Дискове и Накладки за Е39 - мнения
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Дискове и Накладки за Е39 - мнения
Мисля, че писах и в друга тема, но и тук да доложа.
Преди 2 месеца монтирах АТЕ дискове с АТЕ керамични накладки = повече от доволен. Нула прах, нула шум при спиране.
Докато се сработят дисковете с накладките има лека вибрация при спиране, заради каналите, но това е нормално.

Лагер главините са FAG
Преди 2 месеца монтирах АТЕ дискове с АТЕ керамични накладки = повече от доволен. Нула прах, нула шум при спиране.
Докато се сработят дисковете с накладките има лека вибрация при спиране, заради каналите, но това е нормално.

Лагер главините са FAG

Аз пък точно от това се притеснявам.Че нямам прах от феродо по джантите.Моите накладки са АТЕ,но не е ли по добре да има феродо,значи ще щадят повече дисковете?
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
И аз съм с ате и за 2дни каране в софия, джантите стават черни. Тествах ги и при аварийно спиране - колата се изправя на решетка буквално 

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
аз съм с ате 324 и накладки текстар и единственият недостатък е че свирят много гадно
поне пък колата спира както трябва де..
прах си има доволно.. но пък няма как иначе
поне пък колата спира както трябва де..
прах си има доволно.. но пък няма как иначе
- balabana2001
- Потребител
-
- Кара: BMW 525dA
И аз да споделя малко опит:
Май 2013 - Предни дискове и накладки Текстар от колегата Лавиатан минал съм 25к километра от тогава ( повечето от тях извънградско натоварен до горе), нямам забележки, като гледам накладките ще изкарат още 3-4к километра, а дисковере ще изкарат поне още 25к километра ако не и повече.
ТЕКСТАР 92075005 Спирачен диск PRO - 83 лв. - с въглеводородно покритие .
За накладките :
ТЕКСТАР 2199003 Дискови накладки - 83 лв.комплект
Май 2014 - задни дискове и накладки (дискове Джурит, накладки Текстар - това ми сложиха в сервиза в който ходя от 5 години този път не ми се занимаваше да си купувам аз и да ходя да обикалям да ги сменям някаде), не съм усетил рализка с преди, минал съм 12-13к километра от тогава, видимо почти няма и следи от износване.
Дискове Джурид - 81 лв броя
Накладки Текстар - 72 лв комплект
Като цяло не съм имал проблеми с тези комбинации.
Май 2013 - Предни дискове и накладки Текстар от колегата Лавиатан минал съм 25к километра от тогава ( повечето от тях извънградско натоварен до горе), нямам забележки, като гледам накладките ще изкарат още 3-4к километра, а дисковере ще изкарат поне още 25к километра ако не и повече.
ТЕКСТАР 92075005 Спирачен диск PRO - 83 лв. - с въглеводородно покритие .
За накладките :
ТЕКСТАР 2199003 Дискови накладки - 83 лв.комплект
Май 2014 - задни дискове и накладки (дискове Джурит, накладки Текстар - това ми сложиха в сервиза в който ходя от 5 години този път не ми се занимаваше да си купувам аз и да ходя да обикалям да ги сменям някаде), не съм усетил рализка с преди, минал съм 12-13к километра от тогава, видимо почти няма и следи от износване.
Дискове Джурид - 81 лв броя
Накладки Текстар - 72 лв комплект
Като цяло не съм имал проблеми с тези комбинации.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
И аз да се отчета - преди 2 хил. км. предни дискове и накладки ТРВ. И на мен не ми се занимаваше да ги купувам и да си ги сменя сам, затова от сервиз/магазин, в който ходя от повече от 10 години. Е, за толкова километри биенето във волана е по-осезаемо, отколкото със старите ми дискове. Утре ще ги меря, но съм 99% сигурен, че са криви. Останалото по предницата е здраво/проверено... 

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Тъкмо се връщам от сервиза - дисковете се оказа, че са като нови... Ще трябва обаче да мина към темата за рециклиране на рейка... 

Смени си тампоните на кривите носачи и ще спре да бие
100% изпорбвано, аз съм полиоретан и вече почти година, няям ядове 

Фабрично не се вгражда полиоретан и съм сигурен,че не им е било на нов автомобил
Това, че като сложите полиоретан и колата стане на каруца и цялото усилие отиде на шарнирите с нищо не решава проблема.Напротив само е временно и след това ще се отрази и на шарнирите.
Пп не искам да се заяждам с никой все пак всеки си решава.Просто гледам субективно на нещата.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Това, че като сложите полиоретан и колата стане на каруца и цялото усилие отиде на шарнирите с нищо не решава проблема.Напротив само е временно и след това ще се отрази и на шарнирите.
Пп не искам да се заяждам с никой все пак всеки си решава.Просто гледам субективно на нещата.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Не съм много съгласен, че цялото усилие, ще се пренесе на шарнира, възможно е да има някакъв ефект, че тампоните са по твърди, но така като се змисля как са разположени не виждам как ще стъжнят, чак толкова нещата.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
съгласен съм и аз че тези пласмасови тампони не обират никакви вибрации и от тях се разбиват редица неща..
стават за хубави пътища които ние нямаме и никога няма да имаме
стават за хубави пътища които ние нямаме и никога няма да имаме
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Слагането на полиуретан на е39 е най-голямата безмислица.
Няма никакъв положителен ефект от това.Единствено се разваля леко комфорта и се скъсява живота на окачването.
Слагал съм на е36-ци и там има ефект върху управлението,но при е39 е загубена кауза.
Няма никакъв положителен ефект от това.Единствено се разваля леко комфорта и се скъсява живота на окачването.
Слагал съм на е36-ци и там има ефект върху управлението,но при е39 е загубена кауза.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
(bubsa) написа:Слагането на полиуретан на е39 е най-голямата безмислица.
Зависи какво целиш все пак

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
Аз си карам с Текстар,много съм доволен,последният път си ги взех от колегата Laviatan,много свестно и приятно момче! Препоръчвам!

[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
The 5th element написа:Аз си карам с Текстар,много съм доволен,последният път си ги взех от колегата Laviatan,много свестно и приятно момче! Препоръчвам!![]()
И аз,задни дискове и накладки от колегата Laviatan,за сега ги напасвам,че са на 200 км...но няма свирене няма нищо и се усеща голяма разлика спрямо преди.