Е39 520! 170к.с. Придърпване
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Е39 520! 170к.с. Придърпване
Z3Ro* написа:tihomirrr написа:Z3Ro* написа:Ако "нищо не се чупи", както колегата по-горе се изрази, това придърпване е характерно, когато колата смуче паразитен въздух - гарнитури на колектор, капак на клапаните и т.н. Скоро правих един Сеат с подобен проблем и на бензин, и на газ - беше му прокъсан тампона между всмукателния колектор и моно-то...
Би ли ми обяснил как ще го прави САМО от първа към втора?
Направи следното - карай с постоянна газ на 4 предавка с около 45-50 км/ч. - рязко натисни педала на газта докрай и после кажи, дали има придърпване. Ако го има, обмисли какво ти писах по-нагоре...
Ок.Ще пробвам и ще кажа!
Z3Ro* написа:tihomirrr написа:Z3Ro* написа:Ако "нищо не се чупи", както колегата по-горе се изрази, това придърпване е характерно, когато колата смуче паразитен въздух - гарнитури на колектор, капак на клапаните и т.н. Скоро правих един Сеат с подобен проблем и на бензин, и на газ - беше му прокъсан тампона между всмукателния колектор и моно-то...
Направи следното - карай с постоянна газ на 4 предавка с около 45-50 км/ч. - рязко натисни педала на газта докрай и после кажи, дали има придърпване. Ако го има, обмисли какво ти писах по-нагоре...
След 20-та та диагностика,даде грешка на дебитомера и ламбда сондата!?Ще пробвам дали като сменя деботомера ще изчисти грешката на сондата

- stenlipk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- Детайли за колата: Най-лъскавата скъпа таратайка....
tihomirrr написа:Z3Ro* написа:tihomirrr написа:Z3Ro* написа:Ако "нищо не се чупи", както колегата по-горе се изрази, това придърпване е характерно, когато колата смуче паразитен въздух - гарнитури на колектор, капак на клапаните и т.н. Скоро правих един Сеат с подобен проблем и на бензин, и на газ - беше му прокъсан тампона между всмукателния колектор и моно-то...
След 20-та та диагностика,даде грешка на дебитомера и ламбда сондата!?Ще пробвам дали като сменя деботомера ще изчисти грешката на сондатаАко не я изчисти ....350лв.дебитомер+250лв.сонда+100лв.труд=700лв....честито
Дебитомера можеш да го откачиш и да покараш да видиш как ще е...След това можеш да го пръснеш със спрей за карбуратори да кажем,защото много често се налепва гняз по него и бие грешка.Относно сондата ако колата има газ винаги ще ти бие грешка там

stenlipk написа:tihomirrr написа:Z3Ro* написа:tihomirrr написа:Z3Ro* написа:Ако "нищо не се чупи", както колегата по-горе се изрази, това придърпване е характерно, когато колата смуче паразитен въздух - гарнитури на колектор, капак на клапаните и т.н. Скоро правих един Сеат с подобен проблем и на бензин, и на газ - беше му прокъсан тампона между всмукателния колектор и моно-то...
След 20-та та диагностика,даде грешка на дебитомера и ламбда сондата!?Ще пробвам дали като сменя деботомера ще изчисти грешката на сондатаАко не я изчисти ....350лв.дебитомер+250лв.сонда+100лв.труд=700лв....честито
Дебитомера можеш да го откачиш и да покараш да видиш как ще е...След това можеш да го пръснеш със спрей за карбуратори да кажем,защото много често се налепва гняз по него и бие грешка.Относно сондата ако колата има газ винаги ще ти бие грешка там
Разглобяваме да махаме деботомера и.....Маншона към него скъсан

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Дано, аз с онзи Сеат си блъсках главата цял ден. Накрая случайно се подпрях на въздушния филтър и двигателят веднага смени работата, та стигнах до тампона на моно-то към колектора... 

Z3Ro* написа:Дано, аз с онзи Сеат си блъсках главата цял ден. Накрая случайно се подпрях на въздушния филтър и двигателят веднага смени работата, та стигнах до тампона на моно-то към колектора...
Вече всичко е ОК с колата

21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2