Пак прегрява (системно), 520i
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Karlo
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 Е39 M52B20
- Karlo
- младши ентусиаст
-
Е*али го, от сервиза го взеха, а там само от Дару пазаруват по принцип.
Не съм на 100%, иначе оттам трябва да е.
Не съм на 100%, иначе оттам трябва да е.
- Karlo
- младши ентусиаст
-
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
охладителната система е предвидена за налягане около 2 бара и в капачката има клапанче което изпуска вода/въздух когато налягането стигне два бара - е да ама моита не изпусна, първо ми се пръсна един мъркуч и азси викам "е стар е време му било" взех друг мъркуч и на следващия ден паркирам пред блока, гаса колата и ААМММППППООООУУУУУУУ ( и заяка оуууу и аз тръгнааа да го гона ма то гърмян заек стига ли са
) и ми избухна нещо под капака и една пара и едни пушилки добре че беше дъждовно и немаше хора наоколо че щех да стана за посмешище
- на другия ден като отворих капака и глеам е така
тоя край на радиатора дето е разширителния съд - пластмасата направо се извадила от алуминиевите ребра и отпред и отзад, а радиатора е купуван ноември/декември - намирам аз веднага един майстор и тай като чу и вика 100% имаш газове в охладителната система (разбираи 1000-1500 лв.) носи той уред, слагаме стария радиатор дето течеше поносимо пълня, возим се, загрява си нормално, возим се и накря мерим за газове - нъцки - сичко перфектно - викам си довечера ша са напия - обаче сложихме качапката
на едно такова и надууаме с един компресор и до 4 бара капачката нъцкиииии (разбираи не пуща) и аре в дару 28.80 ли беше за нова качапка и така
та сега чакам един радиатор спукан ама със здрава пластмаса да ми пристигне и майстора да прехвърли на моя радиатор и да движа че карам едно алди 80-ка и да ви кажа не срещам уважението което иначе е дежурно когато карам Е39-ката а това дразни - онзи ден се прибирам от запй на едно плевенско село и там пътя правят пичовете и на места движението е само в едната лента (моята) и двама с едни зелено/червени палки ми дават път ама един нещастник за гробищата ли бързаше, пикаеше ли му се ама зор да мине едновременно с мен и аз пък нали съм твърдоглав викам "е те тоя пък няма да го пусна" (само да отбележа че предните две-три такива места по пътя се някакви диви селяни ги изчаквах аз при условие че аз бях с предимство) и нарочно си карам по средата на моита лента и онзи в последния момент отклони и си ударихме огледалата аз подготвен спирачки гаса кърта дръшката на вратата искачам с моите има-няма 201-2-3 см. брадясал като Че със шапка че бех рошав от запоя и с тъмни очила че слънцето дразнеше жестоко, оня пилажжжжжжжжж десните гуми в разбития/рязан асфалт и се забърза към село - умрах на яд, попринцип не съм агресивен но когато някои реши че може да мине през мен само защото карам ауди 80 а не бмв е39 и малко ми влизат в червеното жизнените показатели
аз май са поувлякох......
P.S - капачката трябва да се сменя на две смени на антифриза

аз май са поувлякох......
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
spacepl написа:
Историйката ти беше интересна, ама това последното ме замисли!На колко км се сменя антифриз, че да се ориентира човек кога да сменя капачка?
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
- toni2222
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46Ci
Колега имах същия проблем с греенето,смених виското продължи да грее,смених термостата пак продължи да минава средата стрелката,всички ми казваха водна помпа -смених я и пак ми продължи с прегряването,накрая се оказа,че компресора на климатроника ми е повреден и едвам върти,това натоварвало мотора много и от там вдига темперетура,като ми е изключен климатика няма грижи,пусна ли го след няколко минути стрелката на температурата минава средата,при теб може и да е водна помпа,но при мен не беше ,успех
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Брех мама и и капачка, на мен чак ми протече леко от разширителния съд долу, където влиза в радиатора.Ей тука, дето показвам:
И по някога ми се появяват същите симптоми като на @Karlo, само че не с прегряване, а с охлаждане.В смисъл, като я пусна по баир на долу и понякога , подчертавам понякога, температурата пада.Дали има вероятност да е от същото?

И по някога ми се появяват същите симптоми като на @Karlo, само че не с прегряване, а с охлаждане.В смисъл, като я пусна по баир на долу и понякога , подчертавам понякога, температурата пада.Дали има вероятност да е от същото?
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
mad_presley и аз съм така особено извънградско като карам колата температурата седи не на 12 часа, а на 11
това не мисля че е толкова голем проблем, напротив - маистор ми каза, че за лятото така е по добре ! но все пак ще смена виското в скоро време че лятото.. не бива шега с тези шестаци
това не мисля че е толкова голем проблем, напротив - маистор ми каза, че за лятото така е по добре ! но все пак ще смена виското в скоро време че лятото.. не бива шега с тези шестаци
- Karlo
- младши ентусиаст
-

Иначе всичко друго май е наред. Ще трябва сигурно пак да сменя
термостата, за да съм сигурен, че е 6 всичко.
ебаси.
Ейййййй брат голямо тегло теглиш! Като се оправи трябва курбан да направиш! Не ти завиждам,дано скоро време се оправиш!!!Karlo написа::censored: газовия анализ показа глава или гарнитура...
Иначе всичко друго май е наред. Ще трябва сигурно пак да сменя
термостата, за да съм сигурен, че е 6 всичко.
ебаси.

- rumentanka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е91
- Детайли за колата: 143 к.с. 2009г.
Колеги вчера докато си карах в задръстванията в София,и при мене стана така на 2 пъти стрелката мръдна от средата до първата чертичка след нея и се върна обратно за около 10 сек.ВИСКОТО НЕ МИ РАБОТЕШЕ-(перката отпред на климатроника ми се включи на няколко пъти като пипнех перката на радиатора и се спираше без проблем).Смених днеска виското и на тръгване от сервиза пак същата работа
виското работи вече перката си върти като трябва
и 1 въпросче -като отворя капачката на радиатора когато колата е студена ми се струва че течността е много малко имам нещо като поплавък който ми сети по средата между долния и горния краи на казанчето а като поработи малко колата полавъка се вдига до капачката на радиатора - така ли трябва да бъде?

виското работи вече перката си върти като трябва
и 1 въпросче -като отворя капачката на радиатора когато колата е студена ми се струва че течността е много малко имам нещо като поплавък който ми сети по средата между долния и горния краи на казанчето а като поработи малко колата полавъка се вдига до капачката на радиатора - така ли трябва да бъде?
- Karlo
- младши ентусиаст
-
Ами колега при мен май стана точно така проблема:
всичко тръгна от старо виско (над 20к след 60-те, на които трябва да се
сменя), явно тогава е заминал и термостата...
Смених виско - вс. ок. Имаше си течност. След това ми се скъса един
маркуч - нормално казвват, над 200к км трябва да се сменя, аз бях на 250.
След смяна на всички маркучи и естествено антифриз, пак прегря (а и
нямаше парно като хората). Смених и термастат - оправи се. Последва
периодично загуба на течност, като според майсторите проблемът беше
в пробка за източване - стабилизира се.
До деня в който пак прегря (3 мес по-късно). Тогава пак имаше течност
в норма - викам си я водна помпа, а термостат - а то: у.ж.а.с.
Имало ниво в разширителния съд заради огромното количество газове.
Извода е - по-добре да се сменя "ансамбъла" термостат-виско-водна помпа
при всеки подобен проблем, както казват немците, въпреки че лично на мен ми е малко
трудно да се изръсвам така. Сбора на тези неща е по-малък от цената
за ремонт на главата... Ебаси.
всичко тръгна от старо виско (над 20к след 60-те, на които трябва да се
сменя), явно тогава е заминал и термостата...
Смених виско - вс. ок. Имаше си течност. След това ми се скъса един
маркуч - нормално казвват, над 200к км трябва да се сменя, аз бях на 250.
След смяна на всички маркучи и естествено антифриз, пак прегря (а и
нямаше парно като хората). Смених и термастат - оправи се. Последва
периодично загуба на течност, като според майсторите проблемът беше
в пробка за източване - стабилизира се.
До деня в който пак прегря (3 мес по-късно). Тогава пак имаше течност
в норма - викам си я водна помпа, а термостат - а то: у.ж.а.с.
Имало ниво в разширителния съд заради огромното количество газове.
Извода е - по-добре да се сменя "ансамбъла" термостат-виско-водна помпа
при всеки подобен проблем, както казват немците, въпреки че лично на мен ми е малко
трудно да се изръсвам така. Сбора на тези неща е по-малък от цената
за ремонт на главата... Ебаси.
49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4