Темп. според борда
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Re: Темп. според борда
може да не е само термостата
ако ти се губи антифриз може нивото да е ниско и да не циркулира добре
може и да не ти работи онази ел. помпа която също помага доста когато си на ниски обороти
ако ти се губи антифриз може нивото да е ниско и да не циркулира добре
може и да не ти работи онази ел. помпа която също помага доста когато си на ниски обороти
- twake
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
Не се губи антифриз. И едва ли е от помпата, защото по мойта логика ако е тя ще пада срелката (темп.) когато е на място а това не е така. Просто не достига ~90 градуса. Държи в интервала 75-80 независимо дали спускам, качвам или съм на място.
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
twake написа:Не се губи антифриз. И едва ли е от помпата, защото по мойта логика ако е тя ще пада срелката (темп.) когато е на място а това не е така. Просто не достига ~90 градуса. Държи в интервала 75-80 независимо дали спускам, качвам или съм на място.
Колега да не си с другият термостат който отваря при по-малко градуси ? Междудругото моята държи 90 градуса в продължение на 20-30 км ако не е настъпвам извън града, но като влезе в града и стига до 95. На място ако работи изстива до 89 , но ако е настъпя рязко до 170-180 км/ч и веднага започва да вдига 100-105 градуса каот после се охлажда до 95... При каране на магистрала със 150 км/ч държи 93-96 градуса.. При качване по наклон със 140км/ч пак вдига до 100 градуса, при продължително спускане на скорост ,но без да пипаш газта в продължение на 5-10 км пада до 85 градуса.... Вие какво ще кажете това нормално ли е ?
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
Мойта беше м/у 72 и мах 76 през повечето време беше 72 това градско. Направо отидох и купих един нов термостат и след като го смених е на 88-90. Обаче преди това виж да не ти е постоянно зацепена перката, че на мен това ми хрумна точно преди смяната.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Seso написа:Мойта беше м/у 72 и мах 76 през повечето време беше 72 това градско. Направо отидох и купих един нов термостат и след като го смених е на 88-90. Обаче преди това виж да не ти е постоянно зацепена перката, че на мен това ми хрумна точно преди смяната.
Перката ако е зацепена,се разбира веднага, без каквито и да било проверки...

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
twake написа:Не се губи антифриз. И едва ли е от помпата, защото по мойта логика ако е тя ще пада срелката (темп.) когато е на място а това не е така. Просто не достига ~90 градуса. Държи в интервала 75-80 независимо дали спускам, качвам или съм на място.
Споко аз преди 3 седмици смених термостата мойта е с един термостат на градско като при теб държи същите градуси, вчера я пробвах, ако я карам по баир и се натовари мотора тогава вдига до 85С на самия термостат дори пише 86С. 530Д 193к.с. Преди смяната със стария термостат не вдигаше повече от 75С !!! Новия е оригинален Каморски.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- twake
- младши ентусиаст
-
А термостата на m52b20 какъв е "обикновен" или "електронен"?
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
twake написа:А термостата на m52b20 какъв е "обикновен" или "електронен"?
Обикновен 19лв Behr от Левиатан взех за приятел преди седмица със щампа на бмв. Отлично работи.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- twake
- младши ентусиаст
-
- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 M52B20 TU
- Мечтае да кара: Е39 M5
twake написа:А термостата на m52b20 какъв е "обикновен" или "електронен"?
Ако е с двоен ванос TU след 98 г е с електронен.Някой купувал ли е такъв афтърмаркет на BEHR и дали си работи нормално?
- IVЕ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530D + ремап
- Мечтае да кара: нещо М.....
BEHR се ползва и за оригинално вграждане, моя като го купих беше с изпилен номер
,работеше перфектно

- aivanov99
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2002 Е39 525dA Touring
Днес сутринта пътувах извънградско и следих темепературата според борда. На равен път с около 100 км./ч без клима и температура на въздуха около 20 градуса колада държи 92-94 градуса. При леки баирчета качва на 96-98 и виското започва да се усеща. Тези стойности нормални ли са или съм за почистване на радиатора? Термостатите с нови, сменявани януари месец.

Чистете всичко ,радиатори ,кулери ,колектор.
Днес 32 градуса външна към 13 часа на голям баир най- много 93 ми вдигна с доста ръчкане и веднага пада на 88 -89 -90 . 530д
98 ,Тя ще кипне още малко ,пък на 20 градуса външна
Днес 32 градуса външна към 13 часа на голям баир най- много 93 ми вдигна с доста ръчкане и веднага пада на 88 -89 -90 . 530д
98 ,Тя ще кипне още малко ,пък на 20 градуса външна

- stenlipk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- Детайли за колата: Най-лъскавата скъпа таратайка....
aivanov99 написа:Днес сутринта пътувах извънградско и следих темепературата според борда. На равен път с около 100 км./ч без клима и температура на въздуха около 20 градуса колада държи 92-94 градуса. При леки баирчета качва на 96-98 и виското започва да се усеща. Тези стойности нормални ли са или съм за почистване на радиатора? Термостатите с нови, сменявани януари месец.
за мен са нормални...и при мен са същите градуси. карай и не се "коси"

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Вчера, навън 34, лежерно каране със 110, температура според борда - 90-92. Леко сръчкване до 160 за малко, подскочи на 95, после пак падна на 90-92. Скоро чистих всички радиатори, само забравих да изплакна водния отвътре.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4