Tурбото?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
47 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: Tурбото?
Колега нека ти огледат и "горещия охлюв" на турбината за пукнатина или от гарнитурата на турбото и шапламента и самия шапламент за пукнато. Защото ако студена се пали и се тръгва веднага.... пукат колектор (чугунен!) и турбо...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
От както съм я взел сутрин докато не излезе от синиото над 1.5 оборота не я карам и чак вече като отиде на средата лека полека започвам нормално да карам. Това го знам още преди да я взема, понеже много ме беше страх от такъв двигател 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- ясен николов
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: само бмв та
- Детайли за колата: много бърза
да не е издухала катализатора и да свисти повечко ,,турбото,,поне така се получава като го няма .само като идея 

- optimist
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e65 730d SE
- Мечтае да кара: m5
Колекторите на ТДС-а кви са да не би пластмасови виж там да не е ключа към особения звук 

- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
Абе колега ,да не си си махнал катализатора и да са ти сложили само тръба на неговото място,че аз така фучех като хала?

Не съм махал нищо от колата, всичко си е фабрично по нея. Само консумативи съм сменял и вече не знам какво да правя. Утре имам час в сервиз и дано вече се разбере от какво е, че така ме е страх да я карам. Мериха турбото пак днеска - всичко в перфектни стойности. Не мгоа да разбера от какво може да е тогава. Притеснява ме едно само - защо бута масло? Днеска съм долял 500 грама за има няма 40 км. А до сега, преди да изкочи тоя звук за 50 000км не е бутала и грам преди да сменя маслото. Нямам обяснение вече аз за себе си.. Върви си пак по същия начин, не е губила мощност, нито нищо..

- ясен николов
- ентусиаст
-
Добре де, как може да е турбо при положение, че е в нормите и на компютър и нито има масло по маркучите нито нищо. Дърпа си и си ускорява както преди, само звука е друг ?

- ясен николов
- ентусиаст
-
Здравейте отново, колеги. След близо седмица висене по сервизите и без правене на никакъв ремонт по колата се разбра от какво е. Колата от към двигател и турбо са в абсолютно нормално стойности. Днеска при огледа се погледна и нафтовата помпа - където е проблема. На 2 места изтича нафта и масло от нея и от там идва самия проблем - загуба на маслото. Другия проблем със съскането се оказа катализатора. За нафтовата помпа разбрах, че в Ловеч ги рециклират, така ли е? А за катализатора какво ще ме посъветвате? Ако се махне после усеща ли се разлика във вървежа, разхода и т.н. ?

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
За катализатора мога да ти кажа че освен малко повече да се чува турбото няма да усетиш негативен ефект.Аз съм ги махнал и няма нищо лошо,нито откъм вървеш нито откъм разход 

- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
doomy525 написа:Здравейте отново, колеги. След близо седмица висене по сервизите и без правене на никакъв ремонт по колата се разбра от какво е. Колата от към двигател и турбо са в абсолютно нормално стойности. Днеска при огледа се погледна и нафтовата помпа - където е проблема. На 2 места изтича нафта и масло от нея и от там идва самия проблем - загуба на маслото. Другия проблем със съскането се оказа катализатора. За нафтовата помпа разбрах, че в Ловеч ги рециклират, така ли е? А за катализатора какво ще ме посъветвате? Ако се махне после усеща ли се разлика във вървежа, разхода и т.н. ?
Катализатора го разкарай, и си сложи средно гърне или не слагай, твоя работа.
Разход/вървеж смятам, че ще се оптимизират след премахването му.
А за помпата предполагам ,коя семеринга ти е заминала и меша маслото с нафтата имах тоя проблем на един МАН с Бош помпа, цапаше нафтата с масло. Ами няма какво да се вайкаш това се ремонтира (стига да не е пукнат корпуса на помпата). Сваля се смянят се гарнитурките, семерингите и пак се слага, палиш и караш. Във всеки сервиз където правят помпи ще ти извършат услугата, вече виж къде е по-евтино и кой работи качествено.
Успех с ремонта.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Бера,пак се изказа Некомпетентно !
Къде в роторната помпа видя масло и мазане бе ??? На тоя МАН помпата мога да се обзаложа че е била редова и за това е с мазане 

Aми утре помпата най вероятно ще се свали от колата и ще се прати или за Русе или за Ловеч. Преди да я оставя в серввиза беше на автомивка да измият двигателя и отдолу всичко да падне, да се види от къде тече това масло и тая нафта, защото няколко дена преди да стане тоя фал като отворя капака мирише на нафта много. И когато бях днеска в сервиза като се качи на стенда и се запали и като е на 1 място колата започва едно сълзене от маркучетата. От никъде другаде, нито тече нито капе и не мога да си го обясна и аз това масло, но..

- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
ivanov 530d написа:Бера,пак се изказа Некомпетентно !Къде в роторната помпа видя масло и мазане бе ??? На тоя МАН помпата мога да се обзаложа че е била редова и за това е с мазане
Да и една семеринга изтърваше и нафтата в резетвоара беше черна (мешана с масло). На ТДС-а тоя семеринг ,който е на вала който излиза от помпата и отива на зъбното колело и ангренажната верига не се ли скапва и да се получава същото?
47 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4