Съвет за покупка на бензинова е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 16 Май 2008, 10:45

пишете си вин-а в реалоем и ще се покаже коя година и кой месец е колата

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 16 Май 2008, 12:14

BMW-E39 написа:и аз съм съгласен с Вас :)
pazokolarov колега, моята е BN........... какво ще рече това ? 11/97 е по талон .. а BN 98 ли ще рече ?

Абе не съм много сигурен,че е така...... :roll: мойта е BX :shock: кво ще рече това :?: Иначе по VIN е '98г. а по талон '99 :shock: Ама това BX незнам дали има някво значение и изобщо тия първите букви :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 16 Май 2008, 13:53

Dължа извиниение! Сбъркал съм и съм писал за символа от ВИН-а, обозначаващ годината на модела.
Вече се пообърках и аз покрай толкова много марки :uups: Писаното е валидно за Форд. А до колкото видях в нета, америкамската ситема е различна от европейската.
Ето енин линк, но е на немски - не го шпрехам от доста време :mhihi: , нека някой колега да помогне!
VIN BMW
В страницата има и допълнителни препратки (в синьо) за подробности при декодирането.
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 16 Май 2008, 18:36

Колеги вече и аз съм в отбора от днес с черна е39 99та година.Тъкмо минах през кат днеска даже и смених номерата.
Сега ми остава да сменя оказа се от диагностиката че имам да сменям следното:

2 долни носача предни тия дългите.Дясна биалетка пак предна.Някакъв датчик за задната скорост или нещо такова.Било се омаслило.Свещите са за боклука също.Предполагам че от това ми придърпва като щракам 1ва-2ра-3та.Нагоре няма проблеми.Оказа се че свещите били тотално на умирачка казаха в сервиза.Препоръчаха ми Champion от сервиза да си взема за свещи тук е въпроса обаче откъде.

Относно другите филтри там работата е ясна всички филтри + масло.Ремъка под перката е с леко изтъркани надписи предполагам е за смяна и водна помпа.

Тък е времето да ви питам един въпрос който е малко странен.Карам си аз и по някое време спирам например.Изгасям двигателя.Всичко е затворено и спряно.Не съм на контакт.Чува се едно леко жужене някъде от областта на радиото.Не мога разбера какво е това жужене при положение че нищо неможе да работи ако не съм на контакт.Само разни лампи из купето но дори и загасени това си жужи.По някое време рабзира се спира след 3-4 минути.
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 16 Май 2008, 18:40

споко за жуженето не се притесняваи днеска говорих с един авер с 525тдс и тои си го има да не ти пука =) само следи как ти духа вентилатора ако мени там обороти бегаи че имаш таралеж..
биалетките се сменят 2х2 евтини са
и носачите се сменят 2х2, 1х1
за колко взе колата, кажи екстри, снимки ала бала, тука така сме свикнали всеки ви показва колата, къв номер взе от кат ?
имаше ли много хора че и аз скоро ше сменям...само номера:)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DroW » 16 Май 2008, 19:25

BMW-E39 написа:споко за жуженето не се притесняваи днеска говорих с един авер с 525тдс и тои си го има да не ти пука =) само следи как ти духа вентилатора ако мени там обороти бегаи че имаш таралеж..
биалетките се сменят 2х2 евтини са
и носачите се сменят 2х2, 1х1
за колко взе колата, кажи екстри, снимки ала бала, тука така сме свикнали всеки ви показва колата, къв номер взе от кат ?
имаше ли много хора че и аз скоро ше сменям...само номера:)

За номера и снимките по нататъка ще дам информацията че сега е малко неуместно поради застрахователни причини :mhihi: .Това е хубаво да го знам че се сменят 2 по 2.Благодаря ти за ценната информация.
Относно оборотите като ми правеха диагностиката гледах на комп-а на монтиора че като пуснехме климата маи променяше оборотите с 100тина нагоре и замръзваше така.Ако това е от опасните би трябвало тоя да ми беше казал.Или имаш предвид менене на обороти в по големи стоиности?
Спрямо е36цата между другото е 2 класи нагоре тази кола.
Малко ми е тегаво да и свикна с съединителя немога да разбера прекалено е добър съединителя или е прекалено скапан.Като го натисна до долу и подам газ в момента в които си отместя крака нагоре половин сантиметър и вече съм на точката и ако не съм подал газ почва да гасне.И се спуках от смях така 15тина пъти припилих гуми докато започна да тръгвам по нормално.Хората ме гледат все едно съм големият отворко като стане така :mhihi: ако знаеха че едвам тръгвам :mhihi: :mhihi: .Нямаше да мислят така.
Иначе колата е черна 520и.Ръчна скоростна кутия.99та година.Като екстри салона е черен плиуш.Има шибидах.4 летни мишелинки перфектен двигател доколкото разбрах от диагностиката.Компресия даваше 16 някъде май.

П.С. Тия дядковците от КАТ дървеница казаха че съм случил на кола като дигнах капака,което ме учуди.Ами дано да е така.
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 16 Май 2008, 22:37

чета доста хора писаха за тая рейка .. толко сериозен дефект е ?
щот бая Е39ки има вече .. и ако всеки я сменява баси филма :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 16 Май 2008, 23:00

Drow тряа да си с двойния ванус нали щом е 99 ,кажи как е като двг че това е фаворита ми за следващата ми кола

ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmania » 16 Май 2008, 23:59

Честита придобивка, много безаварийни километри и само да те радва. Ще чакаме снимки като я застраховаш ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 17 Май 2008, 4:54

искаш да кажеш че няма каско ли бе готин , а минаваш КАТ ? :mhihi:
я кажи каде е колата :mhihi:
бтв, или има каско ама чакаш да стане 12:00 за да почне каското :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shpeki » 17 Май 2008, 18:59

Вчера гледахтова. Малко мудно набира, но все пак е на газ. Газовата е слагана в Италия. Има доста забележки отвънка. С 17 гуми е, но въпреки това паветата или дупките грам не се усещат. А бе не знам хареса ми. И тук е въпроса ми в Дару кар или Камор ауто да я водя ? И кажете за какво още да гледам, например какво да видя да не е тръгнала рейката ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmania » 17 Май 2008, 19:04

shpeki написа:Вчера гледахтова. Малко мудно набира, но все пак е на газ. Газовата е слагана в Италия. Има доста забележки отвънка. С 17 гуми е, но въпреки това паветата или дупките грам не се усещат. А бе не знам хареса ми. И тук е въпроса ми в Дару кар или Камор ауто да я водя ? И кажете за какво още да гледам, например какво да видя да не е тръгнала рейката ?

Много пари бе пич :shock: а и с тия забележки дето казваш....... :roll: По-добре вземи на колегата moni76 Е39-ката http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... highlight= Много добра ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shpeki » 17 Май 2008, 19:17

bmwmania написа:
shpeki написа:Вчера гледахтова. Малко мудно набира, но все пак е на газ. Газовата е слагана в Италия. Има доста забележки отвънка. С 17 гуми е, но въпреки това паветата или дупките грам не се усещат. А бе не знам хареса ми. И тук е въпроса ми в Дару кар или Камор ауто да я водя ? И кажете за какво още да гледам, например какво да видя да не е тръгнала рейката ?

Много пари бе пич :shock: а и с тия забележки дето казваш....... :roll: По-добре вземи на колегата moni76 Е39-ката http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... highlight= Много добра ;)

Да аз по напред в темата писах за тази кола и какво ме притеснява в нея. А тази повече от 12500-13000 не мисля да дам така или иначе. А и ГИ-то е сериозна разлика. Но пък и аз не знам с толкова забележки.... едната е точно над лявата гума калника е натиснат дооста.. НЕ знам чакам още съвети.

ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmania » 17 Май 2008, 19:19

Специално за тази не те съветвам. ;) За 12-13000 би трябвало да си намериш перфектна 39-ка
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DroW » 17 Май 2008, 20:52

BMW-E39 написа:искаш да кажеш че няма каско ли бе готин , а минаваш КАТ ? :mhihi:
я кажи каде е колата :mhihi:
бтв, или има каско ама чакаш да стане 12:00 за да почне каското :lol:

Колега нямаше време то не става 2 часа диагностика в дунев аз им казах да разглабят квото им падне на тия и те като почнаха да разглабят да мерят...Пък после докато ида до банката и накрая през кат да сменя номерцата за да не привлица крадците и вече никои да не я знае и я скрих.Днеска и направих пълно каско с гражданска при моите хора в армеец и вече всичко е ток.
Изображение

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39