Гадно чаткане в задните колела
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
59 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Гадно чаткане в задните колела
Между другото колега и на мен ми предстой така или иначе смяна на носачите и то от двете страни така че ако спре чаткането сподели поне да знаем че на мене лично ми писна да занимавам майсторите с това чаткане .
- another90sm
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
Колеги, чесно казано тея големите алумин носачи са си сериозна цифра , а ако вземеш втора употреба няма никаква гаранция, че и на тях не сам им разширени ушите през които минава болта. Лично аз сега като сменя шенкела(който ми е с малкия носач и втулката и са здрави) , ако продължава да чатка ще ходя при стругар да ми направи по дебел болт ли незнам и аз кво ще правя в такъв случай
(ще пия една студена бира) 

- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
При мен чаткането прогресивно нараства с последните седмици. Ще го покарам така още 1 месец да се разбие едно хубаво. Така майстора има по-голям шанс да го види от първия път 

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- sigman
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 96г 520i M52 Б20
И ,аз взех 2 шенкела и болтове и тези дни ще ги сменя да видим дали ще има някаккъв резултат .Само се чудя дали да сменям втулките или да ги сложа направо без ги сменям ...имам нови втулки 2 броя оригинални ! 

Bayerische Motoren Werke
Щом имаш нови не се колебай колега сменай дано при теб се оправи проблемада сподели после какво е станало.
- sigman
- кандидат ентусиаст
-
braina написа:Щом имаш нови не се колебай колега сменай дано при теб се оправи проблемада сподели после какво е станало.
Разбира се ,че ще споделя само малко ме е страх като напънеме старите втулки на пресата пак да не се отворят прекалено много ушите на шенкелите,въпреки че съм ги накиснал в нафта вече 3 ден с надеждата да се поразкиснат и да излезнат без много напън,ама ще видиме каквоще стане !
Bayerische Motoren Werke
sigman написа:braina написа:Щом имаш нови не се колебай колега сменай дано при теб се оправи проблемада сподели после какво е станало.
Разбира се ,че ще споделя само малко ме е страх като напънеме старите втулки на пресата пак да не се отворят прекалено много ушите на шенкелите,въпреки че съм ги накиснал в нафта вече 3 ден с надеждата да се поразкиснат и да излезнат без много напън,ама ще видиме каквоще стане !
Колега слагай си новите втулки щом ги имаш.Аз като ги сменях не ги смених макар че ги имах и след 2 месеца се наложи да ги сменям и пак всичко разкачах.За пресата не се притеснявай,само с преса се избиват.Всички други варианти за избиване,като нагряване и с чук не се препоръчват.Да те предупредя за всеки случай,че жилата за ръчната се избиват от шенкела,че моят майстор не знаеше какво да прави и падна голямо чудене и още по голямо блъскане докато ги избием.Даже скъсахме едното.
Успех!
- sigman
- кандидат ентусиаст
-
Такаааааа,започвам пак с тая идилия
купих 2 шенкела ,още преди да ги монтираме смених втулките ,въпреки че според мен си бяха здрави а пък и вече бях купил втулки и то ОРИГИНАЛНИ 93 лв бройката
сменихме ги монтирахме шекелите и проблема се намали ,нооооо,пак има едно дразнещо чаткане което пак дразни .Давайте некви други предложения ,че аз станах луд и вече не знам какво да сменям !

Bayerische Motoren Werke
- another90sm
- младши ентусиаст
-
Колега, вече почвам да си мисля, че колегата mihon е прав за големитеалуминиеви носачи да не са са разширили на тях ушите. Ако сваляш пак шенкел провери само с болта да го мушнеш на носача там където е по принцип втулката и виж плътно ли стои в ухото?
Аз все още чакам моя майстор че имал мн работа да го видя и аз какво ще стане и ще споделя.
И другото колега провери ако шенкелите са втора употреба дали втулките не се мърдат пак (и те да са с уширено ухо). И за всеки случай хвани един ключ и претягаш всички болтове що можеш да видиш.
Аз все още чакам моя майстор че имал мн работа да го видя и аз какво ще стане и ще споделя.
И другото колега провери ако шенкелите са втора употреба дали втулките не се мърдат пак (и те да са с уширено ухо). И за всеки случай хвани един ключ и претягаш всички болтове що можеш да видиш.
Легендарно стана това чаткане . На мене ми предстой смяна на големите носачи да видим какво ще излезе от там .
- carbumper
- Потребител
-
- Кара: E39
braina написа:Легендарно стана това чаткане . На мене ми предстой смяна на големите носачи да видим какво ще излезе от там .
Здравей колега, и аз съм в отбора на чаткащите Е39-ки, само от лявата страна. Много дразнещ и неоткриваем проблем - разглобявах всичко отзад, смених бурета, горни прави носачи, долни (малки) носачи и след 3 - 4 дни пак се появи чаткането. Свалях и спирачния диск, че се бях усъмнил в ръчната, но там всичко беше наред и се отказах да търся повече. Дано разрешиш проблема след смяната на големите носачи, да се знае каква е причината.
Ще бъде полезно за много колеги

Желая ти успех

- sigman
- кандидат ентусиаст
-
sigman написа:
Остана ми да сменя само част под номер 4 и да видиме дали ще се оправи проблема !
Bayerische Motoren Werke
колега пробвай го това найстина този дългия болт минава през него и аз се съмнявам че може да има нещо общо с това чаткане .
- sigman
- кандидат ентусиаст
-
braina написа:колега пробвай го това найстина този дългия болт минава през него и аз се съмнявам че може да има нещо общо с това чаткане .
aми то и без това друго не остана

Bayerische Motoren Werke
- another90sm
- младши ентусиаст
-
Колеги, смених въпросният шенкел с уширеното ухо и чаткането значително намаля, НО
втулките отново са ми за смяна и голяма е вероятноста при мен да е това. Шенкела беше с напълно здрав носач(номер 4) и незнам вече къде трябва да се търси проблема. Като сменя и "буретата" със здрави ще се включа отново 

59 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4