пак за фаровете ама се налага..

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 04 Май 2008, 17:08

аз ходя в СБА там си ги регулирам, но просто късите и дългите се движат заедно. (ако има фарове на който късите и дългите им се регулират отделно кажете че от доста време търся такива)
мойте фарове не са оригинални и са със крушки Н1 но мисля че това няма никакво значение.
при мен проблема е следният. значи центарът на светене на самата крушка при ксенона е изместен назад или напред и за това ми светят дългите нагоре.
искам да си сложа обикновенните крушки на дългите а късите да ги сменя с ксенон ама на 4300К защото с тези на 6000к ми е много гадно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 05 Май 2008, 0:48

а да попитам има ли разлика във светенето на ксенон когато е 35W и 55W. решил съм да сложа на късите 55. вие какво ще кажете :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 05 Май 2008, 0:55

аз съм с 35 и няма ядове, покажи с какви фарове си.. ! маи е по добре като чета фаровете да смениш от колкото ксенона ? :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d
Мечтае да кара: това ,което кара

Мнение от shnitzera » 05 Май 2008, 0:57

hellbull написа:а да попитам има ли разлика във светенето на ксенон когато е 35W и 55W. решил съм да сложа на късите 55. вие какво ще кажете :)

не съм чул за 55 вата май бъркаш обикновенните крушки с ксенона :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 05 Май 2008, 1:00

има 55 W, и маи тези от 55 W бяха по добре за да не изписва на борд комп. че има изгорели крушки на фаровете, но при мен с 35 W се случва 1/51 , или като запаля показва че има изгоряла /само дясна чудно защо/ и после изчезва без да пипам нищо ..!
но все пак е по добре според мен колкото може по малко W за да не натоварва системата :!:
/ 35 < 55 /

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 05 Май 2008, 3:22

е то да сменя фаровете ама човек тез 800 лева как да ги дам при положение че трябва да стягам и мотор.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 05 Май 2008, 9:51

еми и аз не знам с какви фарове си ? обясни с какви си
иначе както виждаш и аз не съм дал 800 за фарове за кола 97~98 г.
скоро имаше оригинални 2ра ръка хела колегата лакмус продаваше за 350.. та беше добра сделка ама заминаха
ти какво има да правиш по двигатела, какво те ядосва

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 05 Май 2008, 11:03

колега фаровете са ми като на линка който е дал колегата ivooo на 1-вата страница.
като говоря за мотор не ти говоря за двигателя на колата а за пистов мотор :)
може би по-нататъка като мине всичко :)
искам сега да слагам и чип на бумера и музика искам да му слагам и много парички трябват :).
за фаровете сега мога да направя упражнението да сменя ксенона на дългите с обикновенни крушки поне да ми светят на пътя а не в дърветата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Scouser » 05 Май 2008, 21:43

Ако ти светят в дърветата, каквито и крушки да слагаш, няма да се оправи. Проблема е във фаровете и по точно лупите им. Почти всички фарове (с изключение на Депо и Хелла) имат ужасен дизайн на лупите. Причината е че са правени от фирми които не се занимават със осветителни апарати, а с колекция от дрънкулки за коли. Не са направени тестове за осветение а само са скълъпени за да изглеждат ок. Но много от тях дори и това не успяват да направят. В някои щати и държави, такива фарове (без ДОТ удобрение), са нелегални и са разрешени само за "шоу." Така че вземи и изчакай малко да събереш кинти и си вземи поне Депо, и се опитай да ги продадеш твойте да избиеш някой лев. Когато се правят покупки на такива части, които могат да направят драстична разлика в ежедневното каране, не трябва да се копуват боклуци.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 05 Май 2008, 22:09

Е аз пък бих дал 800 лв все пак Hella са ....просто за тази разлика от 200 лв мисля че си струва ...а и говорих с един познат който слага ксенон и казва ,за повечето китове на тези по евтините фарове с някакви преправянки ставало
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i '06

Мнение от noiseless » 06 Май 2008, 0:11

Когато казвате цена за Hella от порядъка 800-900 лв. е хубаво да се спомене, че това е с халогенни крушки, а не ксенонови. Оригиналната ксенонова система мисля, че беше над 600лв. отгоре по спомен.
От друга страна почти всички ментета са с инсталирани ксенони.
Така че разликата между оригинала и ментетата е доста над 200 лв.
Според мен най-удачния вариянт е Хелла фарове с менте ксенони 55W за общата "скромна" сума от около 1200лв.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Smoocki » 06 Май 2008, 0:58

Ами не точно толко ...фарове 800 + 200 лв ксенон да кажем от
китайския ....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 06 Май 2008, 1:53

не подценяваите ДЕПО с такива съм и карам колата.. да не кажа че през деня не съм я карал толкова, колкото през ноща .. е сега се прибирам . ... демек винаги карам на фарове по тъмно, с китаиски или кореиски нз ксенон съм и съм доста доволен.. ! фаровете ми отгоре имат дупки като капачки за ксенона /като на оригиналните фарове с ксенон.../ демек са мислени за ксенон!!! и някои път дори сами се настроиват като ги пусна .. така че дори да са с 200 лв по евтини, то не са от онея грозни ментета..! светат си супер... а дълги никога не използвам по простата причина че НЕ ми трябват ... правете си извода :winky:
и интересното е че мигача под всеки ъгъл се вижда или оранжев или бял.. ! как става нз
НО ако наистина е 200 лв. разлика за фарове ХЕЛЛА и ДЕПО за ксенон.. то тогава по добре хела !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 06 Май 2008, 19:05

значи ще се събират пари за ХЕЛЛА

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Smoocki » 06 Май 2008, 23:04

И няма да сбъркаш ....седят уникално яко