PDC on MID

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Re: PDC on MID

Мнение от ivo1bg » 15 Яну 2013, 13:03

Мдааа, трябва и аз да поясня какво е положението при мен, защото снощи малко съм писал в сферата на желанията, а не на реалността :).
Имам ДВД, което дава Видео сигнал на AV на тунера. В същото време, Аудиото от това ДВД отива направо някъде по пиновете на BM24, като се мютва де що има друг източник на сигнали, освен телефона. Звука е стерео и с отлично качество, но докато свири ДВД-то, на каквото и да мина (през Mode) бутона, се чува само ДВД-то. Дори каката на навигацията, когато учтиво ме упътва, не се чува тя, а се променя силата на музиката, която слушам от ДВД-то за времето, през което каката говори. Стана едно обяснение, та знае ли се. Дано ме разберете. Факт е обаче, че докато съм на AV, мога да слушам друг източник на звук ;).
Иначе когато съм на някоя програма от ТВ-то, ситуацията при мен е такава, каквато я описа колегата gentata.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 15 Яну 2013, 13:08

Ти до колкото си спомням имаше едно модулче с AV входове и изходи и до колкото си спомням го активираше през бутона за часовника. Още ли го имаш или DVD-то ти е дирактно вързано към TV-то?

FC BAYERN
Аватар

Мнение от ivo1bg » 15 Яну 2013, 13:11

Това с бутона на часовника отпадна, но имам чарколята ;). Сега, ДВД-то е вързано директно в ТВ тунера и си дава там само видео сигнала. Аудиото е през един филтър и май през усилвател директно на радио тунера.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 15 Яну 2013, 13:50

Сега остана да ме свържеш с човека, който ти го е правил :D

FC BAYERN
Аватар

Мнение от ivo1bg » 15 Яну 2013, 14:04

За огромно мое съжаление, пича бегА в Австралия, да търси по-добър живот. Беше много печен и разбираше адски много, ама...............

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 15 Яну 2013, 21:56

Ясно, значи колегата NAPSTERS ще те види как си направен :D

И все пак, ако колегата @Speed_Am_All открие как да активираме аудио устройсвтата, ще стане яко. Ако мога да помогна с NavCOder, там се виждат подаваните команди към iBUS?!

FC BAYERN
Аватар

Мнение от ivo1bg » 15 Яну 2013, 22:00

Той дано чете тази тема, че да знае за какво ще го търся :).

Sent from my GT-P6200 using Tapatalk 2

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 15 Яну 2013, 23:28

За да се получи така аудио сигнала от плеъра се подава директно след audioswitch-a в БМ24 т.е. директно към усилвателя, предполагам има и някакъв предусилвател. Така като е активно DVD-то всичко друго, като източници на звук се изключва и се чува само звука от плеъра. Това може да се направи лесно и с едно хубаво реле дори, стига да се намери как да се активира (да речем с модула с релетата които посочи mad_presley но предполагам има и по-прост начин :smoke: ) при включване на AV канала на ТВ-тунера. Явно човека правил това със системата е изкарал на пиновете на BM24-ката директните входове на усилвателя. Телефона е с отделен усилвател.
ivo1bg предполагам че не си с DSP.
:driving:

FC BAYERN
Аватар

Мнение от ivo1bg » 16 Яну 2013, 10:24

Ами не, с DSP съм ;).

Sent from my GT-P6200 using Tapatalk 2

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 16 Яну 2013, 10:48

gentata написа:....

Каквото и да го е правил, факт е че може да сменя аудио сорса, докато е на AV, което е и същественото в случая. Щом може да сменя аудио сорса, решенията са много, от изкарване на изходи от предусилвателя до включване към касетофона, както е в тази тема viewtopic.php?f=35&t=121018
Но докато не стигнем до този етап, решенията за стерео AV са никакви :confused:

Ще се опитам днес или по-скоро утре да видя командите по iBUS за активиране на AUX и останалите аудио компоненти и ако колегата @Speed_Am_All успее да ги накара да се пускат когато си поискаме ще стане яко :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 16 Яну 2013, 14:16

Само да вметна към колегата @ Speed_Am_All, ако може да се добави и опцията дневни светлини на дългите или на късите кой каквото има, а може и двете възможности. Това ако също излиза на МИД-а/нави-то ще е супер. :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от Speed_Am_All » 16 Яну 2013, 17:16

Ivo_Borisov написа:...ако може да се добави и опцията дневни светлини на дългите или на късите...

Тук проблема е същия, като при опцията с халогените. Просто не са правени да бъдат управлявани по IBus. За сега мога да управлявам светлините, само когато колата не е на контакт, през диагностични команди. А да програмирам модули през моето устройство за сега не смея. Но мога да поработя и по този въпрос.

FC BAYERN
Аватар

Мнение от ivo1bg » 16 Яну 2013, 18:09

Колега, погледни ако имаш време програмата Navcoder. С нейна помощ можеш да кодираш по колата мисля, че всичко, което комуникира по IBus. С нея се активират дневните светлини и това става чрез команда по IBus-а ;). За халогените в нея няма опции, но за фаровете има. Ето и темата за програмата в нашия форум. Ако имаш нужда да я видиш в действие, щом си в София, няма да има проблеми да се видим.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от Speed_Am_All » 16 Яну 2013, 19:52

Мерси колега. Навакодера който работи през IBus (нали вече има и такъв за K-Line) го имам. Той препрограмира LCM-то за да заработят дневните светлини. А аз исках да го управлявам фаровете с команди, с оглед на това да ги пускам след като запали колата, а не на контакт. След това ми дойде идеята за халогените, но уви за сега не мога да ги управлявам. Първоначалната идея от която тръгнах за парктроника ми дойде точно от Навкодера.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 16 Яну 2013, 20:13

Млко или много в страни от темата но да попитам какво е това?
11344536244043303_8.pic.jpg

Че доста търсих и намерих единствено че е някакъв стар продукт на Soundstream.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ПредишнаСледваща

Назад към E39