дървени или алуминиеви лаисни ?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 13 Май 2008, 17:57

наи-оригинално е с черния аз сям с със същата бежова кожа и черни лаисни стои по истинско и придава акцент на кожата а и сиво да си беха алуминии а махагон седи си пласмаса да беше истински махагот тогава труго яче
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 13 Май 2008, 19:46

днеска се видехме с един колега и се видя че на снимките наистина не се вижда това, което е в купето, и колегата каза че на снимките сивото изглежда по гадно, та така оставам си със сивите лаисни, ако някои иска онези махагоновите или да ги направя сиви като моите и да му ги давам да свирка
алуминиууум :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kranki » 13 Май 2008, 19:57

кажи цена и се споразумяхме.искам ги алумин братле.ако може разбира се :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 13 Май 2008, 20:05

Снимки, цени и т.н. на този линк => има обява в "Продава"

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=90091

а ако някои като теб колега има интерес на ЛС /лично съобщение/ ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 13 Май 2008, 20:15

Преди малко се видях с колегата и чесно казано на живо изглежда много по-добре със сивите лайсни. Ако някой пък реши да ги земе няма да съжалява, много добре ги е направил и по мое мнение доста труд е хвърлил. А в бежовата кожичка направо се влюбих, уникално е :!:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 13 Май 2008, 20:17

мерси брат, как забравих да направиме снимчици на куклите ама караи, следжащия път :lol:
знаеш скоро и твоите сиви готини на запазения салон :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 13 Май 2008, 20:30

Е и аз не се сетих, другия път. Утре отивам да си зема материалите и почвам лайсните, че мноо ме надъха ти :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kranki » 14 Май 2008, 12:48

цената е добра за лаисните ама ще почака малко че днес се изсипах хилядарка за каско и ме боли главата.можеби другия месец. имаш налични предполагам

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 14 Май 2008, 14:39

те лаисните си седат колега, останаха ми само тези махагоновите /дървените/ но ако някои има интерес ги боядисвам сиви като моите и нема грешка, иначе нови такива лаисни струват 1000 в дару без тая с пепелника ;)

ПС: другия вариянт е някои ми дава неговите лаисни, аз му давам сиви готови за скромната сума от ... ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Scouser » 16 Май 2008, 0:35

Anthony_J написа:@vodkarulez, За Е39 въобще не знам и за какво наричаме тази лъскава, пластмасова цигания - махагон? Или платсмасовият алуминий?

:banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Защо пишеш глупости? Като не си осведомен, моля те не си давай мнението. "Махагона" както го наричаш е истинско дърво. Има няколко разновидности, като Vavona и Burlwood са най разпространените. Има и други, но те са по специална поръчка. Дървото е сложено върху алумиева основа и обработено с наколко продукта (няма да навлизам в подробности) за да придобие този лъзкав вид. И знаеш ли какво още? Всеки комплект дървени лайсни в 1 кола са от едно и също дърво, за да няма разлика в "шарката".

А що се отнася до "алуминиевите", те са в съшност пак алумиева основа покрита с много тънък слой от метални листове. Пак има различни цветове и покрития и при него.

Това което колегата предлага е много добра алтернатива на металните лайсни "матт хром." Това са оригинални лайсни боядисани със сив металик боя. Аз в момента съм с Вавона дърво боядисани от бояджия с "Titan Silber" и съм страшно доволен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW G80 M3 Competition xDrive

Мнение от vodkarulez » 16 Май 2008, 0:42

Scouser написа:
Anthony_J написа:@vodkarulez, За Е39 въобще не знам и за какво наричаме тази лъскава, пластмасова цигания - махагон? Или платсмасовият алуминий?

:banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Защо пишеш глупости? Като не си осведомен, моля те не си давай мнението. "Махагона" както го наричаш е истинско дърво. Има няколко разновидности, като Vavona и Burlwood са най разпространените. Има и други, но те са по специална поръчка. Дървото е сложено върху алумиева основа и обработено с наколко продукта (няма да навлизам в подробности) за да придобие този лъзкав вид. И знаеш ли какво още? Всеки комплект дървени лайсни в 1 кола са от едно и също дърво, за да няма разлика в "шарката".

А що се отнася до "алуминиевите", те са в съшност пак алумиева основа покрита с много тънък слой от метални листове. Пак има различни цветове и покрития и при него.

Това което колегата предлага е много добра алтернатива на металните лайсни "матт хром." Това са оригинални лайсни боядисани със сив металик боя. Аз в момента съм с Вавона дърво боядисани от бояджия с "Titan Silber" и съм страшно доволен.

За някой неща не си прав , но не ми се изпада в подробности. За съжаление не всичко е така както си го прочел в някои "компетентни" издания. Да има някакви дървени орнаменти в цялата работа , но това не е махагон , какъвто например слагат в Майбах-а. Или сега ще кажеш , че са еднакви но там са от вековни дървета.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 16 Май 2008, 0:44

@Scouser, радвам се, че си така добре осведомен. Явно ти си единственият в света, който е виждал дърво. Много ме зарадва, че това грозно нещо, което се напуква с времето (особено скоростният лост, пепелника и около него) е истинско дърво. И то махагон. Нещо, което дори не расте в Европа, но специално за Е39 се доставя. Аз лично съм си свалял лайстните в купето и не съм видял нищо дървено в тях. В крайна сметка дори и да си прав, това не ги прави по-малко грозни. Това си е лично мое мнение и имам право да го споделям точно толкова, колкото и ти твоето. Затова не ми казвай какво мога да коментирам и какво не.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Scouser » 16 Май 2008, 0:59

Абе вие четете ли въобще. Някъде да съм писал че е махагон? За това е в кавички. И това което ти се е напукало не е дървото, а покритието върху него.

Vodkarules моля те навлез в подробности и ме светни за нещата които не съм прочел в тия "компетенти" издания.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 16 Май 2008, 1:46

братя не се караите за глупости,

от толкова свалени лаисни на е39-тки забелязвам че само тези с жълтия махагон отзад са метални, а другите с тъмния махагох отзад си бяха пласмасови :roll:
не знам защо едните отзад са метални другите са пласмасови, някои ако има мнение ..

все пак се спрях на тези лаисни дето с толко търкане си ги направих и с консултация от колегат bmwmania на РеаЛ установих че на снимките сивите лаисни се виждат сиво-сини грозни а то не е така на реал ..

ако някои има ТЪМНИЯ махагон може да направиме бартер за този дървения .. защото и аз не може да го понасям този дървения, а ако някои иска такъв дървен да свирка !!! а ако го иска и в сиво пак да свирка =)

тва е краиния резултат, е още не съм сменил стелките :mhihi:
скоро ще сложа на централната конзола, конзолата от махагон и ще снимам.. и тогава ако ми хареса повече но не вярвам ще деиствам !
кажете къв цвят да ги боядисам тия дървените дето ги имам.. чудя се ? черен яко да блести с лак после хм ..

Изображение
Изображение

Предишна

Назад към E39