраций за който казах по горе в темата пак останаха тампончетата са здрави
Вече нямам идея какво може да ако някой има предположения да пише
Благодаря предварително
Вече нямам идея какво може да ако някой има предположения да пише
Благодаря предварително
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
каква е кутията ако е с LT масло и налееш 75в90 след това атф....
6>4
- Minchev8802
- Потребител
-
Бях в сервиз гледаха ми кутията отдолу номера,някакъв цвят имало и т.н. Проверихме и излиза за моята кутия това масло на Вайко ATF F052
Но сега реди скоростите много по гладко от както беше с предното масло,така че почвам да мисля че вибрацийте се предават от друго място но нямам предположения
Неразбирам много от скоростни кутий за това ако някой колега може да помогне ще съм благодарен
Но сега реди скоростите много по гладко от както беше с предното масло,така че почвам да мисля че вибрацийте се предават от друго място но нямам предположения
Неразбирам много от скоростни кутий за това ако някой колега може да помогне ще съм благодарен
Minchev8802 написа:Неразбирам много от скоростни кутий
To не ти и трябва да разбираш. Просто трябваше първо да погледнеш тук и после да "обслужваш" автомата, не обратното. Погледни тази тема - viewforum.php?f=63. Преслушай ги колегите с обяви за автосервизи и си избери при кой да отидеш да ти оправят навреме автомата преди да си го прецакал напълно и да трябва да търсиш нов.
56 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4