Ниво на антифриз - УСПЕШНО РЕШЕН

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Re: Ниво на антифриз

Мнение от stony1 » 17 Сеп 2014, 13:44

Elesar74 написа:Значи забелязах я, че като вземе да пада, остава само на дъното да се плацика малко течност и стои така, мисля постоянно. Ако се върна на поста на Владо, капачката. Ама да ми хвърли 2 литра през капачката за има няма 20 км каране, чак ми се струва невероятно. И на мен ми писна вече да се занимавам и това да ми дрънчи на борда постоянно, не знам как да го изключа.

Може и повече от 2 литра да хвърли, зависи силно натискаш педала на газта :mhihi:
От прецакана капачка се получават две неща - или изхвърля течността или се повишава налягането в системата и двигателят започва да работи при малко по-висока температура.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 18 Сеп 2014, 20:35

Ще сменям капачката в събота. И това ако няма ефект...не знам. И водна помпа купих, ама не виждам май да е от нея.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 24 Сеп 2014, 13:02

Смених капачката, няма промяна, пак изчезва. Вече за гарнитура си мисля определено.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 30 Сеп 2014, 18:06

Аз продължавам да си вдигам темата, с нови данни :D. Днес, тече не тече, смених водата с антифриз. Преди това малко излязох да покарам и пуснах да видя температурата на борда и гледах ей така :shock:. Жегата 105 градуса, навън 20. Спирам, пипам долния маркуч, не е топъл. Веднага си помислих, термостата. После се прибрах, почаках да изстине няколко часа и смених антифриза. Източих и блока и радиатора и сипах новия, първо до пробката под EGR-a, после и тази под левия филтър за купето. Текна отвсякъде и ги затворих. Пак излязох да карам, пак отиде на 102 градуса. И какво забелязах. Тънкото маркуче, дето влиза в разширителния съд, едвам църцори. А преди направо течеше, пък ако подадеш газ на отворена капачка, ще ти умие очите, така хвърляше. Сега и газ давах и ко ли не, нищо, едва си тече. Сега мисля за помпата. Хеле, ако е то нея, имам една помпа, ще я сменя. Ще й се навиди и на колата и на чудото.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 30 Сеп 2014, 19:04

Колега, преди да те е затрупал снега направи профилактика на цялата охладителна система, но свали и измий радиатора. Провери водната помпа и термостата. Това, което казваш за сртуята от тънкия маркуч може да се дължи на някакво запушване или понижен дебит на водната помпа. Водната помпа може да понижи дебита си от всякакви мръсотии, особено чувствителни са помпите с метална турбина, която започва да корозира и се променя геометрията и. Всякакви измененият по структурата на турбината влошават (намаляват) дебита, което повишава работната температура на двигателя.
Българския вариант:
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 30 Сеп 2014, 22:05

Мдаа. Мисля в събота или неделя да я свърша тая работа, дано да имам възможност.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 30 Сеп 2014, 22:09

И температурата ти е висока. На моята не съм я виждал да минава 95-96 дори лятото при над 30 градуса.
При теб нещата си отиват към термостат или запушен радиатор. :roll:
Един колега беше писал в една тема че имал някакво запушване на малкия маркуч, от там не му циркулирала водата както трябва през казанчето, потърси я!
Ето я, може и да си я чел:
viewtopic.php?f=35&t=366408&hilit=%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80&start=30
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: M-technik
Мечтае да кара: M6

Мнение от aspro » 01 Окт 2014, 11:25

Колега и аз се видях в чудо с моя гаргамел :kuku: смених казанчето и капачката и сега имам циркулация и колата не превишава 88градуса ,в този ред на мисли да споделя ,че на мойто казанче беше магерено щуцерчето и от там целия проблем :bang:
с думи накратко смени разширителния съд и капачката ако не си го направил и :driving: . и да не забравиш да обезвъздушиш разбирасе :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 01 Окт 2014, 15:33

Иво, благодаря за линка. Не съм попадал на темата, къде съм гледал.... Сега се сещам, че температурата беше висока, ама виското въобще не го чух да тръгне. Това означава само едно, няма "горещо" обдухване от радиатора. Следователно, радиатор. Може да не е само той де, ама това е все някаква насока. Ще видя и това маркуче.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 01 Окт 2014, 19:40

Мисля си , че имаш проблем с водната помпа - слаб дебит от тънкото маркуче и колата ти загрява...може би и затова ти намаля нивото на антифриза - след каране забелязал ли си дали тече под разширителния съд ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 01 Окт 2014, 20:17

Няма нищо под разширителния съд. Не съм карал много след смяната, не знам сега как го губи. В събота ще ходя да проверят да не е духнала гарнитурата, нещо мерели в антифриза.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 02 Окт 2014, 14:00

Днес баща ми ходи с колата до сервиз да замерят това с гарнитурата през антифриза, препаратът(химикалът) е реагирал положително, демек, гарнитурата е сдухана най-вероятно. Освен това отзад излизал бял пушек и миришело гадно. Ами вече съм в драмата явно, така че темата свършва. Благодаря на всички колеги, опитали се да ми помогнат, за съжаление не се разминах с най-голямата беля.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i M
Детайли за колата: С бебе в колата...

Мнение от larry_boy » 02 Окт 2014, 22:38

Че ти си откара една година и два месеца така, впечатлен съм от колата...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 03 Окт 2014, 10:03

Какво да ти кажа .... Миналата зима не я карах, сега я карам кажи речи само събота и неделя и то на къси отсечки. Не съм навъртял и 5000 км за тази една година. Колата за вървенето си върви, никакви проблеми. Забелязах тоя пушек преди месец някъде, появи се и изчезна. Оттогава два пъти се е случвало. Когато е студена винаги. Пуши до едно време и после изчезва. Вчера като я е закарал баща ми, пак е пушела. Обаче като я карах аз във вторник, ни пушек, ни нищо. И така.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stony1 » 03 Окт 2014, 10:25

Това с пушека не е критерий. Студеният дизелов двигател няма пълно изгаряне (100% ) и след стартирането е нормално в изгорелите газове да има процент неизгоряла горивна смес. Това води до пушек с бял отенък. При загрял двигател е нормално да пропушва черно при рязко подаване на газ, след което пушекът се изчиства. В сервиза е добре да направят анализ на изгорелите газове и на охлаждащата течност.
Българския вариант:

ПредишнаСледваща

Назад към E39