регулиране на фарове
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
49 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Re: регулиране на фарове
Мисля да отида в хеед91, мой познат ми ги препоръча....... Някой да има впечатления от тях.... ? 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колеги при мен нещо не работи както трябва автоматичното регулиране. Като взех колата беше със счупени водачи, смених ги но забелязах че като включа контакт /дневни дълги на процент/, левия забива малко по надолу. Като дам къси, левия се вдига и изравнява с десния. Това така ли е и при вас? Има логика да е така, за да може като караш на дневни да не бият нагоре дългите.
Това не ме притеснява, проблема е че много играят фаровете. За десетина километра каране, сам и без багаж, те се вдигат и спускат сигурно десет пъти, гледам ги как постоянно се движат нагоре надолу. Това не вярвам да трябва да е така
И понякое време се вдигнат нагоре и заслепяват, понякое време ми забият пред колата а редовно левия ми е по ниско от десния. Грешки нямаше в модулите. Чудя се дали не са фаровете и по скоро левия че той повече играе. Ако е датчик ще излезе на диагностика, ако е модула също. Някой имал ли е подобен проблем 
Това не ме притеснява, проблема е че много играят фаровете. За десетина километра каране, сам и без багаж, те се вдигат и спускат сигурно десет пъти, гледам ги как постоянно се движат нагоре надолу. Това не вярвам да трябва да е така

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Ivo_Borisov написа:Колеги при мен нещо не работи както трябва автоматичното регулиране. Като взех колата беше със счупени водачи, смених ги но забелязах че като включа контакт /дневни дълги на процент/, левия забива малко по надолу. Като дам къси, левия се вдига и изравнява с десния. Това така ли е и при вас? Има логика да е така, за да може като караш на дневни да не бият нагоре дългите.
Това не ме притеснява, проблема е че много играят фаровете. За десетина километра каране, сам и без багаж, те се вдигат и спускат сигурно десет пъти, гледам ги как постоянно се движат нагоре надолу. Това не вярвам да трябва да е такаИ понякое време се вдигнат нагоре и заслепяват, понякое време ми забият пред колата а редовно левия ми е по ниско от десния. Грешки нямаше в модулите. Чудя се дали не са фаровете и по скоро левия че той повече играе. Ако е датчик ще излезе на диагностика, ако е модула също. Някой имал ли е подобен проблем
Това че имат саморегулиране не значи , че 1-вичните настройки не трябва да ги направиш ти, така че отвори капака и си настрой фара дето е ниско/виско и т.н. на запалена кола и пуснати фарове !!! След това за да играят така това значи , че имаш проблеми. Може да е от водачите ако не са читави и пак са се строшили или не са сложени правилно ( не знам как може да не се сложат правилно ама невъзможни неща няма ) и дали са сменени всичките, другото което е са биалетките от къде се взима сигнала бяха на предна лява и задна дясна или предна дясна и задна лява , не помня точно , но лесно се разпознават.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Фаровете съм ги настроил от врътките предварително и след това си играят както искат. Гледал съм и двата датчика за регулиране- на десните носачи са но ми изглеждат наред а и не излизат като грешка. Левия се настройва в по големи граници от десния-нагоре и надолу. А и двата ги виждам че се настройват в движение повече отколкото ми се струва че е нормално. Ясно че има някакъв проблем и ще го търся. Засега съм се насочил към фаровете, врътките са нови и монтирани правилно.
Не знам дали трябва да работят така затова писах мнението. На предишната кола ми излизаше грешка в LWR и не ми работеха и не знам нормално ли е да се виждат как се настройват така в движение. Все едно както си карам колата се натоварва и фарове се спускат, нещо такова. При вас така ли е?
Сега като се прибирах си осветяваха нормално и на едно ниво
Не знам дали трябва да работят така затова писах мнението. На предишната кола ми излизаше грешка в LWR и не ми работеха и не знам нормално ли е да се виждат как се настройват така в движение. Все едно както си карам колата се натоварва и фарове се спускат, нещо такова. При вас така ли е?
Сега като се прибирах си осветяваха нормално и на едно ниво

49 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4