PDC on MID
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Re: PDC on MID
Мдааа, трябва и аз да поясня какво е положението при мен, защото снощи малко съм писал в сферата на желанията, а не на реалността
.
Имам ДВД, което дава Видео сигнал на AV на тунера. В същото време, Аудиото от това ДВД отива направо някъде по пиновете на BM24, като се мютва де що има друг източник на сигнали, освен телефона. Звука е стерео и с отлично качество, но докато свири ДВД-то, на каквото и да мина (през Mode) бутона, се чува само ДВД-то. Дори каката на навигацията, когато учтиво ме упътва, не се чува тя, а се променя силата на музиката, която слушам от ДВД-то за времето, през което каката говори. Стана едно обяснение, та знае ли се. Дано ме разберете. Факт е обаче, че докато съм на AV, мога да слушам друг източник на звук
.
Иначе когато съм на някоя програма от ТВ-то, ситуацията при мен е такава, каквато я описа колегата gentata.

Имам ДВД, което дава Видео сигнал на AV на тунера. В същото време, Аудиото от това ДВД отива направо някъде по пиновете на BM24, като се мютва де що има друг източник на сигнали, освен телефона. Звука е стерео и с отлично качество, но докато свири ДВД-то, на каквото и да мина (през Mode) бутона, се чува само ДВД-то. Дори каката на навигацията, когато учтиво ме упътва, не се чува тя, а се променя силата на музиката, която слушам от ДВД-то за времето, през което каката говори. Стана едно обяснение, та знае ли се. Дано ме разберете. Факт е обаче, че докато съм на AV, мога да слушам друг източник на звук

Иначе когато съм на някоя програма от ТВ-то, ситуацията при мен е такава, каквато я описа колегата gentata.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Ти до колкото си спомням имаше едно модулче с AV входове и изходи и до колкото си спомням го активираше през бутона за часовника. Още ли го имаш или DVD-то ти е дирактно вързано към TV-то?
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
Това с бутона на часовника отпадна, но имам чарколята
. Сега, ДВД-то е вързано директно в ТВ тунера и си дава там само видео сигнала. Аудиото е през един филтър и май през усилвател директно на радио тунера.

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Сега остана да ме свържеш с човека, който ти го е правил 

- ivo1bg
- FC BAYERN
-
За огромно мое съжаление, пича бегА в Австралия, да търси по-добър живот. Беше много печен и разбираше адски много, ама...............
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Ясно, значи колегата NAPSTERS ще те види как си направен
И все пак, ако колегата @Speed_Am_All открие как да активираме аудио устройсвтата, ще стане яко. Ако мога да помогна с NavCOder, там се виждат подаваните команди към iBUS?!

И все пак, ако колегата @Speed_Am_All открие как да активираме аудио устройсвтата, ще стане яко. Ако мога да помогна с NavCOder, там се виждат подаваните команди към iBUS?!
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
Той дано чете тази тема, че да знае за какво ще го търся
.
Sent from my GT-P6200 using Tapatalk 2

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
За да се получи така аудио сигнала от плеъра се подава директно след audioswitch-a в БМ24 т.е. директно към усилвателя, предполагам има и някакъв предусилвател. Така като е активно DVD-то всичко друго, като източници на звук се изключва и се чува само звука от плеъра. Това може да се направи лесно и с едно хубаво реле дори, стига да се намери как да се активира (да речем с модула с релетата които посочи mad_presley но предполагам има и по-прост начин
) при включване на AV канала на ТВ-тунера. Явно човека правил това със системата е изкарал на пиновете на BM24-ката директните входове на усилвателя. Телефона е с отделен усилвател.
ivo1bg предполагам че не си с DSP.

ivo1bg предполагам че не си с DSP.

- ivo1bg
- FC BAYERN
-
Ами не, с DSP съм
.

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
gentata написа:....
Каквото и да го е правил, факт е че може да сменя аудио сорса, докато е на AV, което е и същественото в случая. Щом може да сменя аудио сорса, решенията са много, от изкарване на изходи от предусилвателя до включване към касетофона, както е в тази тема viewtopic.php?f=35&t=121018
Но докато не стигнем до този етап, решенията за стерео AV са никакви

Ще се опитам днес или по-скоро утре да видя командите по iBUS за активиране на AUX и останалите аудио компоненти и ако колегата @Speed_Am_All успее да ги накара да се пускат когато си поискаме ще стане яко

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Само да вметна към колегата @ Speed_Am_All, ако може да се добави и опцията дневни светлини на дългите или на късите кой каквото има, а може и двете възможности. Това ако също излиза на МИД-а/нави-то ще е супер. 

- Speed_Am_All
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Ivo_Borisov написа:...ако може да се добави и опцията дневни светлини на дългите или на късите...
Тук проблема е същия, като при опцията с халогените. Просто не са правени да бъдат управлявани по IBus. За сега мога да управлявам светлините, само когато колата не е на контакт, през диагностични команди. А да програмирам модули през моето устройство за сега не смея. Но мога да поработя и по този въпрос.
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
Колега, погледни ако имаш време програмата Navcoder. С нейна помощ можеш да кодираш по колата мисля, че всичко, което комуникира по IBus. С нея се активират дневните светлини и това става чрез команда по IBus-а
. За халогените в нея няма опции, но за фаровете има. Ето и темата за програмата в нашия форум. Ако имаш нужда да я видиш в действие, щом си в София, няма да има проблеми да се видим.

- Speed_Am_All
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Мерси колега. Навакодера който работи през IBus (нали вече има и такъв за K-Line) го имам. Той препрограмира LCM-то за да заработят дневните светлини. А аз исках да го управлявам фаровете с команди, с оглед на това да ги пускам след като запали колата, а не на контакт. След това ми дойде идеята за халогените, но уви за сега не мога да ги управлявам. Първоначалната идея от която тръгнах за парктроника ми дойде точно от Навкодера.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Млко или много в страни от темата но да попитам какво е това?
Че доста търсих и намерих единствено че е някакъв стар продукт на Soundstream.
Че доста търсих и намерих единствено че е някакъв стар продукт на Soundstream.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4