Как се държат вашите 39ки зимата(сняг)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er GT (f07) 530d xDrive

Re: Как се държат вашите 39ки зимата(сняг)

Мнение от hobotqnin » 31 Окт 2010, 17:24

зимата на 2008ма я карах с някви измислени зимни и копаеше като луда(тдс комби),нямах никакви проблеми,миналата зима купих гудийър ултлагрип 6 за задни-еми по-слабо се представи,но пак нямаше никакви проблеми.та да караш кола с предно и да караш кола с задно с блокаж е равносилно.треа си гума и гавкави ръце.успех,и безавариина зима на всички баварци :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d 2000г.

Мнение от chehut » 01 Ное 2010, 4:31

Не знам, защо 98% от постовете в тази тема са с цел да се убеждаваме, колко е стабилно задното през зимата?!? :kuku: Истината е, че всяко едно задно през зимата е много пикливо и само да не си съобразил скоростта или настъпването на педала на някой светофар или завой и започва голямото пързаляне. Истината е просто да се въоражим с хубави гуми (по възможност нови) и съобразена скорост с пътната обстановка :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Мнение от mpp82 » 01 Ное 2010, 10:13

:yes: опитах се да го кажа по-меко,но като знаех че много колеги ще се обидят на темата шофиране в зимни условия, със задно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 01 Ное 2010, 11:08

chehut написа:Не знам, защо 98% от постовете в тази тема са с цел да се убеждаваме, колко е стабилно задното през зимата?!? :kuku: Истината е, че всяко едно задно през зимата е много пикливо и само да не си съобразил скоростта или настъпването на педала на някой светофар или завой и започва голямото пързаляне. Истината е просто да се въоражим с хубави гуми (по възможност нови) и съобразена скорост с пътната обстановка :winky:

Колега, "пикливо" не е точна дума. Обикновено "пиклива" викат на такава кола, която не може да се справи зимата хич и си седи в гаража. БМВ-тата, конкретно, хич не мисля, че са "пикливи". От собствен опит мога да твърдя, че моето БМВ четири зими един ден не е стояло в гаража. Карал съм го по планини, заснежени нанагорнища и поледици. Кола с предно никога през живота си не съм карал и нямам ни най-малко намерение някога да карам. Както казват колегите с опит трябват хубави гуми и по възможност шпер и нямаш грижи. Няма предно, няма задно. А за управляемостта - просто трябва да се свикне. Не може човек цял живот да кара кола с предно и после веднага на БМВ зимата - ами трудно ще е, да, поне отначало, но после се свиква, просто трябва време.
Думата, която според мен подхожда на задното предаване е "коварно", но в никакъв случай "пикливо".
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525

Мнение от 520_i » 01 Ное 2010, 11:48

chehut написа:Не знам, защо 98% от постовете в тази тема са с цел да се убеждаваме, колко е стабилно задното през зимата?!? :kuku: Истината е, че всяко едно задно през зимата е много пикливо и само да не си съобразил скоростта или настъпването на педала на някой светофар или завой и започва голямото пързаляне. Истината е просто да се въоражим с хубави гуми (по възможност нови) и съобразена скорост с пътната обстановка :winky:

Това важи и за предното! И едното и другото си имат +/- . Аз лично предпочитам задното.
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chehut » 01 Ное 2010, 12:19

mpp82 написа::yes: опитах се да го кажа по-меко,но като знаех че много колеги ще се обидят на темата шофиране в зимни условия, със задно.

За съжаление е така... :confused:

Nickelback написа:Колега, "пикливо" не е точна дума. Обикновено "пиклива" викат на такава кола, която не може да се справи зимата хич и си седи в гаража. БМВ-тата, конкретно, хич не мисля, че са "пикливи". От собствен опит мога да твърдя, че моето БМВ четири зими един ден не е стояло в гаража. Карал съм го по планини, заснежени нанагорнища и поледици. Кола с предно никога през живота си не съм карал и нямам ни най-малко намерение някога да карам. Както казват колегите с опит трябват хубави гуми и по възможност шпер и нямаш грижи. Няма предно, няма задно. А за управляемостта - просто трябва да се свикне. Не може човек цял живот да кара кола с предно и после веднага на БМВ зимата - ами трудно ще е, да, поне отначало, но после се свиква, просто трябва време.
Думата, която според мен подхожда на задното предаване е "коварно", но в никакъв случай "пикливо".

Колегата беше прав, че ще се засегнете... не казвам, че колите със задно трябва да седят в гаража, но и определението което използваш "коварно" е слабо според мен за колите със задно. За мен правилната дума е "неустойчиви" и това мнение го изказвам като човек карал и предно А6 и задно S класа. Не искам да натрапвам на никой мнението си, нито да превръщаме темата в спро или чат, но това е моето мнение за колите със задно :)

520_i написа:Това важи и за предното! И едното и другото си имат +/- . Аз лично предпочитам задното.

Съгласен съм, че има много минуси задното, но има един огромен + и това е, че решиш ли да се позабавляваш през зимата или лятото е много яко :lalala:

П.п. Отново казвам, че това си е лично мое мнение и не искам да го натрапвам на никого или пък да твърдя, че съм прав 8)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Fiesta 1.25i
Мечтае да кара: A6 2.5 TDI

Мнение от totopz » 02 Ное 2010, 0:16

Аз вече пробрах Е39-ката :)
Ходих в неделя до яз. Батак. Като се качихме малко по-нависоко по пътя обстановката беше така:
Изображение

Когато преминавах през участъци, които не бяха почистени добре лампата на ASC-то мигаше като полудяла. На един завой се наложи да спра, че от среща също идваше кола, завоят беше с доста лед и после едвам тръгнах :)

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 02 Ное 2010, 8:29

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chehut » 02 Ное 2010, 13:14

[quote="Ilko Ivanov"][/quote]
Женчовци, но Quattro-то е най-доброто 4х4 сред марките гиганти на пазара (Мерцедес - Ауди - БМВ - VW) :bowdown:
Лично аз не съм се чувствал по-сигурен на пътя откакто карах quattro!!! :)

П.п. Отново казвам, че това си е мое мнение и не искам да превръщам това в спор :)
Иначе, надписа е супер як, свързан с войната м/у Ауди и БМВ :mhihi:
Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 02 Ное 2010, 15:18

Гледайте и плачете фенове на Олимпиадата : http://www.youtube.com/watch?v=dGWsogAlZLE

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 02 Ное 2010, 15:57

chehut написа:
Ilko Ivanov написа:

Женчовци, но Quattro-то е най-доброто 4х4 сред марките гиганти на пазара (Мерцедес - Ауди - БМВ - VW) :bowdown:
Лично аз не съм се чувствал по-сигурен на пътя откакто карах quattro!!! :)

П.п. Отново казвам, че това си е мое мнение и не искам да превръщам това в спор :)
Иначе, надписа е супер як, свързан с войната м/у Ауди и БМВ :mhihi:

Явно не си карал BMW XDrive за да твърдиш, че алдитата са най-добрите? ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Fiesta 1.25i
Мечтае да кара: A6 2.5 TDI

Мнение от totopz » 02 Ное 2010, 16:39

Ilko Ivanov написа:Гледайте и плачете фенове на Олимпиадата : http://www.youtube.com/watch?v=dGWsogAlZLE

При тестове с валяци БМВ е по-добре, при реални условия на пътя Ауди.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 02 Ное 2010, 16:49

От нашия подземен гараж, като навали сняг, излизат само колите с 4х4 или предно.
Наистина, изходът представлява един завой на 180 градуса и няма как да се излезе със засилка.
Но е факт, че всичко със задно или го теглим с джипа, или си стои на топло.
I love the sound of V8 in the morning...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 02 Ное 2010, 16:56

msi200 написа:От нашия подземен гараж, като навали сняг, излизат само колите с 4х4 или предно.
Наистина, изходът представлява един завой на 180 градуса и няма как да се излезе със засилка.
Но е факт, че всичко със задно или го теглим с джипа, или си стои на топло.

Хм, странно... Пък от нашия гараж тия с предното едвам излизат. И то един двама успяват... Тези със задното нямат проблеми. Налага се да ги тегля с Паджерото. Има три БМВ-та и един Мерцедес. Едното е Е39, но с Ultragrip 7 и няма грижи за излизането. Мерца си е най-добре - 4 матик е 8) Явно всичко е в гумите :dunno: Е при нас няма 180 градуса завои де :) Иначе се и е доста нанагорно.
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chehut » 02 Ное 2010, 17:38

Ilko Ivanov написа:Гледайте и плачете фенове на Олимпиадата : http://www.youtube.com/watch?v=dGWsogAlZLE

Не съм сигурен дали ще е същия ефект, ако стъпят с предните гуми на тест машината :mhihi:

П.п. Както и да е... 4х4 е по-добре от само предно или само задно ;)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39