Проект бяло осветление на Е39.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Re: Проект бяло осветление на Е39.

Мнение от StelllsKi » 24 Ное 2010, 23:59

Може ли да попитам колегата за синьо белия цвят на дисплея на климатроника....колега как се получават двата цявята с бял и син светодиод предполагам но как ги отделяш това синьото е нещо като подсветка може би?Наскоро правихме смяна на цвета на едно фиат стило 2003г там също оригиналните светодиоди са СМД оранжеви направихме ги бели стана страхотно и при теб се е получило невероятно а това с климатроника много радва наистина.Като видях как изглежда направо ми се иска да подхващам и моята баварка.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 25 Ное 2010, 3:29

аиде бе братчето ми даи наи после да видиме снимка как е станало таблото

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 525bmw » 27 Ное 2010, 2:17

Всеки ходи на почивка на море, бъди различен, иди под него!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Fiesta 1.25i
Мечтае да кара: A6 2.5 TDI

Мнение от totopz » 27 Ное 2010, 2:22

Ами хубаво е. На мен ми харесва :smoke:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 525bmw » 27 Ное 2010, 2:28

StelllsKi написа:Може ли да попитам колегата за синьо белия цвят на дисплея на климатроника....колега как се получават двата цявята с бял и син светодиод предполагам но как ги отделяш това синьото е нещо като подсветка може би?Наскоро правихме смяна на цвета на едно фиат стило 2003г там също оригиналните светодиоди са СМД оранжеви направихме ги бели стана страхотно и при теб се е получило невероятно а това с климатроника много радва наистина.Като видях как изглежда направо ми се иска да подхващам и моята баварка.

Самият дисплей(стъклото) е синьо.
Самата подсветка(подсветката играе роля на разпределител на светлината) е матирано бяло, която в този случей е боядисана оранжева. Премахнах оранжавото и сложих ако не се лъжа 8 бели диода. Диодите дават светлината и цвета на цифрите. Синьото идва от стъкленият дисплей, а бялото идва от диодите. И така :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 525bmw » 27 Ное 2010, 2:32

Gari_82 написа:Колега, моя въпрос е много ли е трудоемко като изпълнение?
Колко време ти отнема ориентировъчно?

3 седмици и малко отгоре, а и още не съм готов напълно. Голяма играчка е, по едно време бях решил да да оставя всичко. АКо имаш свободно време ОК, но да знаеш че е сложна история. :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 525bmw » 27 Ное 2010, 2:44

boksioraE39 написа:И аз мисля че точно това да се променя е престъпление но всеки си знае.. Защо не смениш само осветлението някой неща защото си мисля че ако всичко е бяло ефекта няма да ти хареса,аз евентуално бих си сменил само лампите за осветление в купето макарче сега както са си жълти си отиват с кожата много. :yes: Успех и да сложиш снимки!

Престъпление :) е доста силна дума. Слагаме джанти, по-силна музика, искаме индивидуални неща, просто различни хора, различни гледни точки и различен вкус. Ако всичко е в реда на нещата, всичко е позволено :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330xd LCI

Мнение от hamann25 » 27 Ное 2010, 10:35

Станало е много красиво Браво колега доста си се потрудил но ефекта е на лице :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 27 Ное 2010, 11:21

Браво бре, то станало по-хубаво от колкото като го гледах аз. Не беше ли оставил индикатора за скоростите червен или се бъркам?

На който не му харесва, просто да пропусне темата. В заглавието ясно е написано за какъв проект става въпрос и на който си му харесва само червеното спокойно може да пропусне тази тема :!:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 525bmw » 27 Ное 2010, 13:20

mad_presley написа:

Браво бре, то станало по-хубаво от колкото като го гледах аз. Не беше ли оставил индикатора за скоростите червен или се бъркам?

На който не му харесва, просто да пропусне темата. В заглавието ясно е написано за какъв проект става въпрос и на който си му харесва само червеното спокойно може да пропусне тази тема :!:

Мерси :) Когато сложа на спорт "S"-a става червен и след това, ако сложа на menual белите изгасват и светва от 1 до 5 в червено, не се бъркаш :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 27 Ное 2010, 17:12

А колега, след като смени осветелението на таблото, запазва ли се възможността да регулираш яркостта?
Иначе и на мен много ми хареса и ако ми остане ми време може и да се заема :P

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 525bmw » 27 Ное 2010, 18:57

speedhokk написа:А колега, след като смени осветелението на таблото, запазва ли се възможността да регулираш яркостта?
Иначе и на мен много ми хареса и ако ми остане ми време може и да се заема :P

Разбира се :) Регулирането си е съвсем друга функция. Просто сменяш оригиналните диоди със бели :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525

Мнение от 520_i » 02 Дек 2010, 1:09

Колега, как извади стрелките на таблото?
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i benzin/ gaz 1997

Мнение от IVORY » 18 Яну 2012, 19:08

525bmw написа:Преди време карах е36 и честно да си кажа винаги ме е дразнило това кехлибарено червено. Прекалено е бабешко. Това е мое мнение. Беше една сложна операция, траеща около 2 седмици и всичко в колата светна в неоново бяло. Тогава беше много сложно, обикнвенни крушки 12 волта, съпротивления, липса на място, постоянни тестове, но въпреки всичко стана равномерно осветление и най-вече свежо.

Сега започнах с е39-тката :)
Не съм правил снимки, но скоро ще кача. Нека поне да завърша започнатото, да е по ясно какво се случва.
Разликата от е36-цата е че тук имаме диоди. Размяната е в пъти по лесна, а ефекта е убийствен.

Остава ми блока с парното, монитора и таблото.
Имам един въпрос към хората, които са разглобявали таблото или блока с парното. Екранчетата(дисплеите), които показват градусите пак ли са с диоди или светят по по особен начин. И за да светнат евентуално бяло, има ли по специфични операции.
Малко помощ ще ми бъде от голяма полза :shock:

Благодаря предварително

Колега и аз подържам мнението ти ,бих желал и аз да го направя-пък на които не му харесва си е негов проблем.подкрепям те с две ръце ако може да пообясниш само до смяна на диоди ли е или си прилагат и други схеми.

ПредишнаСледваща

Назад към E39