Смяна волан на е39 - преди `99-та

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 530DA
Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
Детайли за колата: Е39 530DA wagon

Re: Смяна волан на е39 - преди `99-та

Мнение от bumer530 » 10 Фев 2014, 23:59

mad_presley написа::ok: :driving:

Еми не знам какво да кажа....Слагам те в графата "дразнители" :mhihi: Това беше шега!
Уникално е!Браво за ентусиазма ииии приятно човъркане на "+" и "-" :mhihi: :clap: :lalala:

П.П. малко допълнение към коментара ми от вчера;търсих волан подобен на Преслав и попаднах на това http://www.bimmian.com/AutoCarbon-Carbo ... 9-5-Series (темата малко не е за тук,но реших тук да пиша)
Та върти ми се в главата,дали не може да се вземе този волан и да се направи калъп(нещо подобно на добавки към нашите волани и след това да се тапицира целия заедно с добавките )целта е да се постигне формата на този волан.Може да се направи и с карбоново покритие или изцяло с кожа(на кой както му харесва)Лично аз бих се ограничил от карбон за моята дизелова печка :mhihi:
На мен лично много ми допадна този тип волан,въпреки че винаги съм се придържал към оригиналното по колата.
Очаквам коментарите ви,каквито и да са те :yes:
Последна промяна bumer530 на 15 Фев 2014, 2:46, променена общо 1 път
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d
Мечтае да кара: m6 grandcoupe
Детайли за колата: e39 01

Мнение от bigdady » 14 Фев 2014, 22:26

Колеги възможно ли е моята кола да е 2001 година а волана да е стария на е39 който го слагат и на е38 4лъчев мулти.
Ако реша да го сменя с 3лъчев или М не би трябвал да се преправя нещо нали?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 14 Фев 2014, 23:59

bigdady написа:Колеги възможно ли е моята кола да е 2001 година а волана да е стария на е39 който го слагат и на е38 4лъчев мулти.
Ако реша да го сменя с 3лъчев или М не би трябвал да се преправя нещо нали?

Това е упражнение за луди в интерес на истината, поради простата причина, че 4-лъчев волан, дали е за кола предо 03.99 или след си е на една и съща цена. Остава само побългаряването, което ми се струва, че ще е по-трудно от това да направиш фейсов волан да става на преди фейс кола.

Ако колата ти е 2001г, можеш да си сложиш какъвто искаш волан, стига да е след 03.99г.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 15 Фев 2014, 1:15

bumer530 написа:....търсих волан подобен на Преслав и .....

Ето един истински за 380$ - най-евтиния, който намерих. Имаше и един за около 200$ със спукана задната част на волана около перата но вече е заминал. А иначе ето още варианти. Педи два три дена бях намерил и само частта с "перцата" (със все кабели и болчета) която може да се добави към м-ков фейсов волан но сега не я намирам тази историика.
Пресли е това Илко го нямаше на тдс-а :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bumer530 » 15 Фев 2014, 2:56

gentata написа:
bumer530 написа:....търсих волан подобен на Преслав и .....

Ето един истински за 380$ - най-евтиния, който намерих. Имаше и един за около 200$ със спукана задната част на волана около перата но вече е заминал. А иначе ето още варианти. Педи два три дена бях намерил и само частта с "перцата" (със все кабели и болчета) която може да се добави към м-ков фейсов волан но сега не я намирам тази историика.
Пресли е това Илко го нямаше на тдс-а :mhihi:

Браво за линка,но трябваше на момента да запишеш адреса на страницата :confused: .Гледайки цените ......,маи интервенцията ще излезе към 800-900 лева.
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 15 Фев 2014, 9:06

Не забравяйте най-важното, трябва ви и лентов кабел за волан с подгрев или от кола оригинално с перца.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d
Мечтае да кара: m6 grandcoupe
Детайли за колата: e39 01

Мнение от bigdady » 15 Фев 2014, 18:25

не ме разбра колега. моята кола е 2001а е фабрично е с стария волан като на е38. изкам да го сменя и питам дали ще трябва да се преправя нещо
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bumer530 » 15 Фев 2014, 18:29

mad_presley написа:Не забравяйте най-важното, трябва ви и лентов кабел за волан с подгрев или от кола оригинално с перца.

С колко кабела се увеличава лентовия кабел за перца от този,който е без тази опция

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 15 Фев 2014, 19:09

bigdady написа:не ме разбра колега. моята кола е 2001а е фабрично е с стария волан като на е38. изкам да го сменя и питам дали ще трябва да се преправя нещо

Напълно те разбрах, вярвай ми :D

Преди фесовия М волан го има и на фейсовите коли. Външно изглеждат 1:1, но отзад са си различни. При теб просто сваляш стария и си слагаш новия, без преправяне.

bumer530 написа:С колко кабела се увеличава лентовия кабел за перца от този,който е без тази опция

Ами с два. Интересното обаче е, че по партидни номера от М3 SMG и от Е39 фейс са еднакви. Номер 3 от схемата за Е39 2003г http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=61&fg=35 и пак номер 3 за М3 2003г http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=61&fg=35

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 16 Фев 2014, 13:01

mad_presley написа:В БГ никой не е правил подробни снимки на процедурата, за това се ползва тази тема http://www.bmwfaq.com/f16/montar-volant ... re-641437/

Темата нещо не се отваря вече и ако някой я има запазена като HTML ще бъде супер.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bumer530 » 16 Фев 2014, 17:18

mad_presley написа:[

Ами с два. Интересното обаче е, че по партидни номера от М3 SMG и от Е39 фейс са еднакви. Номер 3 от схемата за Е39 2003г http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=61&fg=35 и пак номер 3 за М3 2003г http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=61&fg=35

Да разбирам ли от това,че масата на перцата се връзва за корпуса на волана и само двата "+" минават през лентовия кабел?Ако е така дали ще стане лентов кабел от волан с подгрев?(на подгрева ако масата остава на корпуса на волана,би следвало лентовия кабел да се увеличава с един кабел ,а не с два? :dunno: )
И едно последно въпросче:Намерих само перцата и маханизама към тях,дали ще може да се сложат на М волан които е без SMG?(имали заготовки за винчетата)

ентусиаст
Аватар
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 02 Мар 2014, 19:54

Стигнах до буксите, но не знам къде трябва да се включи кабела с жълтата (стара) букса (която се маха) към новия бег, понеже той е с две букси - черна и зелена:

Изображение

Има ли вероятност с новия бег да излиза грешка на таблото ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 02 Мар 2014, 20:03

In_Memoriam написа:Стигнах до буксите, но не знам къде трябва да се включи кабела със жълтата (стара) букса (която се маха) към новия бег, понеже той е с две букси - черна и зелена:

Има ли вероятност с новия бег да излиза грешка на таблото ?

Зелена ;)

ентусиаст
Аватар
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 02 Мар 2014, 21:44

Благодаря.

Това е моето произведение, може на някого да са му полезни по-подробни снимки. Иначе остана да изпиля двете издутини отстрани, тъй като наистина лентовия кабел опира в тях и не може да се вкара докрай. Също и някакви втулки трябва да измисля, на които да стъпи лентовия кабел и да се захване стабилно с болтовете. Утре продължавам с връзване на буксите и се надявам да го монтирам до вечерта и всичко да си работи без проблем :)

Изображение Изображение
Изображение Изображение
Изображение Изображение
Изображение Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 02 Мар 2014, 22:46

In_Memoriam написа:Б...Също и някакви втулки трябва да измисля, на които да стъпи лентовия кабел и да се захване стабилно с болтовете...

Погледни моите снимки, нямаш нужда от втулки, просто трябва да се отнеме малко от центъра и кабела ляга там. download/file.php?id=207831&mode=view

ПредишнаСледваща

Назад към E39