Angel eyes-дневни светлини?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36 и БМВ Е39
Мечтае да кара: БМВ 335i Е92 и БМВ F10

Re: Angel eyes-дневни светлини?

Мнение от BMW_Sport » 02 Юли 2013, 9:55

Да колега и аз го забелязах този ефект, бях спрял пред една стена и давам на контакт и стената почна да светка все едно си пуснал полицейски буркан хаха :) , отностно темата от 3 месеца карам на ангели само , до онзи ден не бяха ме спирали , когато ме спряха ще ви разкажа какво стана точно.... " Добър ден...... Аз: Добър Ден ..... Документите за проверка ( през това време почна да се разхожда пред колата, дадох му документите и той веднага ми каза) Спирам те за това че караш без светлини ( аз разбира се опитах да замажа нещата и казах): Имам светлини Angel Eyes и ги ползвам за дневни светлини ( отиде той отново пред колата погледна ги и се върна при мен и каза): Ти сега ги пусна на интересен ли се правиш.... Аз: Не господин полицай, не ви се правя на интересен и ви казвам истината ако ще пишете акт пишете но да знаете че няма да се подпиша на него , ако искате даже ще изискваме и запис от камерата която е на 100 метра зад вас, кажете ми мога ли да шофирам на тези светлини или не.... Той: Може , да шофираш на тези светлини понеже светлината е по целия фар и е лесно забележима че се движи обект..... ( след което ми даде документите и ме пусна )

Така че както казват господа полицайте и КОЛЕГИ ... всеки си има свое разбиране за дневни светлини... но и доста рисковано , след като ме спряха съм минавал покрай доста постове и не са ме спирали за светлини а само за проверка на документи....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е39 530Д 2002г.
Мечтае да кара: БМВ Ф10 530хд

Мнение от rosko3001 » 04 Юли 2013, 23:43

Аз мисля ,че е смешно да те спират за светлини, това е супер тъпо нарушение, на всеки се случва да забрави да ги пусне. Лошото е ,че полицаите от охранителна полиция вместо да си вършат задълженията по охрана на обществения ред спират коли за ей такива супер тъпотии и се заяждат с хората и едва ли не са извършили престъпление някакво като карат без включени светлини голям праз :mhihi: :mhihi: :mhihi: глоба 20лв. точки не се отнемат, а някои го изкарват,че едва ли не ще ти вземат книжката :mhihi: :mhihi: :mhihi: И факт е ,че повечето полицаи на улицата грам хабер си нямат от ЗДвП ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело
Мечтае да кара: каруца

Мнение от iskamdatikaja » 11 Юли 2013, 23:23

kalin4o1986 написа:Колега аз съм гадна кука :twisted: и ти казвам,че дневните светлини са за скандинавските държави.Затова в българския ЗДвП пише с включени дневни светлини за движение през деня или къси светлини.От там всяка кука на пътя го тълкува по различен начин.По принцип енджела е габаритна светлина а не дневна,а за халогените забрави защото по закон те се водят допълнителни светлини и се използват при намалена видимост под 50 метра(мъгла,снеговалеж) и ако не ги използваш по предназначение и случиш на някой като мен ще те сапунисат с глоба 50лв.Аз лично като застана на пътя и те спра примерно бих те пуснал,защото и аз като тебе карам БМВ и съм съфорумник,но ако е кола различна от тази марка - ДУПЕ да му е яко на водача.Дано си ме разбрал.Безаварийно шофиране на всички съфорумници :yes: :driving:

Ангелските очи са напълно дневни светлини и стига сте говорили глупости !!! Като колега ти го казвам,, че повечето каруци с наслагани някви диодни от илиенци и се движат съвсем спокойно и нито един полицай няма да ти напише акт или фиш, че не караш на еди кво си. С 2 думи това са дупки в законите, за да може да избегнете пускането на късите лампички с жици по тях :D Карайте си на ангели, никой нищо не може да ви направи за това, за друго може и да се заяде. Определение за дневна светлина... :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 14 Юли 2013, 9:58

iskamdatikaja написа:
kalin4o1986 написа:Колега аз съм гадна кука :twisted: и ти казвам,че дневните светлини са за скандинавските държави.Затова в българския ЗДвП пише с включени дневни светлини за движение през деня или къси светлини.От там всяка кука на пътя го тълкува по различен начин.По принцип енджела е габаритна светлина а не дневна,а за халогените забрави защото по закон те се водят допълнителни светлини и се използват при намалена видимост под 50 метра(мъгла,снеговалеж) и ако не ги използваш по предназначение и случиш на някой като мен ще те сапунисат с глоба 50лв.Аз лично като застана на пътя и те спра примерно бих те пуснал,защото и аз като тебе карам БМВ и съм съфорумник,но ако е кола различна от тази марка - ДУПЕ да му е яко на водача.Дано си ме разбрал.Безаварийно шофиране на всички съфорумници :yes: :driving:

Ангелските очи са напълно дневни светлини и стига сте говорили глупости !!! Като колега ти го казвам,, че повечето каруци с наслагани някви диодни от илиенци и се движат съвсем спокойно и нито един полицай няма да ти напише акт или фиш, че не караш на еди кво си. С 2 думи това са дупки в законите, за да може да избегнете пускането на късите лампички с жици по тях :D Карайте си на ангели, никой нищо не може да ви направи за това, за друго може и да се заяде. Определение за дневна светлина... :mrgreen:

аз съм на същото мнение-илиенските диоди от 5лв минават за дневна светлина,а енджълите-които светят доста по силно не????????аре де?
май е въпрос на настроение и разбиране на момчето дето ще ни спре........

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 14 Юли 2013, 11:42

Прочетете си много хубаво на бушона на ейнджълите кво ви пише. Пише Standlights. Айде ся си го преведете от немски сами. Който на каквото иска да си кара, щом не го е страх от глоба. Аз пари за глупости нямам.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530 D Хафтомат
Мечтае да кара: 740D

Мнение от dosko » 16 Юли 2013, 10:01

Тоест трябва да разчитаме на "обективната" преценка а полицаите. А тя по ред причини може да не е чак толкова обективна.
И какво означава "тълкуване" ? Ако един закон трябва да се тълкува - значи не е закон. Трябва да е ясен и точен , а не като врата в поле - може да минеш от ляво, дясно или направо.
Нещо като понятието "несъобразена скорост". Какво означава това? При положение че на всеки различен път има ограничение на скоростта. Това понятие се използва да ни "цакат с топла бира".
Присъствах на следния разговор: -Ама аз карах с 10 -Ми не си съобразил скоростта - То другата скорост е да карам спрял - Нямаш право да спираш тук! ...(добър парадокс нали :) )
Също много се радвам на идеята , при едно ПТП с двама участници , и двамата да са с акт. Интересно как може и двамата да са виновни за едно и също нещо.
Най-пресния спомен е от преди 3 месеца. Единия нямал право да изпреварва , а другия не осигурил предимство на изпреварващия. Разбирайте го както искате :)
Така че колеги , не се заяждайте и не спорете , научете си правата и ги отстоявайте. Леко, тънко и спокойно. Ако трябва и до съд се стига. Аз поне така правя.
До сега всички актове съм бутал. Без адвокат. След като ТЕ тълкуват в тяхна полза , ние също можем да тълкуваме в наша.
За мен нещата седят по следния начин : Докато законите не се оправят, все ще е така. Ще си играем на котка и мишка

До колегата полицай - в никакъв случай не слагам всички куки под един знаменател. Срещал съм както пълни ботори, така и доста добре възпитани и разбрани. То си е до човек.
Друго си е да се ръгат скорости! - Ръгай си , Доско ръга на директна и отива на цвичка си майчина , пък нека му е зле.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 16 Юли 2013, 12:03

Тълкуванието е следното- къси/няма какво да го коментираме/ или дневни-заводски светлини за движение през деня, като не влизат габарити, фарове за мъгла и т.н. От тук нататък полицая може да вземе и ейнджълите за дневни, но ако знае че са габарити и е от "гадните" гуки, глобата е сигурна ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 16 Юли 2013, 17:22

Ейнджълите на Е39 през ясен, слънчев ден почти не се виждат.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i
Мечтае да кара: 760li

Мнение от kalin4o1986 » 16 Юли 2013, 19:10

Като енджалите са дневни светлини много ми е интересно като те спре някоя кука и ти направи проблем и ти му казваш "ама аз карам на дневни светлини". Добре като караш на дневни светлини дай сега да направим една проба и се почва:
-дай габарит
и ти пускаш енджелите
-дай къси
и ти пускаш къси
-дай дълги
и ти пускаш дълги
-а сега дай само дневни светлини
и ти пак пускаш енджелите

Не може една и съща светлина да има две предназначения!Дневните светлини на е39 се активират през компютър и светят дългите на 30-40% а има и е39 които е нямат тази опция.Сами си правете изводи кое е дневна светлина и кое не.Всеки сам си носи кръста но и да спорите с полицаите и да се опитвате да ги убеждавате за нещо което не е така :banghead: аз не виждам смисъл.
BMW M-POWER

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i '96
Мечтае да кара: non-stop

Мнение от Lawmaker » 16 Юли 2013, 21:26

Целта на дневните светлини е да направят това което правят дългите през нощта, да подразнят, да привлекат вниманието на отсрещния , само че в умален вариант, първо че са на процент и второ , че през деня е светло. Идеята е фара да свети максимално близо към очите на отсрещния. Къси през деня е вариант , а тези допълнителните ако са настроени добре е възможно да доближиш ефекта на дългите. Ейнджъл - не , той на тъмно не може да те подразни.
Поздрави!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530 D Хафтомат
Мечтае да кара: 740D

Мнение от dosko » 17 Юли 2013, 10:37

wladio написа:да не пускам нова тема,открих страхотен ефект на енджълите ми-като дам на контакт и светкат първо десните после левите и така 15 секунди.много красиво.снимах клип,но не мога да го кача,ако знаете как-дайте съвет,хубаво е да се види..
п.с.аз нищо не съм правил по въпроса, и не знам на какво се дължи.

Това е заразно :)
Хайде сега някой по-запознат да подскаже за този ефект.
От лайт модула ли се пуска , нещо допълнително ли е?
Друго си е да се ръгат скорости! - Ръгай си , Доско ръга на директна и отива на цвичка си майчина , пък нека му е зле.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW

Мнение от TheFreeRider » 17 Юли 2013, 17:47

Лайт модула прави проверка за изгорели крушки. Случва се всеки път като се даде на контакт. Би трябвало да може да се изключи с BMW Scanner. На старата кола имах ангели и честно казано ме дразнеше този ефект, а и ми се струва, че ангелите биха изгоряли по-бързо така. Не е полезно да се палят толкова често и за кратко време, както и ксенона.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело
Мечтае да кара: каруца

Мнение от iskamdatikaja » 18 Юли 2013, 22:13

kalin4o1986 написа:

Като енджалите са дневни светлини много ми е интересно като те спре някоя кука и ти направи проблем и ти му казваш "ама аз карам на дневни светлини". Добре като караш на дневни светлини дай сега да направим една проба и се почва:
-дай габарит
и ти пускаш енджелите
-дай къси
и ти пускаш къси
-дай дълги
и ти пускаш дълги
-а сега дай само дневни светлини
и ти пак пускаш енджелите

Не може една и съща светлина да има две предназначения!Дневните светлини на е39 се активират през компютър и светят дългите на 30-40% а има и е39 които е нямат тази опция.Сами си правете изводи кое е дневна светлина и кое не.Всеки сам си носи кръста но и да спорите с полицаите и да се опитвате да ги убеждавате за нещо което не е така :banghead: аз не виждам смисъл.

Хаха аз ти го казвам, като човек който спира... попитай някой колега да ти даде точно и ясно определение за дневна светлина. Човек карам с ангели от както притежавам бмв-та има няма вече 5-6 година, карам само и единствено на ангелски очи. Казвам ви какво искат да виждат на колата през деня. Както съм написъл в по-горния пост, масово след вавеждане на задължителните светлини, 99 % отидоха на илиенци и си купиха диоди за по 5 лева и никой нищо не може да ти каже. Давам ти тъпия пример Ауди карат през деня само на диодите, но без да им светат габаритите. Бмв-тата си караме на ангелски и си напълно легален на пътя. Мисля, че бях кратък, карайте без да му мислите, пускайте си ангелите и have fun :) Peace

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i/99г.

Мнение от MegaByte » 09 Авг 2013, 20:22

Прочетох темата, но никъде не го видях, искам малко да изместя разговора, въпреки че темата е от преди доста месеци, Ангелските очи водят ли се като допълнителни светлини ВЕЧЕР или мога спокойно с късите да си ги пускам?
Гледам наляво - няма никой, поглеждам надясно - идват още
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E65 745i
Мечтае да кара: вече го карам

Мнение от GuFi » 16 Авг 2013, 0:03

на мене ми е много интересно защо на един приятел на е60ката и на х 5цата крушките за еинджълите са същите ватове като на моита е39ка и техните светят по ярко и се вижда много повече отколкото при мене и си кара така без проблем друго нещо направихме си един експеримент та той е следния ... той си пуска габаритите въпросните еинджъли и си пуска и халогените возиме се и ни спират за проверка на люлинската караулка и полицая проверява всичко е ок и тоя моя прител го пита г-н полицаи вие сте първия които не ми прави забележка за халогените и тои му казва ще ти направя ако те спра през тъмната част от денонощието сега не и ние ... :conf: тва става към 11:15 - 11:20 през деня после става интересно ... зимаме моита е39ка и обикаляме да им грабнеме вниманието и идваме от бриколаж на десен завой по околовъстното посока др караулка и так палката и ни спира СЪЩИЯ полицай ... нема добър ден нема нищо ... знаеш ли що те спирам и аз му отговарям нз :mhihi: и той като нз едно актче тука за светлините (забравих да спомена че сме на халогени и на еинджъли 8) караш ми на габарити те са само за ограничена видимост на тебе кво ти е ограничено?! :evil: фаровете също не светят и аз вече :kuku: и му обеснявам за еинжълите спокоино лъжем мажем и накря земи тия 30лв. :bowdown: та поуката е че ако имаш по скъпа кола нема ядове а ако караш нещо по ниско като клас ако искаш еинджъли купете си рингове отделни или по скъпа кола :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E39