малко въпроси за МИД...
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- bohcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i 1998 М52B20 / M54B20
- Детайли за колата: ебати бавареца :)
Re: малко въпроси за МИД...
И аз си сложих мид , имам бц но и на мен ми показва информация само за радиото и цд-то.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
MID (Multi Information Display) - казано иначе дисплей, който показва всевъзможна информация. Това е само дисплей и в него има един чип, който "превежда" командите от бутоните на разбираем за системите на колата език. Има един чип, който предава и приема съобщенията от различните модули - радио, чейнджър, мултиволан, бордови компютър и телефон. Има и графичен контролер за управление на самия дисплей.
Та всяка информация, която желаете да получите и тя да бъде изписана на екрана на MIDa трябва да бъде подадена към него от съответня модул. Ако колата няма BC, няма как MIDa да покаже такава информация информация.
На практика т.н. "малък борд" не е никакъв BC а просто аналогов информационен дисплей и няма никакви функции на BC. Таблото с т.н. "Голям борд" има интегриран BC и комуникира с MIDa, който показва всички глезотийки, които радват окото на БМВ ентусиастите.
Та всяка информация, която желаете да получите и тя да бъде изписана на екрана на MIDa трябва да бъде подадена към него от съответня модул. Ако колата няма BC, няма как MIDa да покаже такава информация информация.
На практика т.н. "малък борд" не е никакъв BC а просто аналогов информационен дисплей и няма никакви функции на BC. Таблото с т.н. "Голям борд" има интегриран BC и комуникира с MIDa, който показва всички глезотийки, които радват окото на БМВ ентусиастите.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
един въпрос, малко извън темата : В мид-а има ли някакъв радио модул , за станциите на радиото , имам проблеми , хваща ги много лошо, подмених модула в задната колонка мисля че антена модул се водеше , подмених и мида ,но проблема си остава , не съм сменил само "касетофона" ако така се нарича ?
Благодаря предварително
Благодаря предварително

6>4
- aivanov99
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2002 Е39 525dA Touring
В касетофона/CD-то е радио модула.
Sent from my SM-N7505 using Tapatalk 2
Sent from my SM-N7505 using Tapatalk 2

- bohcho
- младши ентусиаст
-
stony1 написа:MID (Multi Information Display) - казано иначе дисплей, който показва всевъзможна информация. Това е само дисплей и в него има един чип, който "превежда" командите от бутоните на разбираем за системите на колата език. Има един чип, който предава и приема съобщенията от различните модули - радио, чейнджър, мултиволан, бордови компютър и телефон. Има и графичен контролер за управление на самия дисплей.
Добре съгласен съм , а с малкия борд и бутона БЦ на мигачите какво е ?? Нали пак показва информация....

- stenlipk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- Детайли за колата: Най-лъскавата скъпа таратайка....
Значи имаш бордови,но е малкия както ти казваш и е малко по-различно от големия борд...
- alachr1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 530д 2001
aivanov99 написа:alachr1 написа:Колеги дали мoже да се сложи мид од x5(e53)na e39 (дали е сщтото)
Попринцип може, но трябва леко да резнеш буксата за мид-а. На снимката можеш да видиш къде точно трябва да се резне. Сложил съм и снимка на МИД от X5. На нея се вижда че в края буксата трябва да е плоска, без засеци.
мерси колега

- bohcho
- младши ентусиаст
-
Колеги , да не пускам 15000 тема за мид-а имам малък проблем , чера пътувах около 150 км и изведнъж копчето за усилване/намаляване спря да да роботи. Навътре включва и изключва но наляво/надясно не работи. Мулти волана усилва и намаля имате ли идея от какво може да е ???
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2