Дайте сьвет-смяна на Масло на двигател&скор.кутия-Е39-Ко
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Аз съм запомнил много добре мнеието на:
Да смениш маслото на стептроник в БГ си е риск и то огромен!
Казвам го, защото съм патил с Е34 94г.Колата беше 4 годишна и едни "майстори" ми смнениха малсото с най-скъпия оригинален Кастрол.
Всичко хубаво, но баварецо не ще най-скъпия, а си иска неговия, точно този, който му е описан в книжката.Та така кутията изкара точно една седмица и издъхна както си беше в перфектно здраве.
В момента карам Е39 520 стептроник и тази глупост никога няма да я направя.Който иска да експерементира с колата си, да прави кавото иска!
А моят съвет в случая е, едно нещо като си работи, не го пипай (или не си го набивай
)!
ICE написа:ДА колега,
аз смених маслото на автомата...
Работи по-мазно, превключва при по-ниски обороти и като общо е по-добре.
Аз го направих в Германия, защото тук никой не ти дава гаранция.
Сменят ти маслото и ако не се спази една специфична процедура,
може в последствие да счупиш кутията!![]()
Да смениш маслото на стептроник в БГ си е риск и то огромен!
Казвам го, защото съм патил с Е34 94г.Колата беше 4 годишна и едни "майстори" ми смнениха малсото с най-скъпия оригинален Кастрол.
Всичко хубаво, но баварецо не ще най-скъпия, а си иска неговия, точно този, който му е описан в книжката.Та така кутията изкара точно една седмица и издъхна както си беше в перфектно здраве.
В момента карам Е39 520 стептроник и тази глупост никога няма да я направя.Който иска да експерементира с колата си, да прави кавото иска!
А моят съвет в случая е, едно нещо като си работи, не го пипай (или не си го набивай

Както писах по-горе, аз си мсених маслото на кутията в КАМОР, вече съм навъртял над 5 000 км. и нямам проблеми. Когато сменя предавките го прави по плавно ( преди беше по отчетливо) и съм много доволен.
Каквото и да пише на капачката, ние караме 10 годишни коли на по 200 000 км. Какво може да е състоянието на маслото и филтъра???
Каквото и да пише на капачката, ние караме 10 годишни коли на по 200 000 км. Какво може да е състоянието на маслото и филтъра???
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Re: Re Maslo
badboy написа:Колеги, вие савсем ме обезкоражихте да не го сменям...!
Ако в Дару Кар ти дават гаранция, ама истинска, така че при проблем с кутията да ти я отремонират или сменят, тогава сменяй, но след като дори и оторизирания сервиз не може да ти даде гаранция, че всичко ще е наред след смяна на масло, което според производителят е Life Time, тогава не просто трябва да се разубедиш, ами направо да си го избиеш от главата

Мнението на ICE, е повече от показателно в случая. Потръси в подфорум - Е39 за "автоматик" и "стептроник" и ще видиш доста мнеия по въпроса.
Още един глас да НЕ сменяш маслото, ако кутията работи ОК.
И аз като теб да се застраховам го смених в Камората...резултат изкара 10 хил и се завари всичко вътре. Не знам какво са правили в Камор но не искам да се разправям с тях вече...
А иначе в България това с гаранцията е гаранция-Франция...до вртата на сервиза, 3 години и 600 км
, както е посочено в мненията по-горе.
И аз като теб да се застраховам го смених в Камората...резултат изкара 10 хил и се завари всичко вътре. Не знам какво са правили в Камор но не искам да се разправям с тях вече...
А иначе в България това с гаранцията е гаранция-Франция...до вртата на сервиза, 3 години и 600 км

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Аз го смених преди няколко дена, излезна ми 480 лева с филтър и БМВ масло.
Смених го защото кутията издаваше странни звуци при висока скорост..
Маслото се сменя при определена температура на кутията и определена температура на маслото. Сега трябва да излизам но като се прибера ще обясня какво точно ми обясниха. Разлика определено има.. по плавно сменя, и преди имаше едно забавяне.. сега слагаш и тръгваш..
Маслото се сменя при определена температура на кутията и определена температура на маслото. Сега трябва да излизам но като се прибера ще обясня какво точно ми обясниха. Разлика определено има.. по плавно сменя, и преди имаше едно забавяне.. сега слагаш и тръгваш..

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Giorceto написа:Аз го смених преди няколко дена, излезна ми 480 лева с филтър и БМВ масло.
Чакаме те, да споделиш подробности, да не забравиш

- BoyVel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA вече:)
А знаете ли каде мойе да ми нулират компютърчето за маслото,за лампите?Освен Камор и Дару? И към колко пари е? 

- Svetlyo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко!
- Мечтае да кара: Боинг 737-800
В сервиз друмник могат със сигурност. На мене преди две седмици ми светна че има проблем с еърбега, отидох там закачиха си ме на компа и ми изчистиха грешката което ми струваше 30 лв. Предполагам за маслото може и по малко да е... 

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
5 LV е нулирането за да ти излезнат 5 зелени черти във всеки сервиз .. и отнема 1-2 мин , то може и сам да го направиш има теми ама по добре даи 5 лв да не напраиш късно некаде 

- BoyVel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA вече:)
мерси момчета,питах обаче 2 сервиза те се"ми нямаме,трябва да вземеме машинката.."а бе глупости но благодаря 

Ре Масло
Колеги,в краина сметка,6те сменя само маслото на двигателя,и вси4ки Филтри,вклу4ително и тоя за картерните газове,нищо друго нима да пипам
:):)!!!
Скоростната кутия,(да 4укна на дурво не ми е правила проблеми),и няма да я пипам
:):)

Скоростната кутия,(да 4укна на дурво не ми е правила проблеми),и няма да я пипам

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Понеже бях обещал да пиша, значи след като смених маслото онзи ден минах 1200 км, предимно с висока скорост, 160 180 и честно казано освен че звука който се чуваше го няма, другото мисля че си е по старо му.
И аз от много места чувах за това да не го сменям, и как се разваляла кутията и т.н. но... рискувах... засега е ок и понеже това лято се очертава да пътувам доста.. ще я видиме как се държи и .. ще пиша ако има някакви проблеми
И аз от много места чувах за това да не го сменям, и как се разваляла кутията и т.н. но... рискувах... засега е ок и понеже това лято се очертава да пътувам доста.. ще я видиме как се държи и .. ще пиша ако има някакви проблеми

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
ама имаш ли няква гранция ако се преебе кутията или не..
тои Ледения маи до германия ходи за тая екстра
тои Ледения маи до германия ходи за тая екстра

44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3