резервен ключ..?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Re: резервен ключ..?

Мнение от LUBO 555 » 19 Мар 2012, 15:37

Аз пък намерих в ebay ключ ромбоиден с платката+чипа.Чисто нови.

http://www.ebay.es/itm/BMW-LLAVE-MANDO- ... 628wt_1012
Обадих се в BMW да попитам колко ще струва кодирането на чипчето и пича ми каза,че нов чип се кодира сам.Като го сложиш в ключалката.
Вярно ли е?
Или телефона ми го вдигна градинарят :dunno:
ИзображениеИзображение

Uploaded with ImageShack.us

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 25 Мар 2012, 21:57

LUBO 555 написа:Аз пък намерих в ebay ключ ромбоиден с платката+чипа.Чисто нови.

http://www.ebay.es/itm/BMW-LLAVE-MANDO- ... 628wt_1012
Обадих се в BMW да попитам колко ще струва кодирането на чипчето и пича ми каза,че нов чип се кодира сам.Като го сложиш в ключалката.
Вярно ли е?
Или телефона ми го вдигна градинарят :dunno:

не са те излъгали просто това се отнася ако го закупиш ключа от тях те ще ти дадът ключ с чип записан за твоята кола иначе копувайки ключ с празен чип няма как да се кодира сам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUBO 555 » 25 Мар 2012, 22:15

Така е :yes:
Вече го обсъдихме в другия подобен пост
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d 99'

Мнение от mitev85 » 25 Мар 2012, 23:08

Колеги и аз съм само с един ключ :help: от старите ( не ромбоиден), само че колата ми е е46, искам да знам ако си взема ключ от някоя морга, ще има ли начин да се направи да работи на моета кола, за металната част знам че може да се нареже нова, но не съм наясно вътре с електрониката, ако някой е на ясно или знае човек който се занимава с тея неща моля дайте данни на лс ?? Мерси предварително
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 26 Мар 2012, 7:56

Единственото нещо, което може да ползваш от ключ от друга кола е дистанционното за централното заключване.
Чипа за запалване (транспондера), както и металната част не могат да се преправят за твоята кола!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mitev85 » 26 Мар 2012, 11:18

PeReZ написа:Единственото нещо, което може да ползваш от ключ от друга кола е дистанционното за централното заключване.
Чипа за запалване (транспондера), както и металната част не могат да се преправят за твоята кола!

Колега мисля че металната част може да смени с нова и да се пренареже? А чипа за запалването от къде мога да се здобия с него?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 26 Мар 2012, 15:39

mitev85 написа:
PeReZ написа:Единственото нещо, което може да ползваш от ключ от друга кола е дистанционното за централното заключване.

Колега мисля че металната част може да смени с нова и да се пренареже? А чипа за запалването от къде мога да се здобия с него?

Да, сигурно може да се премести металната част, колега, но е хубаво вместо да мислиш смешни варианти да го направиш както трябва за да стане приятно за окото, надеждно и здраво, а именно:

1. Купуваш си заготовка за ключ (ромбоидна или с гумени бутони 20лв.) и я нарязваш при ключар за твоята кола (5-10лв).
2. Преместваш дистанционното за централното заключване от ключа, който си купил от моргата, в новата ти заготовка.
3.
а) Преместваш си чипа за запалването от твой работещ ключ в новата заготовка.
б) Или отиваш при ключар да ти направи нов чип за запалване, който слагаш в новата ти заготовка.
в) Поръчваш си обикновен ключ (резервен) от БМВ представителството, взимаш му чипа и го слагаш в новата ти заготовка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mitev85 » 26 Мар 2012, 15:48

Мерси колега! Точно това имах впредвид дали чипа за паленето може някои да ми го дублира за да имам и резервен ключ, а имам и още един въпрос - аз съм със стария ключ, мога ли да преместя чипа за паленето и всичко което е необходимо ако си купя заготовка с ромбоидния ключ? И ако знаеш някой който може да сварши тази работа с направата на нов чип за палене моля те даи ми някакви контакти, мерси отново колега
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUBO 555 » 26 Мар 2012, 16:59

mitev85 написа:Мерси колега! Точно това имах впредвид дали чипа за паленето може някои да ми го дублира за да имам и резервен ключ, а имам и още един въпрос - аз съм със стария ключ, мога ли да преместя чипа за паленето и всичко което е необходимо ако си купя заготовка с ромбоидния ключ? И ако знаеш някой който може да сварши тази работа с направата на нов чип за палене моля те даи ми някакви контакти, мерси отново колега

Платката от стария ключ не става на ромбоидния.С друга форма е.Няма как да го пъхнеш.А колкото до чипа,точно него трябва да вземеш от стария и да го сложиш в новата заготовка.
Ще ти е нужна платката от стар ключ ромбоиден,за да я сложиш в новата празна заготовка и като сглобиш всичко да я синхронизираш с централното заключване и да ти работи дистанционното
п.с.Имам чувството за дежа ву.Пишем едно и също нещо в два поста
ИзображениеИзображение

Предишна

Назад към E39