Относно BMW 540i
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- e39 FEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
- Мечтае да кара: ново БМВ
- Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D
Re: Относно BMW 540i
Да, но замисли се колко от съвременните авомобили 2.5 и 3.0 литрови като най-масови са с ръчна скоростна кутия, от 100 автомобила да има 20 с ръчка, дефакто са малко тия с икономичните дизелари
сичко на мързел го удари еии ( ама и на мене ми се иска тайничко един автомат стептроник
)

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Аз съвременно БМВ не искам да карам
, защото имам някакво наблюдение колко са "хубави", парите не ги печатам, а и все по-трудно се изкарват, и не бих си купил от тия новите дараци... колкото и да са ми симпатични 

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- e39 FEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
- Мечтае да кара: ново БМВ
- Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D
LUCIFER'S написа:Аз съвременно БМВ не искам да карам, защото имам някакво наблюдение колко са "хубави", парите не ги печатам, а и все по-трудно се изкарват, и не бих си купил от тия новите дараци... колкото и да са ми симпатични
То да ти кажа и аз не искам ново БМВ ( въобще не само БМВ, всички нови коли са кощери) Абе хем искам, щот са нови и имат всякакви щуротий и яка визия, но пък с годините все повече ги развалят, ама как няма да ги развалят като гледат да печелят от продажба на резервни части а не автомобили

- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
LUCIFER'S написа:7 power е много прав за 540i, аз също много пъти съм го казвал на 520 мечтателите, но за дизелова ръчка нещата не стоят така. Дизеловия автоматик харчи с 3-5 литра повече градско спрямо такава с ръчна скоростна кутия
напълно си прав карам 525Д ръчка и ми гори под 10 градско, имам приятели с автоматици и не могат да повярват защото техните горят 13-14 градско
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
7 power написа:Това ми е последният пост извън темата просто ще отговоря и да се свършва.
Напиши в Google и ще си намерих достатъчно информация за восоко октанните бензини. Но все пак ако всеки се замисли малко ще стигне до извода, че високо октанните бензини създават повече енергия
Няма логика. Октановото число не е показател за калоричността на едно гориво:
Octane rating does not relate to the energy content of the fuel (see heating value). It is only a measure of the fuel's tendency to burn in a controlled manner, rather than exploding in an uncontrolled manner.
По темата - аз лично не бих сложил газ на 540-ка. Вярно, AC Schnitzer направиха онази М3-ка, ама това са AC Schnitzer. Нещо нямам доверие на нашите "майстори" да направят също толкова изпипан и безпроблемен продукт, колкото бих очаквал от немците. Иначе liquid phase LPG injection звучи като интересна идея, особено с потенциала за по-високи налягания...

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Чакайте бе колеги каква икономия са тия дизелаци лелеееее 2.5 дизел ли е турбо дизел ли е незнам какво 13-15л. градско
моето е 523i 2.5 бензин,ако ви кажа колко ми гори сигурно ще кажете,че ви лъжа или,че си измислям нормално каране 12.7л. градско настъпя ли го и качва на 13.5 предишната ми 520i ми гореше повече нормално 14.2 при настъпване 15.1 сега това е с по голям мотор и ми е по икономично аз сам съм се побъркал на тая кола и във вървенето има разлика не ви лъжа, дизел 2.5 водят го икономия 13-15 градско, 2.5 бензин 12.7-13.5 градско (повече не ми е качвало никога) каква икономия бе колеги
нямам нищо против дизелите харесват ми,но фактите говорят та като е дизел та какво,защо си мислят повечето,че като е бензин та горяло повече и аз преди си мислех така,но не е така е вярно вече V8 двигателите си горят малко повечко но 6 цилиндровите редови не са така 520-ката градско първа,втора докато подеме купето и изгори света а на по мощния двигател не му е нужен толкова бензин докато подеме (така поне ми го обясниха на мене)

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
А бе , когато с един резервоар изминете 1000км с 130км/ч с бензиново бмв , тогава ми се обадете 

- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
bili1 написа:Чакайте бе колеги каква икономия са тия дизелаци лелеееее 2.5 дизел ли е турбо дизел ли е незнам какво 13-15л. градско![]()
моето е 523i 2.5 бензин,ако ви кажа колко ми гори сигурно ще кажете,че ви лъжа или,че си измислям нормално каране 12.7л. градско настъпя ли го и качва на 13.5 предишната ми 520i ми гореше повече нормално 14.2 при настъпване 15.1 сега това е с по голям мотор и ми е по икономично аз сам съм се побъркал на тая кола и във вървенето има разлика не ви лъжа, дизел 2.5 водят го икономия 13-15 градско, 2.5 бензин 12.7-13.5 градско (повече не ми е качвало никога) каква икономия бе колеги
![]()
нямам нищо против дизелите харесват ми,но фактите говорят та като е дизел та какво,защо си мислят повечето,че като е бензин та горяло повече и аз преди си мислех така,но не е така е вярно вече V8 двигателите си горят малко повечко но 6 цилиндровите редови не са така 520-ката градско първа,втора докато подеме купето и изгори света а на по мощния двигател не му е нужен толкова бензин докато подеме (така поне ми го обясниха на мене)
![]()

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Колеги защо темата тръгна пак на сравнение бензин дизел, момчето питаше за 540 тя темата на къде отиде....
За газта и аз не съм и фен, карам си на бензин, но съм виждал Порше Каиен на газ, така че правете си извод в днешно време всичко е възможно стига човек да има желание и пари, защото една уредба за В8 е към 2 бона най малко и всичко е въпрос на сметка колко км навърташ и за колко време ще я избиеш и после ща даваш напред.
А относно бензин с/у дизел имаме в семейството и 520 и 525 тдс еднакви години горе долу на близки км са, в софия 20ката ми лапа 12-13 при пенсионерско каране и в нормален трафик, при настъпване скача към 16-17, извън града зависи от скоростта но над 10-11 не е качвала.
За дизелака нещата са други градско 10-11 нафта (купена на далавера от един роднина камионджия по 1,50лв)
, извън града пада на 7,8/100.
Та мисълта ми е ако взимаш нафта на далавера и + 2,3 литра по нисък разход на печката далавера има и то не малка, а ако случиш и на читав дизел който не ти изтропва всеки ден..... тогава вече нещата са още по други
За газта и аз не съм и фен, карам си на бензин, но съм виждал Порше Каиен на газ, така че правете си извод в днешно време всичко е възможно стига човек да има желание и пари, защото една уредба за В8 е към 2 бона най малко и всичко е въпрос на сметка колко км навърташ и за колко време ще я избиеш и после ща даваш напред.
А относно бензин с/у дизел имаме в семейството и 520 и 525 тдс еднакви години горе долу на близки км са, в софия 20ката ми лапа 12-13 при пенсионерско каране и в нормален трафик, при настъпване скача към 16-17, извън града зависи от скоростта но над 10-11 не е качвала.
За дизелака нещата са други градско 10-11 нафта (купена на далавера от един роднина камионджия по 1,50лв)

Та мисълта ми е ако взимаш нафта на далавера и + 2,3 литра по нисък разход на печката далавера има и то не малка, а ако случиш и на читав дизел който не ти изтропва всеки ден..... тогава вече нещата са още по други

- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
dbanchev написа:Колеги защо темата тръгна пак на сравнение бензин дизел, момчето питаше за 540 тя темата на къде отиде....
За дизелака нещата са други градско 10-11 нафта (купена на далавера от един роднина камионджия по 1,50лв), извън града пада на 7,8/100.
много си прав колега,по темата - най-добре е колата да се движи с такова гориво за каквото е създадена
- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Чакайте бе колеги каква икономия са тия дизелаци лелеееее 2.5 дизел ли е турбо дизел ли е незнам какво 13-15л. градско моето е 523i 2.5 бензин,ако ви кажа колко ми гори сигурно ще кажете,че ви лъжа или,че си измислям нормално каране 12.7л. градско настъпя ли го и качва на 13.5 предишната ми 520i ми гореше повече нормално 14.2 при настъпване 15.1 сега това е с по голям мотор и ми е по икономично аз сам съм се побъркал на тая кола и във вървенето има разлика не ви лъжа, дизел 2.5 водят го икономия 13-15 градско, 2.5 бензин 12.7-13.5 градско (повече не ми е качвало никога) каква икономия бе колеги нямам нищо против дизелите харесват ми,но фактите говорят та като е дизел та какво,защо си мислят повечето,че като е бензин та горяло повече и аз преди си мислех така,но не е така е вярно вече V8 двигателите си горят малко повечко но 6 цилиндровите редови не са така 520-ката градско първа,втора докато подеме купето и изгори света а на по мощния двигател не му е нужен толкова бензин докато подеме (така поне ми го обясниха на мене)
Колега, кой ти пълни главата с такива глупости?
Колега,незнам дали са глупости или не знаеш всезнаиковци има навсякъде и така ми обясниха незнам колко е вярно незнам неказвам,че разбирам от коли,но на едно нещо вярвам защото съм го видял вече 2.0 мотор ми гореше 14.2 градско нормално каране без ръчкане почна ли да го настъпвам обортомера след 3000 оборота и веднага качва над 15 двигателя ми беше много читав запазен хубав работеше нормално диагностики съм минавал всичко смених я сега съм с 523 2.5 мотор гори по малко
нещо което не съм очаквал карам си го нарочно нормално кеф ми е да гледам разхода 12.7 го е забил немърда ако не го настъпвам,мислел съм ги дизелите наистина за икономични чувал съм приказки от приятели 8-9-10-11 максимум на 100км обаче тука чета 13-15 ем то това не е икономия за 2.5 дизел

Колега, кой ти пълни главата с такива глупости?
Колега,незнам дали са глупости или не знаеш всезнаиковци има навсякъде и така ми обясниха незнам колко е вярно незнам неказвам,че разбирам от коли,но на едно нещо вярвам защото съм го видял вече 2.0 мотор ми гореше 14.2 градско нормално каране без ръчкане почна ли да го настъпвам обортомера след 3000 оборота и веднага качва над 15 двигателя ми беше много читав запазен хубав работеше нормално диагностики съм минавал всичко смених я сега съм с 523 2.5 мотор гори по малко

dbanchev написа:... но съм виждал Порше Каиен на газ, така че правете си извод в днешно време всичко е възможно стига човек да има желание и пари ....
По скоро правете си извод какви хора карат Cayenne в днешно време .......
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
tsb_bg написа:dbanchev написа:... но съм виждал Порше Каиен на газ, така че правете си извод в днешно време всичко е възможно стига човек да има желание и пари ....
По скоро правете си извод какви хора карат Cayenne в днешно време .......

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
LUCIFER'S написа:...не слагай всички под тоя знаменател
имам приятел със кайен турбо чисто нов си го купи.... отиде веднъж на организирано офроад забавление, не му хареса със кайена и отиде си купи чисто нов дефендър ...
Ами за това говоря - един от малкото хора, който като е преценил че колата не е това което се очаква или иска от нея я сменил и си е купил това което му трябва и му изнася а не е тръгнал да съсипва кайена ....
- twake
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
nightdriver написа:А бе , когато с един резервоар изминете 1000км с 130км/ч с бензиново бмв , тогава ми се обадете
Минах 950 км с един резервоар с бензиново бмв