е39: равносметка след 2 години
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Andronoff
- триногата
-
Re: е39: равносметка след 2 години
gentata написа:Карам с предни АТЕ вече почти 10000км. и ядове за сега няма. Поръчах такива защото когато проучвах преди да ги взема нямаше отрицателни мнения за АТЕ, взех и накладки пак АТЕ. Колега явно си попаднал на кофти бройка. Има го и момента че като се сложат дискове от една марка а накладки от друга се получават разни аномалии като неспиране, свирене, прегряване, преждевременно износване на дисковете или на накладките и др. такива чудеса. Иначе казано, за да се изкривят дисковете е имало причина.
Всичко е АТЕ - и 4-те диска, и накладките. Дори накладките на ръчната.
Просто бяха криви. Естествено за рекламация не можеше да става дума.
Свалих ги, пристъргах ги, биенето намаля, но все още си го има за жалост.
Като ми остане повече време, ще ги сменя пак, поне предните, но не с АТЕ.
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
Може да има и нещо друго не в ред, щом си ги стъргал.
Ако стругарят е точен... хм...
Ако стругарят е точен... хм...

- gsi_leo
- младши ентусиаст
-
- Кара: LX62314
- Мечтае да кара: e31 860
- Детайли за колата: Бърза,Мощна,Вечна
И аз съм с АТЕ дискове и никви грижи вече 6-7000км градско в София.Накладките са ми Техтар,нема скърцане,спират си,минус е
че джантите са яко във феродо... 

-0896965069-Сашо
...готов да помогне всекиму...
...готов да помогне всекиму...
Чакам дискове АТЕ и керамични накладки АТЕ.
Като ги монтираме и покарам малко с тях, ще дам отзиви.
Като ги монтираме и покарам малко с тях, ще дам отзиви.

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
при мен пък ATE + Textar - дисковете за доста малко време така се изкривиха, че чак ме беше страх да спирам по-рязко, иначе да накладките цапаха стабилно джантите (не мога да кажа, че е минус де).
сложих zimmermann дискове и EBC накладки и вече почти 10к км съм много доволен - между другото, ако има някой друг с такива - при по-аварийно
спиране чува ли се едно като бучене (не е точно бучене де, а много специфичен звук), много приятно се чува наистина
иначе повечето "ремонти" могат да се избегнат или поправят с нормална поддръжка - смяна на водна помпа, термостат, течности и филтри, напукани и съмнително изглеждащи маркучи и т.н.
доста от нещата се пропускат, докато не се появи проблем.
и естествено да се избягват разните "майсторски изпълнения" като даването на късо на сензора за дебелината на накладката.
сложих zimmermann дискове и EBC накладки и вече почти 10к км съм много доволен - между другото, ако има някой друг с такива - при по-аварийно

иначе повечето "ремонти" могат да се избегнат или поправят с нормална поддръжка - смяна на водна помпа, термостат, течности и филтри, напукани и съмнително изглеждащи маркучи и т.н.
доста от нещата се пропускат, докато не се появи проблем.
и естествено да се избягват разните "майсторски изпълнения" като даването на късо на сензора за дебелината на накладката.

- Andronoff
- триногата
-
На мен другият ми вариант беше да взема Брембо, цената беше същата, но се оказа, че предните дискове бяха нарязани, а задните не. Това ме отказа, исках да са еднакви. Сега ме е яд, но това е положението.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Ако можете, вземете си оригинални. Цената е доста над другите, но и качеството е друго. 50 кила дискове занесох на вторични миналата година, сред тях Zimerrman Sport, Ate Power Disk и едни Brembo. Или съм попаднал. на ментета, (Zimerrman-а купен от Германия). Не казва, че това са боклучави марки, но внимавайте за ментета.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Andronoff
- триногата
-
Elesar74 написа:Ако можете, вземете си оригинални. Цената е доста над другите, но и качеството е друго. 50 кила дискове занесох на вторични миналата година, сред тях Zimerrman Sport, Ate Power Disk и едни Brembo. Или съм попаднал. на ментета, (Zimerrman-а купен от Германия). Не казва, че това са боклучави марки, но внимавайте за ментета.
преден диск - 2бр. - 230лв.
заден диск - 2бр. - 174лв.
предни накладки - 105лв.
задни накладки - 64лв.
датчик накладки - 15лв
датчик накладки- 16лв.
Всичко от АТЕ. И това са цени с отстъпка.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Elesar74 написа:Ако можете, вземете си оригинални. Цената е доста над другите, но и качеството е друго. 50 кила дискове занесох на вторични миналата година, сред тях Zimerrman Sport, Ate Power Disk и едни Brembo. Или съм попаднал. на ментета, (Zimerrman-а купен от Германия). Не казва, че това са боклучави марки, но внимавайте за ментета.
а оригиналните какви са? pagid?
иначе не е чак такава разликата в цените.
междудругото за пръв път виждам някой да се оплаква от zimmermann (не че са нещо кой знае кво де).

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
С риск да ме оплюете яко, ще се похваля, че карам с турски дискове и накладки. Дискове 60лв предни комплект + 30лв накладки и съм много доволен, не са се изкривили 15000 съм им врътнал, не свирят и тн......... На брембо преди съм попадал на такъв ментак, че още при първото по-яко спиране се покривиха.
А иначе мойта равносметка за 39ката за 6г каране и 70 000км са към 1300лв за части и гуми, предимно турски части, иначе цифрата щеше да е доста нагоре, труда си е от мене....... Предница- от, до, воден радиатор, лагери, рейка, дискове, накладки, съединител и една бала дреболий и джунджорий........... Добре се държи старата кошара, ще я търкалям докато има хляб в нея, не бих я сменил за тия паркетни плюшени играчки като е60, 90 и тн.
А иначе мойта равносметка за 39ката за 6г каране и 70 000км са към 1300лв за части и гуми, предимно турски части, иначе цифрата щеше да е доста нагоре, труда си е от мене....... Предница- от, до, воден радиатор, лагери, рейка, дискове, накладки, съединител и една бала дреболий и джунджорий........... Добре се държи старата кошара, ще я търкалям докато има хляб в нея, не бих я сменил за тия паркетни плюшени играчки като е60, 90 и тн.

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Denmark написа:...при по-аварийноспиране чува ли се едно като бучене (не е точно бучене де, а много специфичен звук), много приятно се чува наистина
![]()
Чува се, да, ама си мислех, че е от прорезите в диска...

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Denmark написа:Elesar74 написа:Ако можете, вземете си оригинални. Цената е доста над другите, но и качеството е друго. 50 кила дискове занесох на вторични миналата година, сред тях Zimerrman Sport, Ate Power Disk и едни Brembo. Или съм попаднал. на ментета, (Zimerrman-а купен от Германия). Не казва, че това са боклучави марки, но внимавайте за ментета.
а оригиналните какви са? pagid?
иначе не е чак такава разликата в цените.
междудругото за пръв път виждам някой да се оплаква от zimmermann (не че са нещо кой знае кво де).
Не ги знам какви са оригиналните. Когато ги купувах преди има няма 4 г., цената беше чувствителна спрямо ATE и другите. Не че и днес е по-различно. И за да не съм голословен:
Номенклатурен номер : 34116767059
Описание : СПИРАЧЕН ДИСК
Ед.цена (с ДДС) : 308.95 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Цената хич не е мръднала от преди 4 г., а аз ги взех с отстъпка от тази цена, като ми стъпаха на малко над 500 лв. само дисковете, без накладките. Както показва колегата Andronoff разликата ATE-то идва не 200, ами къде 400 лв. Това ако е малка разлика, добре. С днешна дата и над 50 000 км, тия дискове са още на колата и имат минимален ръб.
По едно време мислех,(като всеки ентусиаст) че мога да поддържам колата само с оригинални части, ама като дадох 220 лв. за машинка на задното стъкло и лека полека се поотказах, защото финансовото бреме е направо немислимо, освен ако не работиш само за колата и си single или пък вземаш някакви добри 4 цифри. Поздрави.
P.S. Колега dbanchev, и аз съм на твоето мнение, обаче вчера имах случай да разходя една Е65 730D '05 за около 80 км и да ти кажа ли, хубави са тия паркетници и ако можех, веднага бих я сменил за моята, обаче няма лев ни за покупка, ни за поддръжка, само като й видях '19-ките и си обърнах главата на другата страна. Просто сме бедни, това е цялата работа.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- bobi 318 is
- младши ентусиаст
-
- Кара: 8,5&10X17 Keskin KT1
- Мечтае да кара: Само Мки.
Андронка,и аз имах проблем с радиото,дори и в градът шумеше,погледни си буксите на антената-при мен беше почти развита дето излиза от радиомодула,стегнах я сега хваща яко.Колкото до дисковете те са си слабото място на всички БМВта от по големите класове.Колкото до марката имам приятели дето са слагали почти вс.марки,НЕ кривещите са оригиналните от Дару,един фр.сложи на едно Х5 ABC дискове и АВС уейлоу стъф накладки и е много доволен-малко цифра са,но си заслужава.
Един месец с дискове АТЕ отпред и керамични накладки АТЕ. Засега съм предоволен.
Няма шум, няма прах, няма скърцане. Спирането след като се сработиха дисковете е добро.
Накладките обаче работят малко по-зле когато са студени, но при интензивно спиране няма значение, защото бързо си стигат работната температура.
АТЕ дискове + АТЕ керамични накладки =
От завчера с Michelin Primacy 3 И отзад - супер комфорт и баланс при спиране.

Няма шум, няма прах, няма скърцане. Спирането след като се сработиха дисковете е добро.
Накладките обаче работят малко по-зле когато са студени, но при интензивно спиране няма значение, защото бързо си стигат работната температура.
АТЕ дискове + АТЕ керамични накладки =

От завчера с Michelin Primacy 3 И отзад - супер комфорт и баланс при спиране.

- Andronoff
- триногата
-
Сега хидравликата на багажника нещо се предаде, сигурно о-пръстенът на казанчето се е предал.
С идването на зимата се сещам, че акумулаторът ми е за смяна и като заработи печката в студовете, ще му доразкаже играта.
Иначе воланът е вече претапициран, а изофикс системата е вече в употреба
Някой настройвал ли е модула за отваряне на гаражна врата, онзи до копчето за шибедаха? Сложих си хубава гаражна врата Хьорман и ми се ще да вкарам тоя модул в употреба. А и защо е с 3 бутона?
С идването на зимата се сещам, че акумулаторът ми е за смяна и като заработи печката в студовете, ще му доразкаже играта.
Иначе воланът е вече претапициран, а изофикс системата е вече в употреба

Някой настройвал ли е модула за отваряне на гаражна врата, онзи до копчето за шибедаха? Сложих си хубава гаражна врата Хьорман и ми се ще да вкарам тоя модул в употреба. А и защо е с 3 бутона?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4