отново за AIR BAG
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
51 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Re: отново за AIR BAG
ами малко си гледал колега кабела в оплетката който излиза от пода на колата влиза под седалката в една голяма букса от нея заминават по предназначение кабели към пиропатрона на колата подгреви надувания ако има колата и 3 кабела отиват към кутйката на присъствения датчик и тази кутийка се пада горе долу в края на седалката по посока на задната седалка от тази кутийка излизат 2 кабела син и бял и те вече влизат в присъствения датчик ( има и вариант голяма букса за която говоря в началото да е отрязана и да са свързани кабели директно(запоени)
Барай шишарката Минкеее ....
- mmc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 TDS '97
anzak написа:ами малко си гледал колега кабела в оплетката който излиза от пода на колата влиза под седалката в една голяма букса от нея заминават по предназначение кабели към пиропатрона на колата подгреви надувания ако има колата и 3 кабела отиват към кутйката на присъствения датчик и тази кутийка се пада горе долу в края на седалката по посока на задната седалка от тази кутийка излизат 2 кабела син и бял и те вече влизат в присъствения датчик ( има и вариант голяма букса за която говоря в началото да е отрязана и да са свързани кабели директно(запоени)
В общи линии си прав, колега

Вчера се усъмних, че може би не съм видял нещо и вечерта погледнах пак , макар и пак на тъмно. Видях, че въпросният голям кабел който аз съм гледал излиза от кората и влиза директно под седалката , е доста голям и не е това което търся. Чак като бутнах самата седалка( и облегалка) хубаво напред и нагоре, видях, че в задната част на самата седалка има 2 много малки буксички, точно както казваш и ти в поста си. Едното е бяло а другото чисто черно и то е обвито в черна гумена изолация. На форма е много малко , по-малко отколкото очаквах, но като го изкарах , видях че буксата е същата. Моя е вината, че търсих точно под седалката "кутийка с буксичка която е черно-бяла, от която излизат 2 кабелчета - синьо и бяло" а то се оказа че това е закачено на задната страна на седалката.
Благодаря все пак за уточнението, както и на автора на това хм.. "побългаряване"

- ivaylo_shack
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520i E39
Колеги, някой шунтирал ли е пиропатрона на шофьорската седалка?! Ако да, моля дайте инфо как се прави! Вчера след почистване на колата пак ми светна бега, до сега вече 2 пъти и то все след местене на шофьорската седалка. Май най-добрия вариянт е смяна на кабела но... с привързване и пристягане към буксата дали ще се постигне желания ефект? За такъв варянт бях чел в друга тема а също и със запояване на кабелите директно, но това не ми се вижда удачно.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
ivaylo_shack написа:Колеги, някой шунтирал ли е пиропатрона на шофьорската седалка?! Ако да, моля дайте инфо как се прави! Вчера след почистване на колата пак ми светна бега, до сега вече 2 пъти и то все след местене на шофьорската седалка. Май най-добрия вариянт е смяна на кабела но... с привързване и пристягане към буксата дали ще се постигне желания ефект? За такъв варянт бях чел в друга тема а също и със запояване на кабелите директно, но това не ми се вижда удачно.
Да шунтираш осезателя на пасажерската седалка е едно, докато да шунтираш пиропатрон съвсем друго нещо. В смисъл не е много удачен вариант да се прави с пиропатроните според мен. По-добре пробвай другите варианти, дори и със запояване директно на кабелите - все пак едва ли ти се налага много често да демонтираш шофьорската седалка.
- ivaylo_shack
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520i E39
badsharki написа:ivaylo_shack написа:Колеги, някой шунтирал ли е пиропатрона на шофьорската седалка?! Ако да, моля дайте инфо как се прави! Вчера след почистване на колата пак ми светна бега, до сега вече 2 пъти и то все след местене на шофьорската седалка. Май най-добрия вариянт е смяна на кабела но... с привързване и пристягане към буксата дали ще се постигне желания ефект? За такъв варянт бях чел в друга тема а също и със запояване на кабелите директно, но това не ми се вижда удачно.
Да шунтираш осезателя на пасажерската седалка е едно, докато да шунтираш пиропатрон съвсем друго нещо. В смисъл не е много удачен вариант да се прави с пиропатроните според мен. По-добре пробвай другите варианти, дори и със запояване директно на кабелите - все пак едва ли ти се налага много често да демонтираш шофьорската седалка.
И аз така мисвя колега, и заради това днес стегнах кабелите към буксата със свински опашки, сложих и малко черно тиксо и след работа нулирах грешката.

- chris
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 628csi; Brabus Widestar GL
може ли някой да каже с точност, буксата с трите кабела на кутийката на датчика, от другата страна са белият и синият, как са подредени цветовете на кабелите и реда им като се гледа надписа на кутията. или ако някой има снимка.
решено:
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... 80&bih=709
решено:
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... 80&bih=709
51 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4