Автоматични фарове
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Автоматични фарове
Мисля че чистачки. На врътката за фаровете трябва да имаш наляво положение А, това са автоматични фарове.

- mermenkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d e39
- tazzboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525d M-Sport
mermenkov написа:Здравейте колеги,
Това автоматични фарове ли са или само чистачки,...[/attachment]
Това колега е държката за вътрешното огледало

За активиране на фаровете колегата ти каза, а за активиране на чистачките треба лостчето за чистачките да бъде на 2-ра позиция.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- mermenkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d e39
За активиране на автоматичните чистачки мен ми работят когато лоста е на позиция 1, а това на огледалото което си обелязал не го бях загледал , ама да е дръжка не вярвам, то за какво му е дръжка
Мерси за коментара

Мерси за коментара

- todorakis82
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби
tazzboy написа:mermenkov написа:Здравейте колеги,
Това колега е държката за вътрешното огледалоА на държката това синьто е сензора за дъжд т.е автоматични чистачки. Сензора за фаровете е този:
За активиране на фаровете колегата ти каза, а за активиране на чистачките треба лостчето за чистачките да бъде на 2-ра позиция.
Колега имам сензор за дъжд автоматични чистачки това синьото, но на огледалото имам и това което е оградено с кръг на снимката на колегата, това ли е сензора за фаровете (за каакво служи той). На ключа за пускане на фаровете нямам автоматично пускане "А" колата е с фабричен ксенон 530ДА 2001г. 193к.с. фейслифт има функция изпрати ме до дома, как мога да разбера с какъв LCM модул съм.
- Сашо ///Майна
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39
Щом имаш "изпрати ме до вкъщи" функция значи си с LCM III.
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби
bmw sastezatel написа:Щом имаш "изпрати ме до вкъщи" функция значи си с LCM III.
Колега ако сменя само копчето (ключа) с функция "А" ще я имам ли екстрата (автоматични фарове) щом съм с LCM III модул или ще има много части за смяна и ще съм в филма.
С този модул може ли да се направят дългите фарове на дневни светлини на някакви проценти да пестя ксенона.
- Сашо ///Майна
- кандидат ентусиаст
-
За копчето не мога да ти кажа, но мисля че няма особено голям смисъл щом искаш да пестиш ксенона защото ако не се лъжа когато ключа е на позиция "А" включва къси и габарити(ангелските очи). Най-добре си направи дългите на процент с твоя модул можеш без проблем само трябва да си намериш човек който да ти го програмира.
tazzboy написа:mermenkov написа:Здравейте колеги,
Това колега е държката за вътрешното огледалоА на държката това синьто е сензора за дъжд т.е автоматични чистачки. Сензора за фаровете е този:
Това дето си го оградил е сензора за автоматичното,но затъмнение на огледалото

ПП Иво Борисов ти е отговорил,ако имаш буквате "А",преди нулата,значи си с автоматични светлини.Не знам какво има да активираш,ако го имаш това и сензора не ти се е преебал,трябва да си имаш автоматични фарове.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
И хубавото е че като си на А, фаровете се включват само ако стане тъмно, автоматично. Ако колата е с дълги на % и е включено копчето на А, колата си кара на дълги докато не стане тъмно или влезе в тунел например, тогава се включват късите.
Хубава екстра си е ама май трябва да се сменя стъклото със сензора или само сензора, копчето, програмиране и май това е.
Хубава екстра си е ама май трябва да се сменя стъклото със сензора или само сензора, копчето, програмиране и май това е.

- Сашо ///Майна
- кандидат ентусиаст
-
Аз пък си мислех, че ако е на "А" си светват късите след като запалиш независимо дали е ден или вечер. Щом се включват автоматично като се стъмни си е доста добра екстра. Ще е хубаво някой ако може да сподели какво е нужно за да се подкара тази екстра.
Да,супер екстра е Иво,но няма заради нея да сваля чисто ново уплътнение на стъклото,което надали ще се свали без да се нагъне лайсничката в него.Перфектно стъкло/здраво право/,плюс пари за друго стъкло+сензора,копчето,мисля,че и ЛЦМ модула се сменяше/ЛЦМ4Б/+ още доста разправии да си до окабеляваш + пази за стъклара...айде ще израсходвам 5-10 калории да си протегна пръстенцата и да щракна копчето 

- tazzboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525d M-Sport
mermenkov написа:За активиране на автоматичните чистачки мен ми работят когато лоста е на позиция 1, а това на огледалото което си обелязал не го бях загледал , ама да е дръжка не вярвам, то за какво му е дръжка![]()
Мерси за коментара
Може и така да се номерират позициите:
Лоста на позиция -1 - ръчно пускане (като бутнеш лоста от позиция 0 надолу, чистачките минават един път)
Лоста на позиция 0 - чистачки исключени
Лоста на позиция 1 - автоматични чистачки включени
Лоста на позиция 2 - нормална скорост на чистачките
Лоста на позиция 3 - бърза скорост на чистачките
Тогава си прав за позиция 1

@Ivo_Borisov - За сенсора дето съм го оградил прав си. Точно е за автоматично затъмнение на огледалото. Извинявам се за грешката. Аз мислех дето само червената точка дето е от вътрешната страна на огледалото е за автоматично затъмнение на огледалото. Но имало два сензора

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
cls6666 написа:nightdriver написа:добре , ясно , ще почвам да събирам чарколите
Димо започна ли да търсиш части ето ти една тема за теб много подробна
http://www.e39.org.uk/autolights.htm поздрави и да кажеш как са станали
Здрасти Ванка !
Не съм го видял това мнение , но да ти отговоря три години по-късно , нищо не съм направил...даже не помня защо се отказах

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
todorakis82 написа:bmw sastezatel написа:Щом имаш "изпрати ме до вкъщи" функция значи си с LCM III.
Колега ако сменя само копчето (ключа) с функция "А" ще я имам ли екстрата (автоматични фарове) щом съм с LCM III модул или ще има много части за смяна и ще съм в филма.
С този модул може ли да се направят дългите фарове на дневни светлини на някакви проценти да пестя ксенона.
LCM III модула е в два варианта, А и В. Само LCM III B е с опция за автоматични светлини. Ако си с LCM III A, няма да стане без смяна на модула. Освен това и сензора на предното стъкло, трябва да е комбиниран за дъжд и за светлини. Освен това и копчето, да е с позиция А наляво. И освен всичко останало, в България вече се кара денонощно с вкл. къси или дневни светлини и аз лично не виждам никакъв смисъл от автоматичните фарове.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4