Антифриза ми изчезва
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
51 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Re: Антифриза ми изчезва
Колеги и аз знам,че си има някакво съотношение за разреждане.Казаха ми,че при смяната на всички неща,ще ми сменят антифриза по-цялата система.Надявам се тия в Дару си знаят работата и няма ми набият чист концентрат,ще го разредят
Претесних се... 

Nikolay86 написа:....Надявам се тия в Дару си знаят работата и няма ми набият чист концентрат,ще го разредят...
Не се притеснявай там ще го направят както трябва. Можеш да ги питаш за каква минимална температура е направен разтвора, а можеш да се ориентираш и по количеството антифриз което са изписали (1 бутилка е 1.5 литра)
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Значи,днес си прибрах колата от Дару,освен маркучите,термостатите,миенето на радядора...ми съобщиха по-рано през деня,че виското ми е за смяна и най-вероятно от него спукало маркичите.Та парите,който бях предвидил за този ремонт се удвойха
А по-повод антифриза,бил разреден точно,колкото трябвало
или използвания антифриз е 1,5L 

пиша в тази тема за да не отварям нова.
за да губи антифриз колата проблемите са различни.
но имам въпрос.
теч от този пластмасов тройник.
няколоко пъти имам проблем с него.
смених го целия ,смених и термостат .
изкара година ,две и пак теч от там.
пластмасата идва директно на главата и и от топлината тези силиконови гарнитурки не издържат.
и започва теч от там.
има ли някакво по друго решение на този проблем?
и могат ли да се намерят гарнитурата /силиконова/ за пластмасовия тройник и силиконовия пръстен за термостата отделно или пак смяна на всичко...?
ако има дискусия по въпроса преди това ще съм доволен и на линк по този въпрос.
за да губи антифриз колата проблемите са различни.
но имам въпрос.
теч от този пластмасов тройник.
няколоко пъти имам проблем с него.
смених го целия ,смених и термостат .
изкара година ,две и пак теч от там.
пластмасата идва директно на главата и и от топлината тези силиконови гарнитурки не издържат.
и започва теч от там.
има ли някакво по друго решение на този проблем?
и могат ли да се намерят гарнитурата /силиконова/ за пластмасовия тройник и силиконовия пръстен за термостата отделно или пак смяна на всичко...?
ако има дискусия по въпроса преди това ще съм доволен и на линк по този въпрос.
- ivaylo_shack
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520i E39
Много интересна тема, но с оглед на изчетеното до тук ме е страх някои колега да не ме захапе и мен
От няколко дни съм собственик на Е39, и по точно 520и и забелязах, че и при мен тече антифриз , и най вероятно е то някой пластмасов тройник или нещо такова. За момента колата е при майстор и чакам резултат! Ако разбера какъв е проблема ще споделя! Но и мен ме интересува уплътненията продават ли се отделно???
А и ощще нещо незнам дали този въпрос е за тук, но съм нов и се надявам че ще ми простите
, необходимо ли е смяна на водна помпа веднага след закопуване на автомобила, като в моя случай внос от вън и по точно италия, това мнение го изказа мои познат каращ БМВ от години?!
А и още един въпрос от лаик, акво е ВИСКО??? Моля не се смейте много

А и ощще нещо незнам дали този въпрос е за тук, но съм нов и се надявам че ще ми простите

А и още един въпрос от лаик, акво е ВИСКО??? Моля не се смейте много

- xxx500
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бмв E60 530d
- Мечтае да кара: M5
разбира се , че трябва да е разреден в съотношение с вода .Моя съвет е да смениш капачката и ако проблема си остане , сложи течна добавка в казанчето за антифриза като спазваш указанията .Аз слжих немска - 18 лв и ми изчезна тоя проблем .
51 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4