Проблем с консумация в покой (утечка) - решен !
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
Re: Проблем с консумация в покой (утечка) !
Може проблема да е бил, че когато колата заспи и плюсовия кабел както казваш ти прекъсне нещо отново се събужда и така просто дърпа ток от самите модули. Ти как го хвана , че прекъсва колега какви бяха симптомите
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Бях се примирил с утечката и свалял минусовата клема
Един ден обаче докато я слагах обратно и чух как плюсовия кабел пръщи, пипнах го да видя дали не е хлабав и всички лампи в колата изгаснаха, размърдах го и се оправи (после я направи тая магария с прекъсването докато отивах към сервиза и правих гимнастики да стигна до клемата в багажника, че колата ми е комби
). Електричаря каза, че няма как да ми е оттам проблема, но оправи кабела и всичко се оправи.

Един ден обаче докато я слагах обратно и чух как плюсовия кабел пръщи, пипнах го да видя дали не е хлабав и всички лампи в колата изгаснаха, размърдах го и се оправи (после я направи тая магария с прекъсването докато отивах към сервиза и правих гимнастики да стигна до клемата в багажника, че колата ми е комби

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
bigdady написа:Може проблема да е бил, че когато колата заспи и плюсовия кабел както казваш ти прекъсне нещо отново се събужда и така просто дърпа ток от самите модули. Ти как го хвана , че прекъсва колега какви бяха симптомите
Хваща се с мултицет лесно - мериш напрежението на клемите на акумулатора на загасена кола. После забиваш плюсовата сонда в кабела след пиропатрона, някой размърдва кабела и следиш дали има разлика с показанията, които си измерил на клемите. Ако има, значи има проблем...

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Аз имах същия проблем с няколко дни уж с паднал акумулатор. Оказа се, че плюсовият кабел не контактува добре с клемата на акумулатора и има окис. След леко почистване и смазване с масло, проблем няма повече.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Elesar74 написа:Аз имах същия проблем с няколко дни уж с паднал акумулатор. Оказа се, че плюсовият кабел не контактува добре с клемата на акумулатора и има окис. След леко почистване и смазване с масло, проблем няма повече.
СЪщото се оказа и при мен само , че с минусовия кабел

Колегите с подобни проблеми първо да започнат от почистване на клемите и после да търсят другаде !
- fissikela
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 525d Touring
- Мечтае да кара: Сред колегиални шофьори
- Детайли за колата: М пакет
Re: Проблем с консумация в покой (утечка) - решен !
Да ви питам, след като се махне акумулатора какво се губи като информация?
Нямам го този инструмент който се пъха в запалката за да не се губи инфо и за това питам.
Губи ли се нещо ценно, или нещо което да не може да се върне?
Нямам го този инструмент който се пъха в запалката за да не се губи инфо и за това питам.
- kluna_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
Re: Проблем с консумация в покой (утечка) - решен !
fissikela написа:Да ви питам, след като се махне акумулатора какво се губи като информация?
Губят ти се радио станции и километрите от дневния километраж + часа
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2