Аномалия с показанията за гориво.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Аномалия с показанията за гориво.
На моята 528-ца съм сменил - 2 табла, поплавък, втори поплавък, маркуча за обратно гориво, резервоара, поплавака на бензиновата помпа, бензинова помпа+поплавък комплект, само кабелите не съм сменил по тая система. Дори в момента не отчита абсолютно точно..
- aivanov99
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2002 Е39 525dA Touring
bigdady написа:това може да е заради разхода при студен и загрял мотор при мене е същото и така си го обяснявам. Примерно когато не е загряла кола харчи повече и ти показва по-малко като загрее разхода пада и показва повече знам ли?
Е добре, ама си мисля че стрелката е сложена да показва колко гориво има а не да се мени сппред стила на шофиране. За километрите, които мога да мина си има борд компютър, който също си показва каквото си иска, но това е друга тема. 8-)
Sent from my SM-N7505 using Tapatalk 2

- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
aivanov99 написа:bigdady написа:това може да е заради разхода при студен и загрял мотор при мене е същото и така си го обяснявам. Примерно когато не е загряла кола харчи повече и ти показва по-малко като загрее разхода пада и показва повече знам ли?
Е добре, ама си мисля че стрелката е сложена да показва колко гориво има а не да се мени сппред стила на шофиране. За километрите, които мога да мина си има борд компютър, който също си показва каквото си иска, но това е друга тема. 8-)
Sent from my SM-N7505 using Tapatalk 2
Вашият проблем колега е свързан с кардана и диференциала

Значи - сипваш 20 литра нафта - дясната полуполовина се напълва и част от горивото попада и в лявата. Нивомера показва половин резервоар, защото е в дясната част, която както казахме е на половина пълна. Когато колата остане в покой, двете полуполовини си изравняват нивото. Когато запалиш колата нивомера ти показва 1/4 резервоар, след като колата поработи няколко минути и ООО чудо някой ни е налял 10 литра в колата - нивомера отново скача нагоре ..... да ама не просто помпата си е прехвърлила всичкото гориво отново в дясната част на резервоара.

Коментирано е в поне 329 теми...минимум.
Как да излекуваме мистерията???
- поддържайте в колата си повечко гориво
-не му обръщате внимание
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
има логика не съм засичал подобни теми, не, че съм и търсил де но действително когато е по-пълен няма разлики.
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2