Имам ли шанс за читава 5-ца с тази сума.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
75 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Имам ли шанс за читава 5-ца с тази сума.
ivo1bg написа:Пак казвам, че с моята нямам абсолютно никакви грижи. Нали се сещаш, че най-важното нещо е поддръжката, ако си я гледаш като хората, 525-цата си е перфектна. Да, 530 върви повече, но когато я пазарувах акциза и беше 10 000лв. срещу само 5 000лв за моята. Разбираш ли какво ме е накарало да си я взема нея. Така, че това с недоразумението не го приемам
. Това могат да го кажат хора, които ремонтират такива коли, а че двама колеги са имали грижи-не означава нищо.
Ми на мен това ми е мнението за този мотор,може да прозвуча малко зле тва с недоразумението но така ми дойде...

Иначе за акзиза си прав че е така но вече акциз няма а това какво беше тогава е друга тема.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Night_Wolf написа:Хайде не спорете, и аз искам да карам нова хубава кола, ама за момента няма как
Какво и е на черната 528-ца?
Тогава от същото място 523-ката?
Тази 523 е с двоен ванус - или е 525-ца (но 1999 няма такива) или е 520-ка.
Споровете за 525 са безпочвени, това че колегата boksiora има двама приятели, но които са им се паднали автомобили с двигатели на по 1млн. км не значи, че 525 е лош избор.
Колега, моето мнение е по възможност да си вземеш автомобил с двоен ванус - 525 или 530 - М54 е по икономичен, по пъргав и най вече по нова концепция -това не значи, че ако намериш читава 528 да не я взимаш, напротив скачаш с двата крака

Моят съвет е да се насочиш въпреки рисковете към кола нов внос и да гледате внимателно - не е истина аз докато търсих на какви БГ екземпляри се нагледах (включително и форумни).
- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
То хубаво, колега, ама за тези пари 5500-6000 лв няма читави фейслифтови Е39-ки... Иначе и аз съм на твоята логика 
Или поне аз не намирам.
А и за съжаление не познавам хора, които биха ми внесли специално автомобил марка БМВ.
То всички на всичко в момента има обяви за 4-5 528-ци в този ценови диапазон и те всичките излиза, че не стават. Същото е положението с 523.
Направо не знам кво да правя

Или поне аз не намирам.
А и за съжаление не познавам хора, които биха ми внесли специално автомобил марка БМВ.
То всички на всичко в момента има обяви за 4-5 528-ци в този ценови диапазон и те всичките излиза, че не стават. Същото е положението с 523.

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
landolin написа:Тази 523 е с двоен ванус - или е 525-ца (но 1999 няма такива) или е 520-ка.
Колега, моето мнение е по възможност да си вземеш автомобил с двоен ванус - 525 или 530 - М54 е по икономичен, по пъргав и най вече по нова концепция -това не значи, че ако намериш читава 528 да не я взимаш, напротив скачаш с двата крака![]()
Има и 523/528 с двоен ванус с индекс TU към сигнатурата на двигателя, ама аиде

Няма да му стигнат парите за фейса, защото в тази сума (8,5к) се включват регистрация, застраховки, обслужване и газов инженкцион.
Автора вече се ориентира какво да търси и кой да му направи проверката, така че да действа!
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
разбира се че имаш шанс колега... само не си слагай краен срок за покупка... потърси, разгледай, пазари се...
шанса да не довидиш нещо е голям... то винаги има нещо... така че си калкулирай и това...
е39 е страхотен автомобил
... късмет 
шанса да не довидиш нещо е голям... то винаги има нещо... така че си калкулирай и това...
е39 е страхотен автомобил

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Не преценявай колите само по обявите. Все някога ще трябва да отидеш и да видиш някоя на живо. И току виж се окаже наистина добра. Аз две коли съм си купувал иуж перфектни и двете не бяха такива
Но пък за парите, с които разполагах и двете бяха предостатъчно добри. Не бързай, но и не е нужно да отделяш години за покупката на автомобил... За тия пари според мен все ще има какво да се пипне, въпроса е това нещо да е допустимо и един вид нормално (не говорим за смяна на двигател).

- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
Днес видях и това:
http://www.mobile.bg/11355655491790303
Някой инфо да има?
И уж фейслифт, пък със стария мотор...?
Струва ли си?
http://www.mobile.bg/11355655491790303
Някой инфо да има?
И уж фейслифт, пък със стария мотор...?
Струва ли си?
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
е39 520д са само със стария мотор от е46 136 коня, с роторна помпа, тоест този двигател не е комън-рейл дизел
Има ги във вариант без фейслифт и във вариант със фейслифт, защото производството им започва от 2000г, афейслифтът е от 2001г. Като цяло е рядък двигател на е39, има тука един колега Ivo_Borisov със е39 520д, той ще ти даде повече информация за вървежа и качеството на този двигател 

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
520д е слабичък за купето, но пък икономията му е добра. Пътуваме чат пат на дълго с едно такова и сме го сваляли до 5 извън градско, градско 8-10 в най-голямата бутаница. Като цяло е здраво моторче, възможно е да даде проблем с гнпто, но като цяло са корави, поне моето наблюдение е такова.
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Night_Wolf написа:То хубаво, колега, ама за тези пари 5500-6000 лв няма читави фейслифтови Е39-ки... Иначе и аз съм на твоята логика
Или поне аз не намирам.
Колега, хубавите неща стават бавно

И един съвет - няма нужда да караш всяка кола на сервиз, просто си вземи един френд който разбира от БМВ с теб и гледайте внимателно, повечето проблеми излизат още на първото каране. Запазената кола си личи, има си стойката и т.н, гледайте да няма луфтове във волана, всички скорости да си влизат както трябва, задължително минете през малко дупки да чуете окачването и т.н, поне за това какво да се гледа има хиляди теми.
Малко личен опит - по това време на годината ако не е каран дълго време автомобила може да има конденз по щеката и капачката, да работи малко неравномерно в началото и др. подобни, след като загрее добре колата и като и дръпнеш едно кръгче всичко трябва да се оправи.
- kokitcha73
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535D 2006,E39 530D 2001
Хайде и аз да се опитам да помогна. Колега според мен 528 е най добрия вариант от тези на които си се спрял. Ако се наслаждаваш на шофирането избери кола с ръчни скорости, защото виждам, че си гледал и автоматици (разликата е голяма, знам го, защото съм карал и двата варианта) От колите, които си посочил най ми харесва втората 528. Бих те посъветвал, като си избереш кола, да се обадиш на Лъчо от форума тук, всички го познават и да го помолиш да дойде да направи диагностика на място. Момчето разбира страшно много, много е коректен и взима около 40лв, за да дойде там, където е колата. Успех 

- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
Благодаря!
Може ли контакти на Лъчо?
Може ли контакти на Лъчо?

- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Night_Wolf написа:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11355819820620624&f1=details
м?
Продавачът явно знае за какво става въпрос. На една от снимките се видя и стикер на форума. Струва си да се провери

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
Притеснявам ме само, че директно е снимана в сервиза и снимките са на тъмно... 
И възможно ли е кола от 98-ма произвдодство преди фейса да има толкова екстри - системи за сигурност?

И възможно ли е кола от 98-ма произвдодство преди фейса да има толкова екстри - системи за сигурност?
75 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5