малко въпроси за МИД...

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i 1998 М52B20 / M54B20
Детайли за колата: ебати бавареца :)

Re: малко въпроси за МИД...

Мнение от bohcho » 23 Апр 2015, 7:40

И аз си сложих мид , имам бц но и на мен ми показва информация само за радиото и цд-то.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 23 Апр 2015, 7:48

БК ще работи само с табло с голям борд.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 23 Апр 2015, 8:08

MID (Multi Information Display) - казано иначе дисплей, който показва всевъзможна информация. Това е само дисплей и в него има един чип, който "превежда" командите от бутоните на разбираем за системите на колата език. Има един чип, който предава и приема съобщенията от различните модули - радио, чейнджър, мултиволан, бордови компютър и телефон. Има и графичен контролер за управление на самия дисплей.
Та всяка информация, която желаете да получите и тя да бъде изписана на екрана на MIDa трябва да бъде подадена към него от съответня модул. Ако колата няма BC, няма как MIDa да покаже такава информация информация.
На практика т.н. "малък борд" не е никакъв BC а просто аналогов информационен дисплей и няма никакви функции на BC. Таблото с т.н. "Голям борд" има интегриран BC и комуникира с MIDa, който показва всички глезотийки, които радват окото на БМВ ентусиастите.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 23 Апр 2015, 9:09

един въпрос, малко извън темата : В мид-а има ли някакъв радио модул , за станциите на радиото , имам проблеми , хваща ги много лошо, подмених модула в задната колонка мисля че антена модул се водеше , подмених и мида ,но проблема си остава , не съм сменил само "касетофона" ако така се нарича ?

Благодаря предварително :yes:
6>4

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2002 Е39 525dA Touring

Мнение от aivanov99 » 23 Апр 2015, 9:13

В касетофона/CD-то е радио модула.

Sent from my SM-N7505 using Tapatalk 2
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bohcho » 23 Апр 2015, 22:26

stony1 написа:MID (Multi Information Display) - казано иначе дисплей, който показва всевъзможна информация. Това е само дисплей и в него има един чип, който "превежда" командите от бутоните на разбираем за системите на колата език. Има един чип, който предава и приема съобщенията от различните модули - радио, чейнджър, мултиволан, бордови компютър и телефон. Има и графичен контролер за управление на самия дисплей.
Та всяка информация, която желаете да получите и тя да бъде изписана на екрана на MIDa трябва да бъде подадена към него от съответня модул. Ако колата няма BC, няма как MIDa да покаже такава информация информация.
На практика т.н. "малък борд" не е никакъв BC а просто аналогов информационен дисплей и няма никакви функции на BC. Таблото с т.н. "Голям борд" има интегриран BC и комуникира с MIDa, който показва всички глезотийки, които радват окото на БМВ ентусиастите.

Добре съгласен съм , а с малкия борд и бутона БЦ на мигачите какво е ?? Нали пак показва информация.... :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i
Детайли за колата: Най-лъскавата скъпа таратайка....

Мнение от stenlipk » 23 Апр 2015, 23:43

Значи имаш бордови,но е малкия както ти казваш и е малко по-различно от големия борд...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 530д 2001

Мнение от alachr1 » 24 Апр 2015, 0:33

aivanov99 написа:
alachr1 написа:Колеги дали мoже да се сложи мид од x5(e53) :| na e39 (дали е сщтото)

Попринцип може, но трябва леко да резнеш буксата за мид-а. На снимката можеш да видиш къде точно трябва да се резне. Сложил съм и снимка на МИД от X5. На нея се вижда че в края буксата трябва да е плоска, без засеци.

мерси колега :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bohcho » 14 Апр 2016, 20:29

Колеги , да не пускам 15000 тема за мид-а имам малък проблем , чера пътувах около 150 км и изведнъж копчето за усилване/намаляване спря да да роботи. Навътре включва и изключва но наляво/надясно не работи. Мулти волана усилва и намаля имате ли идея от какво може да е ???

Предишна

Назад към E39