e39, 530d пуши черно

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Аватар
Кара: кво ли не
Мечтае да кара: БМВ над 500 к.с. ама без много копчета
Детайли за колата: за коя? :D

Re: e39, 530d пуши черно

Мнение от bmw_fanatic_sofia » 19 Ное 2015, 17:54

wesley написа:Здравейте колеги. От скоро и аз карам печка 530. Карам колата 11 месеца от годината в Германия с хубав дизел. Нямаше пушаци чернилки нищо до момента в който си купих едно устройство от тунинг център в германия казва се пауър бокс. Обясниха ми как да го монтирам ( закача се на рейката на нафтата с готови букси) от както го сложих наистина има разлика във вървенето но има и в кьденето. Предимно кьденето е при рязко мачкане на педала, но ако се натиска плавно няма такива проблеми. Нямам идея колата с какъв софтуер е и колко коня е станала, но определено искам някой да я погледне който разбира от тези неща и да се опитаме да извлечем максимума от хайвана. Продавача ми обясни че устройството не е нагласено на макс и на него има едно малко винтче с което се регулира и на максимум може да се изкарат 230 коня, но предполагам и някакви други настройки ще иска. По празниците ще се пребирам до БГ и ако някой ме насочи кой може да ми помогне ще съм изключително благодарен.

Колега, чули сме се по телефона, ако не ме намериш поради някаква евентуална причина ми пиши и тук

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530dA touring,Е30 320i
Мечтае да кара: E30 кабрио с V8

Re: e39, 530d пуши черно

Мнение от liort » 29 Ное 2015, 17:31

Изпушването на черен дим при мен е от дюзите, особено 3 плачат за ремонт, миналата седмица ми се случи мнооого да пуши (правеше димна завеса на магистралата при подаване на гас). След което се оказа, че турбината е заминала, и понеже съм патил с втора употреба части, моя човек я прати във Варна, смениха абсолютно всичко по нея стана за 3 дни работата. Та мисълта ми е, че идва момент в който благодарение на нашите суууупер горива инжекторите на дюзите заминават (карам само с ектодизел на Лукойл ), та колега може и да имаш заминала дюза и от там да идва и черния дим. Доколкото знам рециклирането е по 170лв на дюза, след празниците ми предстой и това. Пиши като решиш проблема, че ми е интересно.
П.П. но всичко това са пред компютърни догадки, въпрос на правилния майстор е .
-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!

Предишна

Назад към E39