Дискове и Накладки за Е39 - мнения
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Дискове и Накладки за Е39 - мнения
Темата е стара , но специално за Е39 винаги ще е актуална. Та .. накратко. Аз също имах проблеми с тресенето 110- 130 км. И като се почна гуми, джанти , дискове и т.н както си му е реда. Резултата- мааалко по добре отколкото беше. Случайно намирам това https://www.youtube.com/watch?v=5N-BAQ8LUUg и си казвам. така и така батак , поне д е пълен. Намирам мястото където имат такава машина , ииииииииииииии оооо чудо. Вибрациите ги няма. Няма да казвам имена на сервизи да не стане реклама. Всеки сам може да потърси и намери. В България има 10-ина такива машини.
П.С. Между другото проблема е масов. Аз бях 3-и по ред , а пред мен бяха opel insignia 2014 , БМВ Е60 , и Е90.
П.С. Между другото проблема е масов. Аз бях 3-и по ред , а пред мен бяха opel insignia 2014 , БМВ Е60 , и Е90.
- deathwingbg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- Мечтае да кара: Тесличка
BT9028BA написа:Интересува ме предните дисковете на 540i преди и след фейслифта имат ли разлики. Гледам са един диаметър 324х30мм но ги дават с различни парт номера.
Аз по погрешка си взех дискове за 540i преди фейса(а ми трябваха такива след 2000г които стават и за 530d) ...
Преди 2000г.
BMW 34116757746
диаметър [mm]: 323,8
дебелина на спирачния диск [mm]: 29,9
минимална дебелина [mm]: 28,4
височина [mm]: 77,1
диаметър на главината на колелото [mm]: 79
След 2000г.
BMW 34111165859
BMW 34116767059
диаметър [mm]: 324
дебелина на спирачния диск [mm]: 29,9
минимална дебелина [mm]: 28,4
височина [mm]: 73,7
диаметър на главината на колелото [mm]: 79
Аз искам да питам чисто информативно по-запознатите дали има шанс все пак BMW 34116757746 да стане на 530d. Дали тези 3мм ще са голям проблем?
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
според познат стругар нямало нияккво значение..
но аз си проготвех едни специални шаиби за да компенсирам тези 3мм между съпорта и шенкела

но аз си проготвех едни специални шаиби за да компенсирам тези 3мм между съпорта и шенкела

- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
ares2 написа:според познат стругар нямало нияккво значение..
И аз ще трябва да го играя тоя филм в скоро време, че се прецаках с такива дискове. Само съм го слагал за проба да видя къде е разликата. Супорта се изтънява от страната към диска, а захвата на апарата към супорта си трябват няколко мм с шайби и диска става. Мисля също че диска ще опира и в ламарината на шенкела, при такъм случай и тя трябва да се махне. Общо взето това е от пръв поглед, някой ако е правил нещо подобно да сподели как става със сигурност
- ares2
- старши ентусиаст
-
трябва да се наложи и да се прецени..
3 мм е доста незначително разстояние и ако самият супорт не допира диска никъде тогава едната накладка ще понесе тази разлика..( аз съм със супорти от 540 а дисковете са ми от 530)
това е наистина голяма простотия с тези 3 мм в модела на дисковете
за какво им е било да го променят диска никои не знае..
а реално и с по 2 мм шайби каквито са повечето стандартни няма да има проблем..
за ламарините не зная , но едва ли ще опира там.. те не са много близо
моите са от 540и
3 мм е доста незначително разстояние и ако самият супорт не допира диска никъде тогава едната накладка ще понесе тази разлика..( аз съм със супорти от 540 а дисковете са ми от 530)
това е наистина голяма простотия с тези 3 мм в модела на дисковете

а реално и с по 2 мм шайби каквито са повечето стандартни няма да има проблем..
за ламарините не зная , но едва ли ще опира там.. те не са много близо
моите са от 540и
- fissikela
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 525d Touring
- Мечтае да кара: Сред колегиални шофьори
- Детайли за колата: М пакет
Колеги здравейте.
Предстои ми смяна на задни накладки и дискове на е39 525ДА 02г. м57Д е двигателя.
Предлагат ми накладки и дискове на ATN от евро07 на доста добри цени.Накладки 30лв комплект и диск по 40лв... това са цени с отстъпки за мен, не магазински.
Чудя се дали да заложа на тези ИТН или да търся нещо по добро.
Гледах тези на Цимерман или нещо подобно бяха (уш оригиналните за модела) но са ми много скъпи или поне не виждам смисъл да взимам такива при наличието на нещо по икономично.Може и да бъркам не знам.
Другото което се чудя, имам ли датчик за износването на накладки и диск и ако нямам трябва ли да слагам.
Предстои ми смяна на задни накладки и дискове на е39 525ДА 02г. м57Д е двигателя.
Предлагат ми накладки и дискове на ATN от евро07 на доста добри цени.Накладки 30лв комплект и диск по 40лв... това са цени с отстъпки за мен, не магазински.
Гледах тези на Цимерман или нещо подобно бяха (уш оригиналните за модела) но са ми много скъпи или поне не виждам смисъл да взимам такива при наличието на нещо по икономично.Може и да бъркам не знам.
Другото което се чудя, имам ли датчик за износването на накладки и диск и ако нямам трябва ли да слагам.
- AVK
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: Porsche Carrera GT
fissikela написа:Колеги здравейте.
Здравей,
На твое място не бих се занимавал с подобни експерименти. Вземи поне Текстар - всичко (дискове+накладки) ще ти дойде +70лв. на офертата от евро-то. Все пак няма да ги сменяш на 10 или 20к. км, а и компромиси с това не трябва да се прави според мен.
Датчик имаш само на накладките, струва около 10-15лв. , а на диска пише минимума на износване.
- liort
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA touring,Е30 320i
- Мечтае да кара: E30 кабрио с V8
Отпред съм с накладки ATE, отзад смених дисковете и накладките с ATE. Много съм доволен от спирането на колата.
-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
- krasimir777
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 Touring facelift
- Детайли за колата: BMW 5er Touring (E39) 530d 24V(193 Hp) facelift
Колеги предстои ми смяна на задни спирачни дискове и накладки и съм се насочил да купувам TEXTAR и за двете. Мисля сам да си ги сменям, колата ми е автоматик но ме притеснява това че в парк позиция задните спирачки са задействани и незнам дали ще мога да избутам буталцата на спирачките. Някой ако може да подскаже нещо ще съм благодарен
.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Днес сложих АТЕ накладки отпред, дисковете са ОЕМ BMW (не им знам марката). Направи ми впечатление, че старите накладки също бяха със щампи на BMW и бяха марка Jurid - явно такива са били за първоначално вграждане едно време, в момента мисля са Теxtar
- SteveSR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70 4.0D
- Детайли за колата: E70 4.0D '12
krasimir777 написа:Колеги предстои ми смяна на задни спирачни дискове и накладки и съм се насочил да купувам TEXTAR и за двете. Мисля сам да си ги сменям, колата ми е автоматик но ме притеснява това че в парк позиция задните спирачки са задействани и незнам дали ще мога да избутам буталцата на спирачките. Някой ако може да подскаже нещо ще съм благодарен.
Няма такова нещо колега, блокажа на автоматика е от скоростната кутия не от спирачките.
Действай спокойно.
SteveSR

- krasimir777
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 Touring facelift
- Детайли за колата: BMW 5er Touring (E39) 530d 24V(193 Hp) facelift
Благодаря на колегата SteveSR за разяснението
! Смяната на задни дискове, накладки и датчик всичко на TEXTAR извършена в домашни условия без проблем-смяната била елементарна. За сега няма скърцане или други подобни, доволен съм и от спирането за сега но съм минал едва 10-15км.

- ares2
- старши ентусиаст
-
малко по моя проблем ..сложих дисковете и тресенето във волана спря...
явно старите "нови" са били сдали багажа за норматив
явно старите "нови" са били сдали багажа за норматив
- Ivo.Ganchew
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Две Е39ки -BMW 520, BMW 540 Touring
Тоя датчик задължителен ли е за смяна, че ми предстои закупуване и на мен. Освен това един ли ми трябва или два? Не знам какво точно включва комплекта, а ще ги сменям сам и да съм подготвен.
- ares2
- старши ентусиаст
-
ако не си стигнал до положение в което е изтъркало датчика няма нужда да го сменяш
някои комплекти дават и датчик.. ако пък попаднеш на такъв може и да го смениш
някои комплекти дават и датчик.. ако пък попаднеш на такъв може и да го смениш