Компютър МК4 въпрос !!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
ми връзвате го на ГТ1/ДИС и както се преодира колата след поставяне на нави - така си го прекдиратате, без да се избира опция DSP (digital sound procesor)
ПС: не е много мощен усилвателя - звука обаче е убииствен, нищо общо няма със стандартния звук на Е39, обаче трябва да разглабяш предни и задни врати за да слагаш говорители и там
ДСП-то е със 12-14 говоритела
12 ако басовете са двунамоткови или 14 ако са обикновенни
ПС: не е много мощен усилвателя - звука обаче е убииствен, нищо общо няма със стандартния звук на Е39, обаче трябва да разглабяш предни и задни врати за да слагаш говорители и там

- map13
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 525d вагон
да преговорим
слагам навито .. като го монтирам ще изкочи ли звук картина ... и после трябва задължително да прекодирам в сервиз нали така ... / извинявам се, че така тъпи въпроси ама ... не съм грам в час и искам да знам какво след какво следва / !! Монтажа лесен бил .. прекарвам кабелите монтирам дреболиите и щракам буксите така ли ??

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
значи,,,, (голяма пауза да си поемете дъх че после точки и запетайки няма да слагам) като вържеш всички кабеляци трябва да тръгне всичко без:
положение 1: върви всичко без борд компютъра (не изкарва среден разход, средна скорост и т.н.) -иска смяна на табло с голям борд и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО прекодиране със ГТ1/ДИС
положение 2: не иска да изкара картина - или грешка при окабеляването, или МК3/МК4 е бил на Е46 със малко радио - иска ЗАДЪЛЖИТЕЛНО прекодиране със ГТ1/ДИС
положение 3: върви всичко с изключение на радиото - ако нямаш ДСП усилвател значи радиото е било на кола с усилвател и си го търси, ако имаш ДСП усилвател, значи радиото е било на кола без усилвате и като намира твоя се шашка - иска ЗАДЪЛЖИТЕЛНО прекодиране със ГТ1/ДИС и при двете положения
положение 4: тръгва, но не можеш да управляваш менютата и не ти работи мулти волана - някъде АЙ-Буса (кабела е с цвят жълто/сиво/бяло) не е вързан и/или е вързан на маса или плюс - самият АЙ-Бус е защитен срещу дурашки изпълнения така че и да го окъсите или да го омасите нищо няма да стане на колата, но докато не е свързан както трябва няма да работят мулти волани, управления на радио, нави и други такива.
положение 5: обади се да кажеш какво е - се ще го измислим
ПС: както се вижда кодирането е основен процес при всички положения - така че сега проучвам един малко по-евтин вариянт да подкарам ГТ1 (Mad_Presley също работи по въпроса много настойчиво) за да можем да си кодираме системите сами, защото в повечето случай като се отиде в официален серви и гледат странно (все едно ги караш да ти пренапълнят катализатора)
ПС: по принцип е точно така - щракаш буксите и върви всичко, ако има проблем с нещо се обаждай да помагаме
ПС ПС: ако беше по-близко до Разград щеше да е удоволствие да я монтирам на цената на някоя двулитрова шуменска и някое друго кебапче

положение 1: върви всичко без борд компютъра (не изкарва среден разход, средна скорост и т.н.) -иска смяна на табло с голям борд и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО прекодиране със ГТ1/ДИС
положение 2: не иска да изкара картина - или грешка при окабеляването, или МК3/МК4 е бил на Е46 със малко радио - иска ЗАДЪЛЖИТЕЛНО прекодиране със ГТ1/ДИС
положение 3: върви всичко с изключение на радиото - ако нямаш ДСП усилвател значи радиото е било на кола с усилвател и си го търси, ако имаш ДСП усилвател, значи радиото е било на кола без усилвате и като намира твоя се шашка - иска ЗАДЪЛЖИТЕЛНО прекодиране със ГТ1/ДИС и при двете положения

положение 4: тръгва, но не можеш да управляваш менютата и не ти работи мулти волана - някъде АЙ-Буса (кабела е с цвят жълто/сиво/бяло) не е вързан и/или е вързан на маса или плюс - самият АЙ-Бус е защитен срещу дурашки изпълнения така че и да го окъсите или да го омасите нищо няма да стане на колата, но докато не е свързан както трябва няма да работят мулти волани, управления на радио, нави и други такива.
положение 5: обади се да кажеш какво е - се ще го измислим

ПС: както се вижда кодирането е основен процес при всички положения - така че сега проучвам един малко по-евтин вариянт да подкарам ГТ1 (Mad_Presley също работи по въпроса много настойчиво) за да можем да си кодираме системите сами, защото в повечето случай като се отиде в официален серви и гледат странно (все едно ги караш да ти пренапълнят катализатора)

ПС: по принцип е точно така - щракаш буксите и върви всичко, ако има проблем с нещо се обаждай да помагаме

ПС ПС: ако беше по-близко до Разград щеше да е удоволствие да я монтирам на цената на някоя двулитрова шуменска и някое друго кебапче

Последна промяна spacepl на 19 Мар 2009, 0:03, променена общо 1 път
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
map13 написа:да преговоримслагам навито .. като го монтирам ще изкочи ли звук картина ... и после трябва задължително да прекодирам в сервиз нали така ... / извинявам се, че така тъпи въпроси ама ... не съм грам в час и искам да знам какво след какво следва / !! Монтажа лесен бил .. прекарвам кабелите монтирам дреболиите и щракам буксите така ли ??
Колега map13,дано разбираш от електроника,защото за колегите spacepl и mad_presley както те обясняват,е лесна работа.......да ама за тях.Ако разбираш колкото мен т.е никак от такава работа ще обикаляш колата няколко дена като голям камък

- map13
- младши ентусиаст
-
Голямо благодаря
!! щото сега правя сухи тренировки в къщи
и много букси ми остават не свързани и ги гледам умно
.. в ТВ тунера влиза само една а има две .... компютъра и да не иска трябва да тръгне / от е46 с голяма навигация е / ама тия малките усливателчета са ми голям филм .. там всички кабеляци са направо еднакви
а от какво се захранва пущинята ... само масата я виждам събрана на един сноп ..

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Един съвет!
Първо нахвърляй всичко в багажника, включи буксите, виж дали всичко работи и тогава започвай да разхвърляш колата
Кодирането го остави за после, първо свърши трудната работа (въпреки, че май прекодирането е по-трудната работа в БГ).
Първо нахвърляй всичко в багажника, включи буксите, виж дали всичко работи и тогава започвай да разхвърляш колата

Кодирането го остави за после, първо свърши трудната работа (въпреки, че май прекодирането е по-трудната работа в БГ).
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Като сложиш всичко ще видиш че не е толкова страшно!!!
А и mad_presley и spacepl са много отзивчиви , колоко пъти съм ги притеснявал докато "запали", за което съм им МНОГО БЛАГОДАРЕН многоооооооооооооооооо рядко има такива колеги като тях!!

А и mad_presley и spacepl са много отзивчиви , колоко пъти съм ги притеснявал докато "запали", за което съм им МНОГО БЛАГОДАРЕН многоооооооооооооооооо рядко има такива колеги като тях!!
Последна промяна D.Pavlov на 09 Апр 2009, 9:48, променена общо 1 път
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"
- map13
- младши ентусиаст
-
... днес се опитах да я пусна .... резултата .. нулев
вързах монитора, компютъра и радио модула ... хванах маса .. ама тоя пуст + от къде да го хвана ... само от едно място ли е ... или са две ??

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
map13 написа:... днес се опитах да я пусна .... резултата .. нулеввързах монитора, компютъра и радио модула ... хванах маса .. ама тоя пуст + от къде да го хвана ... само от едно място ли е ... или са две ??
Виж на горната снимка има една голяма бяла букса.на колата ти я има същата.Ако си взел цялото окабеляване, изключваш тази от колата и включваш тази от инсталацията на навигацията.Също така, трябва да ти е вързан и радио модула

- map13
- младши ентусиаст
-

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Ето за тази букса говоря:
Намира се отзад в ляво.Изключваш това, което е закачено на нея и закачаш тази от инсталацията на навигацията.

Намира се отзад в ляво.Изключваш това, което е закачено на нея и закачаш тази от инсталацията на навигацията.
- map13
- младши ентусиаст
-

Хиляди благодарности на колегите помогнали със съветите !!
С леки мъки при монтажа, че монитора се оказа ровичкан нещо ама го оправиха .... / колегата от който взех монитора, дето викаше няма проблем пич бачка си нормално .. малко ме послъга ама майната му нали го оправиха да е жив и здрав /
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
аиде честито колега, хубаво си призна че много разлика няма със или без нави но както и да е
даваи снимки да видим как се е получило
бтв, аз ти паза черните интериорни лаисни, са как бодна нави ще заспи с тях, когато има парички ако искаш свиркаи

даваи снимки да видим как се е получило
бтв, аз ти паза черните интериорни лаисни, са как бодна нави ще заспи с тях, когато има парички ако искаш свиркаи

- map13
- младши ентусиаст
-
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4