Сравнение на бензинови Е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Re: Сравнение на бензинови Е39

Мнение от bili1 » 24 Дек 2011, 15:10

Да споделя и аз малко опит предишната ми кола беше 520i E39 97г. купих я с 16-ски Styling 33 разхода ми беше 13-14л./100 градско...извън града разхода падаше стабилно немога да си кривя душата разхода като го изчислявахме идваше на 7-8л./100 после сложих на тая кола джанти Styling 32 17-ски предни 8j с гуми 235/45 и задни 9j с гуми 255/40 сложих и фланци доста големи отпред 25мм отзад 35мм :mhihi: лятото ми даваше разход 14,5-15-16л./100 градско зависи как я настъпвах :shock: зимата неможех да и смогвам незнам тогава какъв разход даваше ама си беше като на V8 :lol: сега съм с 523i E39 98г. с 15-ските даваше разход 11-13л./100 градско пак зависи как я карам,сега и сложих и на нея пак същите джанти Styling 32 17-ски и разхода почти остана същия качи го горе-долу с 1л. не повече :shock: имам приятел с 528i 97г. на него разхода му варира между 12-15л./100 градско зима-лято имам и друг приятел с 540i 2002г. автомат с нормално каране градско му дава 16-17л./100 като го смачка незнам какъв е разхода,но той казва,че е бая! :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 24 Дек 2011, 22:04

Това е една дълга тема,нещо като темите преди от рода на Is или 20-ка ...но както и да е!

Е39 520i ,ръчни скорости,M52 на 280 000км
извънградско с автопилот
-при 90км/ч
6л/100км
с двама човека,и малко багаж

-при 130км/ч
почти 7.5л/100км

-при 160км/ч
почти 9/100

-градски режим лято...сутрин от единия край на София до другия и обратно в час пик
не-повече от 9.5 с климатик
-зимата пак същия маршрут около 11

Почти същите числа са за Е39 528i ,ръчни скорости :!:

При Е39 528iA(автоматик),мотор на 205000км,нещата са малко по-различни.....но само в градски режим :

-лятото от единия край на София до другия и обратно час пик
около 14/100
-зимата пак същия маршрут е удряла и 19/100
Но автоматика си е автоматик,без натискане не става,докато ръката си се кара по-лесно,нормално е нейния разход да е по-малък!

Не ангажирам никой с мнението ми за разходите,правил съм многократно замерванията както посочи и по-горе колегата....засичал съм ги и винаги са били еднакви данните :
-стрелка на таблото(горе долу)
-показанията от бордкомпютъра за литри в резервоари
-бордкомпютър
-пълнене догоре и доливане
-каране по маршрути няколко пъти,отиване и връщане

Който и бензинов мотор да изберете,няма да съжалявате,стига да е поддържан и обслужван качествено,ще му се радвате дълго време :D
Дизеловите също са много добри,но на много километри,така че внимавайте(не че бензиновите не са де :mhihi: )
520i ....малко мудна
523i ....една идея по-живичка
525i...почти идеална
528i ...ръчни скорости......това е благината :bowdown:
530i ...ръчни скорости,вече двойна ванус система,но пък повече датчици,ламбди сонди и прочие(но пък не се чупят всеки ден,така че смело към модела )....двойния ванус дава усещане за голяма пъргавост в ниските обороти,както и е в действителност!

Весели празници и щасливи мигове с марката БМВ :bowdown:
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 25 Дек 2011, 10:10

latrel написа:530 е оптималният вариант като мощност разход :winky:

:yes:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 25 Дек 2011, 17:04

Най-добрата стратегия е да елиминираш 20-ката като вариант и да търсиш читав автомобил, с който и да е от другите мотори. Решаващият критерий трябва да е състоянието, а не обема на мотора :!:

П. С. Обикалял съм по-обяви половин година докато купя и да ти кажа има 528-ци, които са такива дараци, че и гола 20-ка ще ти се стори бърза и луксозна :winky:
530i е друга бира, но там вече отиваме на друга цена, данък, застраховка, поддръжка и т.н.т.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 е70 4.0d
Мечтае да кара: Валяк

Мнение от Niko88 » 25 Дек 2011, 18:34

Що пък да не вземе 520 кво им има, ако колегата не иска да се прави на състезател кво му е на 2.0с мотор, мене ако питаш вземи си дизел но 525д или 530д но вече парите стават доста.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Мнение от bili1 » 25 Дек 2011, 18:45

Ако е спокоен шофиор 520-ската няма да го разочарова с едни 15-ски или 16-ски макс ще му дава и що-годе добър разход...особено,ако и пътува повече извън градско ще е от доволен по-доволен :P ,но ако е свикнал на по-пъргава кола да подема още от ниските обороти по светофарите ще докара над 15-16л. на 100км. на тая 520-ска ще има да псува марката като луд,просто тоя мотор на това купе се развърта след 3500-4000 оборота! :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от VAT69 » 26 Дек 2011, 15:02

До миналата седмица и аз бях на същата вълна и изправен пред избора 520i/170 hp/ , 525i/193 hp/ даже на моменти поглеждах и към 530i,но както каза колегата за "косвените " разходи, не са за подценяване или ди зел модел,абе нещо от тези модели 2001-2003,E39.Разбира се, автомат задължително-няма по-добър борец в трафика.Как ибрах коя да е: 520-та е с идентичен разход с 525i като гориво и административни/по същата причина отпада 530i-та с мъка на сърце,но все пак търся кола с 50-60km ежедневен пробег/,дизелите отпадат също ,щото бе трудно да намеря читаво поддържан дизел ,отговарящ на условията ми за пробег,цена ,възраст,а и бензинка БМВ не съм имал досега.Така че ......имаме победител - BMW525i,193 hp,есен 2001,с пълна история от бмв дилар, един собственик. Съвети ,които приятел от сервизния бранш ми даде бяха: "... дизеловите двигатели на бмв са супер,щото не са на ......БМВ,а на Щаер,австрийски,но след като си решил бензинка,гледай охлаждането и да е в безупречно състояние-тези коли слабо място им е охлаждането.Разстоянието между 3-ти и 4-ти цилиндър е по-голямо и едно прегряване от повреден термостат или водна помпа избива точно там.Така че, вземеш ли бензинка,веднага и смени термостата и водната помпа с ОРИГИНАЛНИ такива,за да вържеш попа и да е мирно селото,както се казва....." Аз бих добавил,колега,ако вземеш автомат и е на повечко км ,за по-сигурно смени и маслото на скоростната кутия/смяната му на всеки 50-60 000км е предпоставка за вечен живот на кутията/.Дано не съм закъснял със съветите и успешна покупка.Оказва се ,че около Коледа е най -доброто време за покупка на автомобил - търговците са склонни към отстъпки,а ти си склонен да харчиш.Някак си е по-безболезнено за джоба.... :wave:

P.S. И аз не видях кирилизатор под "потребител"

Потребител
Аватар

Мнение от Sig sauer 226 » 26 Дек 2011, 21:48

Първо искам да пожелая весела Коледа и дано новата година да е по-добра и успешна от предишната.
Извинявайте, че питам така направо/доста прочетох за БМВ Е 39/, но все пак имам и конкретни въпроси...
Та....метата ми е да карам кола от тази прекрасна и класна марка...БМВ....Спрял съм се конкретно на Е 39, защото поне за мен е оптималната кола/одстатъчно комфортна, прилично мощна и с добра визия/......

Голям почитател съм на БМВ.Всъщност от марките автомобили признавам немските и скандинавските такива..От немските обаче БМВ за мен е марката.
Сега по същество...........
Имам една прилична сума от 12 000 лева и започвам да се оглеждам за Е 39......Разбира се ще се опитам да посъбера още парички, защото читавите Е 39 са над 9000 лева, а трябват пари и за обслужване каско и начално стягане, ако дай Боже купя БМВ Е 39....
В момента карам Волво S40 2.0 бензин и съм доста довален откъм здравина, надеждност, сигурност на пътя...Но в колата ми няма особен дух...Вече явно и свикнах и искам нещо по-сериозно.....Когато съм пробвал Е 39, просто класата и усещането вътре си е на ниво.....С уговорката, че съм опитал Е 39 525 ТДС, от който бягам и го изключвам.
Спирам се основно на бензинови Е 39.....Вие как мислите за над 10 000, може ли да се закупи що годе добра Е 39 523 или 528?
При/всъщност преди самата покупка явно ще трябва да я диагностицирам и да я проверя сериозно...
Започвам да търся по автокъщите от Дупница, имам вариант/но по-сложно/ да ми се докара от Германия, но очаквам доста да надвхвърля бюджета, който имам.
Много Ви моля да ме извините, че питам така общо, но все пак съм бос относно БМВ, с изключение на факта, че в тая марка съм влюбен.
Идва един много резонен въпрос-снощи в разговор на маса ми беше казано буквално, че Е 39 зимата не може да се кара...Това разбира се не го приех сериозно лично за себе си, защото знавм за наличието на системи за контрол на стабилността....Но все пак и Вас да попитам...
От друга страна съм виждал много БМВ-та зимата да се движат спокойно без занасяния.Виждал съм на лед и други работи обаче-излези от пътното платно, въртели се и така.
Това разбира се идва поради съчетанието лош/напознаващ спецификите на задното предаване шофьор, несъобразена скорост и лошо състояние на платното за движение.

Като избор на двигател нещо да ми кажете?
Не съм особено агресивен шофьор, но си мисля, че на тази кола 2,0 ка двигател/варианта 520/ идва доста слаб...
В момента колата, която имам е 2,0 140 конски сили и определено като е натоварена си губи доста от динамиката, пък разхода е осазаем......
Спирам се на Е 39, поради визията, комфорта, големината на колата, съчетана с прилични като динамика двигатели...
За парите, които съм готов да отделя дали може да се намери нещо сносно 523 или 528?

Другата алтернатива е, ако не е БМВ то Ауди А6 от 2001-2002г....Но не съм особен мераклия на тези коли.....Освен това, от ппрочетеното от мен, разбирам че А6 е с доста по-скъпа поддръжка, а дизеловите агрегати/говоря за 2,5 ТДИ/ трябва да се избягват.
Личното ми впечатление е, че Ауди А 6 от горепосочените години води пред Е 39 само с по-комфортния интериор/по-широко ми се струва/.....

След карането на Волво/, от което съм с прекрасни лични впечатления/ определено се спирам на немска кола/ с голям уклон към БМВ/ или отново Волво.....Но ми се иска да променя марката.....

Благодаря предварително и се надявам на разбиране от ваша страна!

ППП Поздрави Андрей! :)

Потребител
Аватар

Мнение от Sig sauer 226 » 27 Дек 2011, 2:59

Явно няма съфорумници готови да се отзоват за съвет.....
Нищо...Ще почакам

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 е70 4.0d
Мечтае да кара: Валяк

Мнение от Niko88 » 27 Дек 2011, 19:11

Sig sauer 226 написа:Явно няма съфорумници готови да се отзоват за съвет.....
Нищо...Ще почакам

Да те питам защо не харесваш дизела на БМВ? Карал ли си потдържал ли си или чул недочул не ги харесваш, ако ти се дават по 15-18 градско за бензин давай като поп.А относно коя е по добра напиши в търсачката има доста изписано вече.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Sig sauer 226 » 27 Дек 2011, 19:20

Niko88 написа:
Sig sauer 226 написа:Явно няма съфорумници готови да се отзоват за съвет.....
Нищо...Ще почакам

Да те питам защо не харесваш дизела на БМВ? Карал ли си потдържал ли си или чул недочул не ги харесваш, ако ти се дават по 15-18 градско за бензин давай като поп.А относно коя е по добра напиши в търсачката има доста изписано вече.

Нико, свикнал съм на як разход- в момента колата, която карам ми дава градско 14-15 литра на 100 км....

За БМВ ТДС съм чел доста критични мнения.....
От друга страна новото поколение дизели на БМВ като при 530Д например, колата е много скъпа за придобиване...

Спрял съм се на 525 или 528.....
520И е като краен вариант, но се въздържам, защото ще куца динамиката на колата.....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от twake » 27 Дек 2011, 19:30

Sig sauer 226 написа:Първо искам да пожелая весела Коледа и дано новата година да е по-добра и успешна от предишната.
Извинявайте, че питам така направо/доста прочетох за БМВ Е 39/, но все пак имам и конкретни въпроси...
Та....метата ми е да карам кола от тази прекрасна и класна марка...БМВ....Спрял съм се конкретно на Е 39, защото поне за мен е оптималната кола/одстатъчно комфортна, прилично мощна и с добра визия/......

Голям почитател съм на БМВ.Всъщност от марките автомобили признавам немските и скандинавските такива..От немските обаче БМВ за мен е марката.
Имам една прилична сума от 12 000 лева и започвам да се оглеждам за Е 39......Разбира се ще се опитам да посъбера още парички, защото читавите Е 39 са над 9000 лева, а трябват пари и за обслужване каско и начално стягане, ако дай Боже купя БМВ Е 39....
В момента карам Волво S40 2.0 бензин и съм доста довален откъм здравина, надеждност, сигурност на пътя...Но в колата ми няма особен дух...Вече явно и свикнах и искам нещо по-сериозно.....Когато съм пробвал Е 39, просто класата и усещането вътре си е на ниво.....С уговорката, че съм опитал Е 39 525 ТДС, от който бягам и го изключвам.
Спирам се основно на бензинови Е 39.....Вие как мислите за над 10 000, може ли да се закупи що годе добра Е 39 523 или 528?
При/всъщност преди самата покупка явно ще трябва да я диагностицирам и да я проверя сериозно...
Започвам да търся по автокъщите от Дупница, имам вариант/но по-сложно/ да ми се докара от Германия, но очаквам доста да надвхвърля бюджета, който имам.
Много Ви моля да ме извините, че питам така общо, но все пак съм бос относно БМВ, с изключение на факта, че в тая марка съм влюбен.
Идва един много резонен въпрос-снощи в разговор на маса ми беше казано буквално, че Е 39 зимата не може да се кара...Това разбира се не го приех сериозно лично за себе си, защото знавм за наличието на системи за контрол на стабилността....Но все пак и Вас да попитам...
От друга страна съм виждал много БМВ-та зимата да се движат спокойно без занасяния.Виждал съм на лед и други работи обаче-излези от пътното платно, въртели се и така.
Това разбира се идва поради съчетанието лош/напознаващ спецификите на задното предаване шофьор, несъобразена скорост и лошо състояние на платното за движение.

Не съм особено агресивен шофьор, но си мисля, че на тази кола 2,0 ка двигател/варианта 520/ идва доста слаб...
В момента колата, която имам е 2,0 140 конски сили и определено като е натоварена си губи доста от динамиката, пък разхода е осазаем......
Спирам се на Е 39, поради визията, комфорта, големината на колата, съчетана с прилични като динамика двигатели...
За парите, които съм готов да отделя дали може да се намери нещо сносно 523 или 528?

Другата алтернатива е, ако не е БМВ то Ауди А6 от 2001-2002г....Но не съм особен мераклия на тези коли.....Освен това, от ппрочетеното от мен, разбирам че А6 е с доста по-скъпа поддръжка, а дизеловите агрегати/говоря за 2,5 ТДИ/ трябва да се избягват.
Личното ми впечатление е, че Ауди А 6 от горепосочените години води пред Е 39 само с по-комфортния интериор/по-широко ми се струва/.....

След карането на Волво/, от което съм с прекрасни лични впечатления/ определено се спирам на немска кола/ с голям уклон към БМВ/ или отново Волво.....Но ми се иска да променя марката.....

528i ако си решен твърдо бензин, за дизела 530д и доволен ще останеш. Във всички случай ще върви много повече от сегашната ти кола. За бюджета който имаш може да вземеш запазана 28-ца, за дизела зависи. И при двете разхода на гориво е нормален, може да погледнеш темите в който се дискутира това, има колеги писали и за двата мотора, ръчка/автомат.
В ауди форума ще ти разправят, че аудито е по-добре. Тук всички ще казват обатното така че трябва да си решиш кое на теб ти по-харесва.

Потребител
Аватар

Мнение от Sig sauer 226 » 28 Дек 2011, 16:03

Туейк, благодаря ти!
Значи сериозно мислиш, че за парите, които имам мога да се хвърля на 528И?

Потребител
Аватар
Кара: Е34 518 Automatik
Мечтае да кара: Е34 М5

Мнение от Бай Петко » 29 Дек 2011, 16:14

http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=wuqlvzidybij Фейслифт,двоен ванос +около 2000лв докарване,регистрация.
Последна промяна Бай Петко на 30 Дек 2011, 15:09, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 29 Дек 2011, 16:27

twake написа:
Sig sauer 226 написа:Първо искам да пожелая весела Коледа и дано новата година да е по-добра и успешна от предишната.

528i ако си решен твърдо бензин, за дизела 530д и доволен ще останеш. Във всички случай ще върви много повече от сегашната ти кола. За бюджета който имаш може да вземеш запазана 28-ца, за дизела зависи. И при двете разхода на гориво е нормален, може да погледнеш темите в който се дискутира това, има колеги писали и за двата мотора, ръчка/автомат.
В ауди форума ще ти разправят, че аудито е по-добре. Тук всички ще казват обатното така че трябва да си решиш кое на теб ти по-харесва.

За 10-12000лв със сигурност ще можеш да вземеш хубава е39 фейс 2.5 или 30-ка бензин М54, над тая сума за е39 ако не е м5 или някоя уникална 530 ми си струва луда работа, май наскоро не се отваряли сайтовете за авто пазар.
528 и 523 доколкото знам фейс лифт няма, така че определено не си струва да си вземеш такава , щом си предвидил по сериозна сума, която може да ти стигне за фейслифт.
Елиминирай 20-ката / единствено 2.2 м54 е приемлив избор/ и който и бензинов мотор да вземеш ще си доволен.
С повече късмет и хубав комънрейл можеш да заккупиш за тая сума, не е като да няма избор.

ПредишнаСледваща

Назад към E39