5 серия срещу Пасат - поддръжка?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от xpressm23 » 07 Яну 2009, 12:49

КОлега, аз съм сменил доста коли. Имал съм AUDI, OPEL, WV, Ford, Reno, Citroen....а преди това Москвич :) и мога да те уверя, че удоволствието от BMW е наистина уникално.
Аз също като теб в началото много се плашех от цени, подръжка, но като направих сравнение с последната си кола, Рено Лагуна, подържана в Промибил се оказа, че съм крал BMW без да знам :)
И аз колата я използвам да си върша работа, но впреки това искам като седна в нея да ми доставя удоволствие. Онзи ден когато температурите бяха -12 и студ....студ....само като седнах зад волана усмивката изгря на лицето ми. Аз съм много практичен и не съм вярвал, че кола може да ме кара да се чувствам по този начин :)
Успех в избора!
Последна промяна xpressm23 на 07 Яну 2009, 13:48, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м Трезвен!!!
Детайли за колата: Е39, 525 тдс

Мнение от vladibkolev » 07 Яну 2009, 13:39

sash0 написа:купи си бензинова 5ца
и тогава няма да имаш тия ядове

за кои ядове говориш колега, че не те разбрах

П.С. А и пет мнения да пуснеш пак няма да си взема бензиноа 5 ца :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ca_Ma » 07 Яну 2009, 14:03

vladibkolev написа:

ми например няма да си търси като тебе ГНП или някое турбо, но да незапочваме спора сега, стига некои да не го притеснява разхода за гориво съм сигорен че никога нема да се качи в дизелова е39 освен 530д, но да не издребняваме сега,

колегата щом кара 1.9 дизел пасат, тогава едва ли наистина ще се качи наистина в бензиново бмв, било то 6так или 8мак :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladibkolev » 07 Яну 2009, 16:45

Ca_Ma написа:
vladibkolev написа:

ми например няма да си търси като тебе ГНП или някое турбо, но да незапочваме спора сега, стига некои да не го притеснява разхода за гориво съм сигорен че никога нема да се качи в дизелова е39 освен 530д, но да не издребняваме сега,

колегата щом кара 1.9 дизел пасат, тогава едва ли наистина ще се качи наистина в бензиново бмв, било то 6так или 8мак :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Колега знаеш ли защо търся ГНП, а и турбо не съм си търсил, нещо друго си гледал. Няма мужда излишно да създаваш напрежение. Виж колега нямам против бензина, но карам дизел и си ми харесва, просто не ми харесва когато всеки изпада в крайности срещу дизелите без никои да го пита-кои кво иска да си кара.

П.С. Колега кажи ми моля те как успя за 9 месеца да дадеш 533 мнения........това е рекорд.............както и да е успех ти желая ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 07 Яну 2009, 19:42

момчето пита за поддръжката и сравнение.
и пасата има електроника колкото бмв-то,все пак не е от 88г.
ако е помпа с дюза и без дюза :mhihi: си е пълната трагедия.
тия ремъци,ролки,водни помпи няма как да са на цената на 39-а или зависи коя конкретно,освен да се смята веригата като за ремък :roll:
пасата се поддържа по-трудно и оттам повече пара за труд,все едно а8,а къде е то?
няма как да вози по-меко с това окачване тип кокили и целият си мост отзад.
накладки,ферода,дискове са на същите цени,че и отгоре.
няма я тая магия на баварското табло.
просто няма как да ги сравниш с поддръжка и комфорт,пасата да не гори тая пуста нафта и да е 1.9-заеби,ако е 2.5 пак заеби.баварското колко ще дава повече разход ако е 2.5д :roll:
както и да ги въртя за мен си е нерентабилно да караш фв,да поддържаш ауди и да лежиш на стара слава натрупана от голф2,че са страшните машини.
а ако се поддържа правилно един 2.5 и тряя му се сменят всички обтегачи и гарнитури на капаците,къде омазват пейзажа не ми се пише или пък за скоростните кутии на фаг групата..
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ca_Ma » 07 Яну 2009, 20:28

vladibkolev ше трябва да те разочаровам колега, всъщност нямам 530 мнения, а над 2000 мнения но това ми е един от никовете, наи беха 5... :mhihi:

а това ми е стария

http://www.bmwpower-bg.net/forums/album ... r_id=13170

Мечтае да кара: S8 2007'
Общо мнения: 1482

иначе за рекорди, чупим рекорди ама не в форумите :mhihi:

радвам се че ти харесва твоята кола, това е наи важното на ТЕБ да ти харесва, а не мнението на тоя и оня, това е твоя живот и твоята кола
аиде със здраве батенце че вече си 2рия колега които изглежда ме шпионира кога и какво правя, и по колко :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladibkolev » 07 Яну 2009, 20:53

Ca_Ma написа:vladibkolev ше трябва да те разочаровам колега, всъщност нямам 530 мнения, а над 2000 мнения но това ми е един от никовете, наи беха 5... :mhihi:

а това ми е стария

http://www.bmwpower-bg.net/forums/album ... r_id=13170

Мечтае да кара: S8 2007'
Общо мнения: 1482

иначе за рекорди, чупим рекорди ама не в форумите :mhihi:

радвам се че ти харесва твоята кола, това е наи важното на ТЕБ да ти харесва, а не мнението на тоя и оня, това е твоя живот и твоята кола
аиде със здраве батенце че вече си 2рия колега които изглежда ме шпионира кога и какво правя, и по колко :mhihi:

Колега защо да те шпионирам, това е първия път когато го правя след като ми каза, че съм търсил ГНП и тнт, просто нямам това време влизам напоследък повечко тук заради един скапан радиатор :( .............както и да е виж много съм далеч от идеята да се заяждаме, нека поне тук да сме пичове, достатъчно ни е през деня лудницата. И да нормално е всеки да си харесва колата................но не да е влюбен, че има и такива. Пожелавам ти здраве и успехи през новата година.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ca_Ma » 07 Яну 2009, 23:25

И аз ти пожелатам на теб колега всичко което си пожелаеш да се сбъдне през Новата Година, и да го махнеш това Е39 и направо е Е60 530д :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladibkolev » 07 Яну 2009, 23:31

е мерси а дано се сбъдне :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F34 318dA, E39 520i, Civic 1,6i
Детайли за колата: 2016 F34 318dA LCI, 1997 Е39 520i, 2004 Honda Civic 1.6i

Мнение от Toni Montana » 08 Яну 2009, 4:05

По въпроса за поддръжката - Е39 БЕНЗИН имам от 6 месеца и съм дал 200евро за неща по нея и 2000лв за газ. инж. Колата гори извънградаско 10.6л газ. Имам много комфортна кола , даже и с темпомат който на дълъг път е незаменим. Със задното + АСЦ и нормално изтъркани зимни гуми нямам проблеми зимата. Туй от мене.
П.С. Аз си оставам при БМВ! Бих карал Пасат само ако е служебен!
:bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: 5 серия срещу Пасат - поддръжка?

Мнение от 525bmw » 08 Яну 2009, 10:38

Вече така приравняат цените на консумативи и на резервни части, че трудно можеш да кажеш, аз карам кола, която е евтина за поддръжка. Някакви 20-30 лева разлика, е стува си удовоствието от това да караш БМВ. И такива сравнения мисля че са ненужни. :D
Всеки ходи на почивка на море, бъди различен, иди под него!

Потребител
Аватар

Мнение от dajungle » 10 Яну 2009, 17:23

Дефинирай моля те, в какво се изразява "удоволствието да караш БМВ", докато возиш семейството си насам-натам? :)

Ако го погледнеш от тази страна - с какво то превъзхожда VW-то , E-класа, Audi или подобна кола от този клас, че ми е интересно?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladibkolev » 10 Яну 2009, 17:51

dajungle написа:Дефинирай моля те, в какво се изразява "удоволствието да караш БМВ", докато возиш семейството си насам-натам? :)

Ако го погледнеш от тази страна - с какво то превъзхожда VW-то , E-класа, Audi или подобна кола от този клас, че ми е интересно?

Колега ще се намеся.............да дори и когато си возя семейството насам натам, но имай впредвид, че 80% от времето не возя семеиството си, а пътувам сам. Защото те не идват с мен на работа ;)
Но според мен колегата не е изключил тези марки с израза "удоволствието да караш БМВ", особенно с Мерцедес а просто казва че го има това чувство при някои хора. Както и да е, според мен трябва да сме толерантни и да уважаваме избора на другите несависимо какво карат или харесват, така както ние си защитаваме нашия избор, така и те техния. Тук въпроса беше коя подръжка е по джоба ни. За мен нещата са на кантар и зависят от много неща.
Много пъти ми се е случвало когато трябва някъде да кажа каква кола карам, и след като кажа да има възклицания и променени физиономий, a до мен един приател имаше VW Passat и като каже тои никаква промяна......................Та въпроса ми е защо има нещо странно в това да караш БМВ и в същия момент нищо ново ако караш VW примерно. Това не съм могъл да си го обясна, ами те от къде да знаят колко годишна ми е колата и и зобщо кои модел, може приателчето до мен с VW да му 2007 а моита дарага да е 20 годишна.
Поздрави!!!

Потребител
Аватар

ха

Мнение от Slav4aE39 » 10 Яну 2009, 18:51

Пичове 2007-ма юли месец се ударих с първата ми е39 с 200км в час точно и ми нямаше драскотина колата я оправих и продадох още се кара с над 200 сегашната ми я юзда здраво хода до швейцария 2 пъти годишно а онея коли с ремъчни мотори смешно окачване и предно предаване а и с два цилиндъра по малко минимум незнам закво ги сравнявате с водешия производител на луксозни лимузини!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Re: ха

Мнение от Воденичаров » 10 Яну 2009, 23:21

Slav4aE39 написа:Пичове 2007-ма юли месец се ударих с първата ми е39 с 200км в час точно и ми нямаше драскотина колата я оправих и продадох още се кара с над 200 сегашната ми я юзда здраво хода до швейцария 2 пъти годишно а онея коли с ремъчни мотори смешно окачване и предно предаване а и с два цилиндъра по малко минимум незнам закво ги сравнявате с водешия производител на луксозни лимузини!

Как така се удари с 200 и после си я оправил и си я продал? В какво се удари? :shock:

ПредишнаСледваща

Назад към E39