E39 5**d или миниван ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Re: E39 5**d или миниван ?
Не, че не карах Е39 шест години, ама като си взех Турана се видях у място. Отделно Турана определено има по-добър резултат от frontal overlap crash ... но това може и сами да си го видите.
Е39 е чудесна кола, с евтина поддръжка, хубаво стъпва на пътя и за 1 дете си е ок. Просто, ако са 2 минивана е много по-удобен.
Пример - жена ти може да се вози отзад при децата, те да са в столчета и тя да не е седнала настрани.
Обаче за бюджет 5к просто няма да стане за добър Туран. Виж Е39 ще се намери
Е39 е чудесна кола, с евтина поддръжка, хубаво стъпва на пътя и за 1 дете си е ок. Просто, ако са 2 минивана е много по-удобен.
Пример - жена ти може да се вози отзад при децата, те да са в столчета и тя да не е седнала настрани.
Обаче за бюджет 5к просто няма да стане за добър Туран. Виж Е39 ще се намери
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Hip-hopotam
- младши ентусиаст
-
Опел Зафира 1.9 дизел 120 или 105 коня това е за мен оптималния вариант за миниван.Поддържам една такава момчето и върти 50-60000км за година и сменяме предимно консУмативи , които са на много народни цени.В пъти по безпроблемен е от Туран с постоянно счупения маховик,изправения разпределителен вал и гръмнали повдигачи,разни неадекватни дюзови проблеми и т.н.
Имам клиент и с Крайслер Вояджър 2.5црд 2003 страшно широк и удобен миниван но с частите е малко гадно щот нямаш варианти и всичко е за утре или вдругиден.Иначе мотора много го плюят но не създава грижи вече 20-30000км
Имам клиент и с Крайслер Вояджър 2.5црд 2003 страшно широк и удобен миниван но с частите е малко гадно щот нямаш варианти и всичко е за утре или вдругиден.Иначе мотора много го плюят но не създава грижи вече 20-30000км
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
ogata написа:Щото некой човек с 1-2 малки деца трябва да му обясни, че е в много грешна посока с тва е39![]()
Едно заради пространството, другото заради сигурността (е39 е доста морално остарял автомобил) и трето заради разходите по подръжка.
Да не кажем, че е вероятно и той да не знае какво иска

Ma не е смешно .
По темата - поразгледах и къде къде по-странни предложения

KIA Sorento/Hyundai Trajet/Chrysler Voyager/Volvo S70/Mitsubishi Space Wagon/Mazda 5/Тoyota Verso/Peugeot Partner Combispace .
Oт тия "неща", ХоЙдаЙ ме хвърли в приключение - ева и мислене и възможности за чекнене, и дупки и място . Мотора обаче е колкото да се задвижи тоя фтомобил .
KIA-та си е за малко по-пораснали цеца (деемк няяя много място зад седалките), Voyager-a - няма какво да кажа, просторна кола, адекватен мотор. Волво-то, тук някак подходих предубеден . Багажника е малко по-адекватен от този в Е39 (просто задната врата е по-изправена, направо си е отрязана

3186 написа: Може би има предвид стабилизиращите системи, а не устойчивостта на удар
Преди да се зачудя какво да взема, имах Рено Лагуна 2 - колата която има 5 звезди на NCAP . Мога и да ти кажа защо - тя почти цялата е пластмаса . Въпреки това обаче теглото ѝ се доближава до Е39 (разликата е 140-150 кг по спомен) . Тъпото е че нейните 1500 кг са разпределени 860 отпред, 640 отзад . И познай защо и е нужно ESP - с тоя варел и с хубави и нови зимни гуми към Бистрица (дребния от немай къде, го записах там да посещава ясла

И как па на нито един автомобил не се сетиха да направят централните въздуховоди да имат опцията дали да е топла или студена струя . Запотрябвало ми е да ми вее топло в мутрата . И още нещо интересно - сензора за мръсен въздух е вътре в купето

Да не говорим и друго - на половината спирачките са колкото да ги има

И колкото повече гледам коли, толкова повече ми се затвърждава мнението за старата 39-ка . Не че на 39-ката са много ОК, но поне имам "усещане" каква сила прилагам. Тук просто не емислено да шофира жена (не че не може, но просто е било като нещо случайно)
Огата е писал за минивана, но колкото и да е странно - в повечето минивани количката (влачех си една да я ползвам за мостра

Тук все още счетоводителите не са имали много много думата .
bioz написа:Някой хора като се им се роди дете и нещо изпляскват, все едно за един допълнителен куфар ти трябва ремърке. Ся знам че някой ще скочи за количката ама тя се ползва само първата година докато детето проходи... демек едно море![]()
По принцип си прав, но освен количката - две тротинетки, едно колело, пандата нали щото бе нея не може да се пътува, два сака и половина с негови дрехи и шишета и кремчета и натам, един с наши, сгъваемо легло и матрак, самата количка - ползвам ABC, и тук наистина оценявам факта че има и по-малки, но след една такава сгъваща се 440 маста и една разходка по улицата в квартала преключихме с такива "компактни" модели . На пръв поглед не много неща, ама като ревне за нещо и ми иде да кажа на майка му да го беше ******* (там както продължава вица)

Обещавам да снимам като се засилим на накъде по бабите . Просто едно време раснахме във време когато нямаше значение дали новороденото спи на матрак за новородено или не, пътищата бяха спокойни и не се налагаше да седим в столчета, коланите бяха по желание . И такива неща .
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

Човек, от един километър си личи, че ти се кара кола, зЕми си е39ката, качваш вътре 2 тротинетки и като почнат мн да киселеят измисляш някакво оправдание тип, мн бяха меки гумите на колелото и камиончето го забравих при баба ти и така. То ако трее да събера всичко, дето децата искат във всеки един миг, трябва просто да седим само пред блока и кола няма да е нужна. Креватчетата се финтират с 2 сгъваеми прегради, дето на върха на всичко заемат нула място и те така... Да не говорим, че като седнеш в салона на 39ката, ако има необходимото ниво оборудване, останалите обсъждани варианти след тва изглеждат върте като опел корса 92ра...
- ивчо
- старши ентусиаст
-
Да дааа, ама понеже нали фанатизма ми граничи със "слепота", викам чакай да попитам тук
, евентуално да ме разубедите ... Ша скрия после логото, че да покажа на жената - хората казват Е39

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Вземи е39
След 3 месеца нова тема ли ще има или ъп на тази ? За един приятел дето ще му е тясно питам ...
Да знаеш освен това, че в момента пазара е пренаситен от е39тки.
Всеки кара е39. Циганин, турчин, гъзар, селтак, без пари, с пари. Няма значение. Автомобила е масов. От една страна тва е добре, щото можеш да се оборудваш с 2ра употреба накладки и компоненти по окачването за без пари
от друга страна - гледай кво става като тръгнеш да го продаваш. Особено ако е преди фейса, без М пакет и с некви 16ки

След 3 месеца нова тема ли ще има или ъп на тази ? За един приятел дето ще му е тясно питам ...

Всеки кара е39. Циганин, турчин, гъзар, селтак, без пари, с пари. Няма значение. Автомобила е масов. От една страна тва е добре, щото можеш да се оборудваш с 2ра употреба накладки и компоненти по окачването за без пари

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Понеже ни изкараха фанатици, че препоръчваме Е39-ка... да се дойдем на думата
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11551558736443179&slink=agluxv
Да не съм съвсем
, това може да се погледне, изглежда голямо, но нямам наблюдения
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11522960586077261&slink=aglttf

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11551558736443179&slink=agluxv

Да не съм съвсем

- ивчо
- старши ентусиаст
-
ogata написа:Вземи е39![]()
Всеки кара е39. Циганин, турчин, гъзар, селтак, без пари, с пари. Няма значение. Автомобила е масов. От една страна тва е добре, щото можеш да се оборудваш с 2ра употреба накладки и компоненти по окачването за без пари![]()
![]()
от друга страна - гледай кво става като тръгнеш да го продаваш. Особено ако е преди фейса, без М пакет и с некви 16ки
![]()
![]()
![]()
Ша спра да ти прашам хора с дюзи

Прав си - коалта влиза в таргет групата на "палавите" - малка справка ии, стоп кадър на 01:39

Иначе уж диря фейсова пак с 16'-ки, че не обичам да се друсам щото съм дебел .
Което ми напомня - само в този автомобил,една Е32-ка IL, и една сток Е38-ца е имало място зад мен (а и тъпата А6-ца, ама в сравнение с 39)

c04 написа:Понеже ни изкараха фанатици, че препоръчваме Е39-ка... да се дойдем на думата![]()
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11551558736443179&slink=agluxv![]()
![]()
![]()
Да не съм съвсем, това може да се погледне, изглежда голямо, но нямам наблюдения
![]()
By the way - един познат се въртя и най-накрая навзе един Logam MCV, и не е гадна много .
За Grandis-а - утре ще имам един малък тест на същото .

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
От мен един глас за Е39 525д комби! Ще използвам също случая,че "Врачанина" вече не пише тук и ще 'подпредложа' Хонда Акорд комби дизел.Казват,че дизела им е много добър,а комбито им е с доста голям багажник! Дизайна отзад е малко 'странен',но понякога 'функцията' иска жертви! Но все пак Е39 комби! Останалото ще го нагласиш!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
И аз съм в същата ситуация, и отскоро съм горд собственик на Е39, даже е седан. Тепърва обаче времето ще покаже дали е било грешка или не.
С първото бебе се развявахме насам-натам, но все пак като сме двама на един се справяхме. Като се изравнят силите ще е тегаво - не виждам каква почивка може да стане с бебе и малко дете, като и двете искат постоянно внимание. Докато не стане бебето поне на 2 и половина едва ли ще пътуваме много извънградско, а после отпадат кошарки, колички, и т.н. Появяват се колелета, но за тях има багажници, ако се налага.
Не е за пренебрегване факторът дали жената кара. Аз на моята не ѝ давам ключа от БМВ-то, но тя си има друга кола. Ако трябваше да караме една обща - от твоя списък бих избрал Audi A6 (комби с автоматик).
Kia Carnival е страхотен миниван откъм пространство и фукционалност, обаче от двигателя 2.9 CRDi може да ти побелеят косите (личен опит).
С първото бебе се развявахме насам-натам, но все пак като сме двама на един се справяхме. Като се изравнят силите ще е тегаво - не виждам каква почивка може да стане с бебе и малко дете, като и двете искат постоянно внимание. Докато не стане бебето поне на 2 и половина едва ли ще пътуваме много извънградско, а после отпадат кошарки, колички, и т.н. Появяват се колелета, но за тях има багажници, ако се налага.
Не е за пренебрегване факторът дали жената кара. Аз на моята не ѝ давам ключа от БМВ-то, но тя си има друга кола. Ако трябваше да караме една обща - от твоя списък бих избрал Audi A6 (комби с автоматик).
Kia Carnival е страхотен миниван откъм пространство и фукционалност, обаче от двигателя 2.9 CRDi може да ти побелеят косите (личен опит).
- M-S-BMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530D
- Мечтае да кара: jiguli
- Детайли за колата: BMW 530D 218 DPF
Колега да дам едно мнение ит личен опит . Имал съм Passat B5.5 1.9 , Audi B6 2.5 ,Ford Galaxy 2.8i в момента баща ми кара Пасат Б6 и в темата видях , че се говори и за Мерцедес Е270цди В210 дядо ми кара такъв седан. Аз карам бмв 525Д комби ръчка и моята кола като пътно поведение и като чувсто за сигурност , тишина в купето и други се усеща една класа нагоре над изброените от мен коли. 

- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Аз не мога да разбера, защо двамата ретро фанатици не си обсъждат избора в шарк сектора, даже може да си направите едно Е28 комбе, ем място, ем сигурност.. абе, покрива си човека всички критерии, които очевидно само колегата му разбра че има??
- ogata
- старши ентусиаст
-
Щото тряя бая пасти да изядете докато стигнете е28 шулц 
ПС. Врачанина що го няма, бе ?

ПС. Врачанина що го няма, бе ?

- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Точно пасти са яли някои, когато съм карал е28 и е34
- ogata
- старши ентусиаст
-
Подозирам, че си некой дето седи на велкоме черджето и замахва да чука на вратата, на която има табела "Криза на средната" с тея покровителски акъли кой къде да ходи,кво да прави,аз га бех на вашата възраст еди кво си .. Все тая. Шулц едва ли си карал. 

48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4