530д загасна в движение РЕШЕН !
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- JorisssM
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 печка
- Мечтае да кара: M5
Re: 530д загасна в движение РЕШЕН !
Днес при вадене на помпата и закачане на буксата нищо не се случи. След малко раздрусване тръгна и цял ден няма ядове. Цедката беше чиста. Тези дни ще си купя нова помпа. Направи ми впечатление че мехурите също изчезнаха.
- A.Qanev
- Потребител
-
- Кара: BMW 318 i 94 г.
Здравейте колеги, ще споделя моя проблем, който е сходен с този на колегата. Преди 2 дни колата е студена, пали си веднага, след каране цял ден с изключване и палене, при последното палене трудно запали, на 3-я опит, тръгнах и след 2-3 км. предърпа 1-2 пъти в движение с умерено натискане на газта, изгуби мощност, не реагираше изобщо на газта вдига обороти, но нищо, при отпускане на газта изгасна веднага, запалих я веднага в движение и пак изгасна, при опит да я запаля, не успя, за мое щастие един приятел караше зад мен и успяхме да я дръпнем и приберем. Четох темите и всеки започва с нивото на горивото в резервоара, моето е малко под 15л. да разбирам ли, че като й сипя 10-15 л и ако запали е помпата в резервоара или проблема е някъде другаде. Със сигурност ще отида на диагностика, но от къде и какъв е проблема. Един колега споменаваше за подобен проблем и при него е било датчик за налягане на нивото на горивото в изход. Някой ако може да помогне със съвет, ще съм много благодарен. Колата ми е повече от нужна, а в момента съм със завързани ръце. Колата е 525д 2000 год.
Извинявам се на колегата, че споделям моя проблем в неговата тема.
Лек и успешен ден.
Лек и успешен ден.
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
Първо сипете нафта 10 ина литра, ако се оправи е от трансферната помпа в резервоара (или компонентите и, букси, о-рингове, маркучи) има доста теми в форума изписани. Ако ли не, някоя от помпите като идея
Успех....

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Аз искам да обърна внимание на колегата пуснал темата, че липсва информация за решението на проблема, а пък в заглавието е записано, че същият е решен. Моля колега сподели как е станало това, за да бъде темата ти полезна и на други.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
[quote="A.Qanev"]Здравейте колеги, ще споделя моя проблем, който е сходен с този на колегата. Преди 2 дни колата е студена, пали си веднага, след каране цял ден с изключване и палене, при последното палене трудно запали, на 3-я опит, тръгнах и след 2-3 км. предърпа 1-2 пъти в движение с умерено натискане на газта, изгуби мощност, не реагираше изобщо на газта вдига обороти, но нищо, при отпускане на газта изгасна веднага, запалих я веднага в движение и пак изгасна, при опит да я запаля, не успя, за мое щастие един приятел караше зад мен и успяхме да я дръпнем и приберем. Четох темите и всеки започва с нивото на горивото в пол резервоара, моето е малко под 15л. да разбирам ли, че като й сипя 10-15 л и ако запали е помпата в резервоара или проблема е някъде другаде. Със сигурност ще отида на диагностика, но от къде и какъв е проблема. Един колега споменаваше за подобен проблем и при него е било датчик за налягане на нивото на горивото в изход. Някой ако може да помогне със съвет, ще съм много благодарен. Колата ми е повече от нужна, а в момента съм със завързани ръце. Колата е 525д 2000 год.
Махаш задната седалка, след това от дясно махаш капачката която е на три болтчета,от долу се отвива метална гривна, сваляш маркуча, махаш капака и долу в резервоара е кошницата с нивомера и помпата.като дадеш на контакт и не си махнал буксата,ще я чуеш, а ако е прецакана няма да я чуеш. Ако не работи може да ми я изпратиш,и да се пробвам да я оправя. Имам вече няколко оправени.....
Махаш задната седалка, след това от дясно махаш капачката която е на три болтчета,от долу се отвива метална гривна, сваляш маркуча, махаш капака и долу в резервоара е кошницата с нивомера и помпата.като дадеш на контакт и не си махнал буксата,ще я чуеш, а ако е прецакана няма да я чуеш. Ако не работи може да ми я изпратиш,и да се пробвам да я оправя. Имам вече няколко оправени.....
- JorisssM
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 печка
- Мечтае да кара: M5
Elesar74 написа:Аз искам да обърна внимание на колегата пуснал темата, че липсва информация за решението на проблема, а пък в заглавието е записано, че същият е решен. Моля колега сподели как е станало това, за да бъде темата ти полезна и на други.
Помпата в резервоара си беше. След това замина е другата и нея смених и така.
- paxtara
- кандидат ентусиаст
-
Аз също имах такъв проблем преди 4 месеца точно най големите студове,колата е 530д трудно палене ,палеше когато тя си поиска студена топла и един ден както карах загуби мощност и умря.Бяха се натрупали грешки изчистихме ги и запали.След това пак трудно палеше и на другия ден смених датчик на разпледелителния вал и колата се оправи до онзи ден.Почна да пали малко по трудно но палеше и на 3-4 пъти в движение огасваше докато не огасна напълно и край...смених датчик на колянов вал даваше грешка , смених и помпа под предната седалка и неще и неще дава ми грешка 1195 датчик на рейката .... днес ще погледна и тази помпа под седалката пък да видим дано се сети да запали
Само да попитам помпата под предната седалка трябва ли да е супер топла ?
Само да попитам помпата под предната седалка трябва ли да е супер топла ?
BMW
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Ако е топла до степен да не можеш да я пипнеш - не.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2