Гонг за оставащи километри

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46-330i

Re: Гонг за оставащи километри

Мнение от viper_dg » 21 Май 2011, 21:38

Ivo_Borisov написа:Отиваш на меню 19, чакаш да стане OFF, натискаш и задържаш докато те прати в началото на меню 19. След това менютата са отключени.

колега проблема е че въобще не стигам до меню 19,нищо неми изписва нито тест нито менютата,даже и километража неми се нулира като задържа копчето,започвам да се съмнявам че копчето не е наред,някакви идеи.
\oOO)_(||||) (||||)_(OOo/
\_o___\\______//___o_/

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 22 Май 2011, 11:36

viper_dg написа:
Ivo_Borisov написа:Отиваш на меню 19, чакаш да стане OFF, натискаш и задържаш докато те прати в началото на меню 19. След това менютата са отключени.

колега проблема е че въобще не стигам до меню 19,нищо неми изписва нито тест нито менютата,даже и километража неми се нулира като задържа копчето,започвам да се съмнявам че копчето не е наред,някакви идеи.

Колега, за колко време задържаш това копче? Защото ако натиснеш еднократно копчето без да задържаш, се нулира километража, обаче ако задържиш няколко секунди, километражът не се нулира, тъй като борда е програмиран, че при задържане не това е идеята на натискането, и при продължително натискане не нулира. А за да стигнеш до менютата трябват 6-7 секунди задържане. Ако го натискаш за по 3-4 секунди, нито ще нулираш нито ще стигнеш до менютата :dunno: Другият вариант е да е заминало копчето, но това е достя рядко явление, освен ако нямаш друг проблем с таблото?

:bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46-330i

Мнение от viper_dg » 22 Май 2011, 18:20

goguma написа:
viper_dg написа:

Колега, за колко време задържаш това копче? Защото ако натиснеш еднократно копчето без да задържаш, се нулира километража, обаче ако задържиш няколко секунди, километражът не се нулира, тъй като борда е програмиран, че при задържане не това е идеята на натискането, и при продължително натискане не нулира. А за да стигнеш до менютата трябват 6-7 секунди задържане. Ако го натискаш за по 3-4 секунди, нито ще нулираш нито ще стигнеш до менютата :dunno: Другият вариант е да е заминало копчето, но това е достя рядко явление, освен ако нямаш друг проблем с таблото?

:bchug:

всички начини съм пробвал с това копче и нищо нестава,и с еднократно натискане не се нулира километража,не знам на това копче какво може да му се е случило за да откаже.
\oOO)_(||||) (||||)_(OOo/
\_o___\\______//___o_/

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от goguma » 22 Май 2011, 18:32

viper_dg написа:всички начини съм пробвал с това копче и нищо нестава,и с еднократно натискане не се нулира километража,не знам на това копче какво може да му се е случило за да откаже.

Може да не дава хубав контакт отзад копчето, но за тази цел трябва да свалиш таблото и да разгледаш. :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 26 Май 2011, 12:49

Зад този бутон има една гумичка с графит по нея, която прави контакт. Ако я няма, няма как да ти работи бутона. Свали предната част на километража и провери, дали са там и двете.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от goguma » 26 Май 2011, 15:25

mad_presley написа:Зад този бутон има една гумичка с графит по нея, която прави контакт. Ако я няма, няма как да ти работи бутона. Свали предната част на километража и провери, дали са там и двете.

Изображение

Хахаха, кажи ми честно, от какво БМВ е товa табло :mhihi: Коя е тая печка, дето вдига 300 :mhihi: :mrgreen:

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 26 Май 2011, 16:04

goguma написа:
mad_presley написа:Зад този бутон има една гумичка с графит по нея, която прави контакт. Ако я няма, няма как да ти работи бутона. Свали предната част на километража и провери, дали са там и двете.

Изображение

Хахаха, кажи ми честно, от какво БМВ е товa табло :mhihi: Коя е тая печка, дето вдига 300 :mhihi: :mrgreen:

Сигурно е от ТДС , само са му сменили циферблата :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530da touring

Мнение от BhO » 26 Май 2011, 17:20

goguma написа:

Изображение

До 270 по километраж май ги направи. 300 е ясно че няма как
http://www.youtube.com/watch?v=dYr5rNBMQOA

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от goguma » 26 Май 2011, 18:18

BhO написа:
До 270 по километраж май ги направи. 300 е ясно че няма как
http://www.youtube.com/watch?v=dYr5rNBMQOA

Ай стига бе, верно има такова нещо :mhihi:

Alpina D10 Bi-turbo характеристики:

Alpina model - D10 BITURBO
BMW donor model - E39 530d
Alpina Engine - G1
Power - 180 kW (245 PS; 241 bhp) @ 4200
Torque - 500 N·m (370 ft·lbf) @ 3500
Production - 2000–2003

Ама тия явно са пипали и диференциала, и най-вероятно е с 6 скорости за да стигне 270 км/ч :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 27 Май 2011, 9:49

Оффф, ама всички сте едни ентусиасти....едно табло от алпина не можете да познаете поне по синия цвят :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от goguma » 27 Май 2011, 20:38

mad_presley написа:Оффф, ама всички сте едни ентусиасти....едно табло от алпина не можете да познаете поне по синия цвят :mhihi:

Ааа, мани ти, печка с 300 на километража винаги е нова атракция :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 28 Май 2011, 13:51

goguma написа:
mad_presley написа:Оффф, ама всички сте едни ентусиасти....едно табло от алпина не можете да познаете поне по синия цвят :mhihi:

Не е кат дваиската а :mhihi:
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 28 Май 2011, 14:12

Абе и със ДДЕ 2.2 не е ама ... :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от goguma » 28 Май 2011, 14:27

Пресиян Василев написа:
goguma написа:

Не е кат дваиската а :mhihi:

Ако нямах електронно ограничение 250 км/ч, щеше да ми трябва километраж от Вейрон за да ми отчива скоростта :mhihi: Ама аз културно с 220-230 км/ч я карам, щото не искам да качвам разхода над 14-15 на 100 :mhihi: Иначе 520-ките са известни като прототип на реактивните самолети :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d ///M vision
Мечтае да кара: F10 550d///M

Мнение от stoino » 25 Яну 2013, 20:03

stoino написа:
goguma написа:
stoino написа:Сега да ви обясня защо като си палите колите сутрин стрелката ви показжа по малко гориво и защо като пакарате 2-3km се нормализира???Обяснението е много просто...Първо нашите коли имат по 2 резервоара и когато колата е в движение горивото се прехвърля в единия резервар,това може да видите от скритите менюта "тест 6"и можете също така да видите преди да запалите колата ,как горивото се е разпределило в двата резервоара,и не по равно естесвено например:в единия ти показва 5.2л,а в другия резервар 10.4л и след това пише сбора на двата 15.6...но в тест 6 меню 2 ви показва налично гориво 10.4л,и от там и стрелката показва по малко гориво,и вече след запалване на колата,горивото от първия резервар се прехвърля във втория и в тест 6 показанията са:първи резервар 0.0л,втори резервар 15.6 и общо в двата 15.6...След това можете да влезете в тест 6 меню 2 и там показанията са 15,6л и стрелката се е нормализирала...Надявам се да съм бил полезен....

Нищо не ни обясни, а самият ти се оплете още повече :angel: Прочети внимателно отново поста ми, за да разбереш какво точно става. Стрелката за резервоара на таблото не получава инфо от борд компа - тя си взима информацията от поплавъците в резервоара и показва директно на таблото, а оттам изпраща към борда колко бензин имаш, и борда калкулира колко г/д ще изминеш с този бензин и ти го изписва. Ако искаш да си гледаш литрите колко точно са си бърникаш по менютата. Освен това, от твоите писания излиза, че ако имаме пълен резервоар - по 35 литра в двете половини, на таблото винаги ще показва 35 литра, просто защото няма как всичките 70 да отидат в едната половина, за да се отчетат 70 литра :mhihi: Другото което е, аз достатъчно добре подчертах, че независимо с колко гориво я оставям - 15-20 литра, на сутринта ми показва почти 0 литра стрелката на резервоара и 30-40 км пробег - това няма нищо общо с минималното отклонение на стрелката на резервоара което ти се опитваш да обясниш. След 2-3 минути стрелката се изправя отново. И пак ще се повторя - случвало ми се е 2-3 пъти, и според мен някой датчик се заиграва, или някоя жичка пикае :mhihi: Но не ми се разглобява за да изследвам какво точно е :dunno: Така като се замисля, може и от студа да е било, защото доколкото помня през зимата ми се е случвало това.

ПС: знаем че колите ни са с 2 резервоара по 35 литра ;)

значи това съм го написал за тези които им марда малко стрелката,и това се случва до 20л в резервара,кодато имаш 70л нищо не мърда и си показва точно...А вие сте толкова слепи че освен да се заяждате друго не правите,ама аз не видях да дадете разумно обяснение...

Сега обяснявам с по-прости думи за отворените в този форум,който много разбират,но всъщност нищо не знаят и освен да се заяждат до сега не видях разумно обяснение от тях...
Е какво се случва, проблема е в поплавъците в резервоара, сменяте ги с нови и двата и проблеми няма да имате.
А стрелката играе, защото като е запален двигателя горивото в резервоара се прехвърля от лявата половина в дясната, и ако имате до 20 литра гориво, всичкото отива в дясно и поплавъка се вдига на високо, където най малко е работил и не е износен, съответно левия поплавък пада най-долу, защото няма гориво в неговата половина и ако има износване, дава грешни показания.
А като изгасите двигателя и оставите колата, горивото от дясната половина почва да се прелива на самотек в лявата, така горивото ако е малко (<20л), поплавъците падат до износената им част и не отчитат правилно, затова сутрин светят лампи за резерва, стрелката не се вдига, но след като се покара известно време всичко се нормализира.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39