Питане относно Фарове Xenon Hella Facelifft e39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
50 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Питане относно Фарове Xenon Hella Facelifft e39
Що пък трябва да дава 60лв за 1бр. (тея направо са се насрали) за китаец, след като при колегата @babuna са над два пъти по-евтини и човека си държи на гаранцията, за разлика от прехвалената луксима, която между врпочем няма никаква разлика от другите китайци, освен че са свръх скъпи

P.S На който му трябва адреса, ще си го намери в сайта!
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
И аз имам абсолютно същия проблем като от първото мнение. Фейслифтови фарове с китайски ксенон - на чисто сухо време що годе е добре, но мокро ли е или дори и съвсем леко да са замърсени фаровете минавам на свещи.
Пробвах да сменя само крушките с някакви други за 20тина лв същата работа..
Тези Лускима щом са изпитано добри ще станат ли на моите баласти и ще светят ли на макс или си искат нови комплект?
Мисля си направо да ретрофитна една система за миене на фарове.. щом я слагат задължително с фабричния ксенон сигурно има смисъл..

Пробвах да сменя само крушките с някакви други за 20тина лв същата работа..
Тези Лускима щом са изпитано добри ще станат ли на моите баласти и ще светят ли на макс или си искат нови комплект?
Мисля си направо да ретрофитна една система за миене на фарове.. щом я слагат задължително с фабричния ксенон сигурно има смисъл..
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- _-^Pampi^-_
- Потребител
-
Колеги, проблема с допълнително слаган китайски ксенон е в самите крушки, едно че някой не са добре центрирани в сокет-а и при монтаж самата крушка не е фокусирана правилно в рефлектора, от там фаровете светят слабо и на петна.
Другия проблем е порцелановия електрод на H7 китайските крушки.
При монтаж електрода трябва да е в долната страна на фара(на 6 часа), а китайците са завъртяли на 180 градуса сокета на крушката и електрода идва от горния край(на 12 часа) който предизвиква сянка в ценралната част на осветеността на фара.
Затова трябва да модифицирате самите крушки, електрода да се пада от долния край на фара като монтирате крушката.
Ето така:

Друг проблем със слаби фарове е, самите рефлектори да са мръсни или нагоряли...
Другия проблем е порцелановия електрод на H7 китайските крушки.
При монтаж електрода трябва да е в долната страна на фара(на 6 часа), а китайците са завъртяли на 180 градуса сокета на крушката и електрода идва от горния край(на 12 часа) който предизвиква сянка в ценралната част на осветеността на фара.
Затова трябва да модифицирате самите крушки, електрода да се пада от долния край на фара като монтирате крушката.
Ето така:

Друг проблем със слаби фарове е, самите рефлектори да са мръсни или нагоряли...
_-^Pampi^-_ написа:..................
точно така е с крушките китайчета

- balabana2001
- Потребител
-
- Кара: BMW 525dA
bmw_n00b написа:http://cgi.ebay.de/BMW-5er-E39-08-00-FACELIFT-STREUSCHEIBEN-BLINKER-WEISS-/370452511921?pt=Autoteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item5640b0bcb1 - ето ги стъклата, но ако фаровете ти са произведени 2002 г. голям зор ще видиш. Моите с флекса ги отваряхИначе стъклата са супер, нямат разлика с оригиналните и си струва галимацията стига да не потрошиш водачите на рефлекторите. Ако пък имаш някой счупен водач, т.е. ако ти тресе рефлектора, поръчвай и алуминиеви водачи и фарът става вечен.
ПП "Колегата" indzagio ме въртя и мен 2-3 дни с глупости, та накрая взех, че сам си ги направих
Здравейте колеги, аз си купих ремонтния комплект щипки от колегата indzagio, но още не съм ги сменил че не остава време да си играя и се чудя дали направо да не сменя и стъклата, така или иначе ще се отваре фара. До колкото виждам от линка по-горе цената би трябвало да е 90 евро за комплекта (две стъкла) нали така ?
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
hafte написа:Толко е+ 18 EUR доставка
А ти смени ли ги, колега? Да не съм пропуснал, но май не си писал... Вярвам си останал доволен, както и аз

Сега по празниците, че нямам време да се заиграя :-)
Ще има снимки, преди и сега като ги направя
Ще има снимки, преди и сега като ги направя
Здравейте,
Вече всичко е наред.
Може да видите сами разликата, като остана само да отида на един реглаж на фарове, че десния фар малко съм го разместил с една идея при монтажа.
Преди

След

Вече всичко е наред.
Може да видите сами разликата, като остана само да отида на един реглаж на фарове, че десния фар малко съм го разместил с една идея при монтажа.
Преди

След

- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528 на газчица...
- Мечтае да кара: МиГ-29
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
И аз днес направих две упражнения и определено има видим ефект. Китайските крушки както ги бях монтирал се падаха с електрода отгоре. С лека модификация ги преместих да се пада отдолу. Също лека полировка на стъклата отвън с някаква паста. Не повече от 10мин търкане на ръка, но си личи и отвън.
Не знам кое от двете доколко допринася но си струваше. По-нататък ще ги полирам както трябва - самия вид на колата става по-свеж.
Не знам кое от двете доколко допринася но си струваше. По-нататък ще ги полирам както трябва - самия вид на колата става по-свеж.
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
hafte снимай ги отново към март месец, надявам се че няма да са станали като старите до тогава
www.bmwпрофесори-bg.net
Имаки предвид, че старите бяха оригиналните hella, и за 9 години, даже бяха в завидно състояние.
Бяха се нацепили от страни понеже при предишното им сваляне май много ги нагрях.
Тези ако са наполовина качествени, надявам се да изкарат поне 4 години. Колегите които са с такива може да кажат как са след 1-2 години с тях.
Бяха се нацепили от страни понеже при предишното им сваляне май много ги нагрях.
Тези ако са наполовина качествени, надявам се да изкарат поне 4 години. Колегите които са с такива може да кажат как са след 1-2 години с тях.
- bulletspeed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 540IA m62b44 e36 320i m50b20
- Мечтае да кара: m1
Здравейте колеги, искам да попитам защото не ми стана много ясно.
Стъклата стават и на фар преди феислифта? Ако нямам лупа във фара пак ли стават ?
Гледам че тези стъкла за които сте дали линк са без черната пластмаса тя не е ли различна ?
Мерси предварително
Ще бъда много благодарен ако дадете и снимки на някой фар преди фейса за да се види точно как изглежда.
П.С пиша от телефон а запетаята я няма и трябва да обръщам езиците.
Стъклата стават и на фар преди феислифта? Ако нямам лупа във фара пак ли стават ?
Гледам че тези стъкла за които сте дали линк са без черната пластмаса тя не е ли различна ?
Мерси предварително
Ще бъда много благодарен ако дадете и снимки на някой фар преди фейса за да се види точно как изглежда.
П.С пиша от телефон а запетаята я няма и трябва да обръщам езиците.
Колега bulletspeed,
Стъклата за само за фейсов фар, а черната пластмаса си е в фара.
За преди фейса, БМВ си предлагат огигинални стъкла за смяна. Виж в онлайн каталога.
Стъклата за само за фейсов фар, а черната пластмаса си е в фара.
За преди фейса, БМВ си предлагат огигинални стъкла за смяна. Виж в онлайн каталога.
50 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4