Въпрос за температура

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Re: Въпрос за температура

Мнение от doomy525 » 03 Мар 2015, 0:01

След многократни тестове вече усвоих усещането, а и не само аз - и маистора и приятел, с който пътувах и се случи тая гадория. И двамата казаха, че са празни - то се усеща просто, че освен въздух друго няма - нито джвакане, нито усещане, че има вода в тях..просто са празни и няма нищо в тях :) След като поемат антифриза от разширителния съд стават меки (което е нормално), но и се усеща водата в тях. Утре след като направя интервенцията с капачката и маркуча ще я наблюдавам, но и всяка вечер ще отвивам капачката и ще пълня маркуча, за да видя, ако го правя дали ще се прояви проблема. Ако ли не - сменям го тоя радиатор и край като най-крайна инстанция..аз имам чувството, че от както го смених от тогава ми почнаха проблемите :banghead: :bchug:

Както и да е, благодаря за съветите :yes: Като има развитие ще пиша :angel:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 19 Мар 2015, 16:25

Проблема се оказа в капачката.. :bang: :lol: както и смених превантивно маркуча

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 19 Мар 2015, 20:18

Ами нали нова беше , оригинална , сега каква сложи .

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 20 Мар 2015, 3:22

Оригинална, както предния път ми беше казано, но от друг магазин.. :dunno: не знам вече няколко дена няма проблем от както е с нея,а минах около 1200км :lol: може и от маркуча да е било..просто ги смених и двете едновременно и по-гооляма тежест отдавам на нея :mrgreen:

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 19 Май 2015, 15:49

Така..проблема се оказа в маркуча, но долният маркуч на радиатора :) имаше пукнатина точно до скобата. Смених го и вече нито надува, нито нищо.
Хванах го супер случайно.. :) Спрях на OMV да заредя и след 2-3 минути като се връщах към колата забелязах капките отдолу. Вдигнах капака, стиснах няколко пъти горният маркуч, който влиза в разширителният съд и видях, че капенето се усили /преди не капеше, явно пукнатината е била прекалено малка и само е засмуквала въздух/. Та - проверявайте си и маркучите и като цяло охладителната система, че идва лято :yes:

п.с - и смяната на капачката и на маркучлето /тънкото/ също оказа влияние и не ми загряваше, но губеше антифриза отнякъде /на около 2-2500км доливах около литър/. Най-накрая ще си отдъхна от този ши*ан проблем :mrgreen:

п.с 2 - ходих през това време до няколко майстора и всеки като чуеше какъв е двигателят каза "глава" :bang: и даже не искахa и да прегледат, а направо да отварят двигателя :kuku: то от такива "герои" е тръгнала славата на TDS-а :evil:

Изображение

Предишна

Назад към E39